vibratie curea accesorii 1.9 dci, la 1.9 dci vibreaza cureaua de accesrii
![]() ![]() ![]() |
vibratie curea accesorii 1.9 dci, la 1.9 dci vibreaza cureaua de accesrii
aaaaaa77 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 March 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic I
- b34adc
2000 MONOVOLUM
|
|||
dethave |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 557 Joined: 11 April 09 ![]() |
Salut!
După cum descrii fenomenul e fulia defazoare de vina. Cea mare, din capătul arborelui cotit, care-ti antrenează cureaua de accesorii. Corpul fuliei e despărțit de un strat de cauciuc injectat, cu rolul de a feri cureaua de șocuri ( si de a-ti scoate banul din buzunar). Dintr-un motiv sau altul s-a dus cauciucul ( ulei, uzura, vechime,etc) si vibrează pana reușește sa se echilibreze. Nu umbla asa cu ea ca după ceva timp se complica problemele. Spor la treaba! |
--------------------
renault
espace
- vl-19-ran
the race,2002 Nu masina e vinovata...rombul de pe capota.
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
mai poate fi si fulia de la alternator....
|
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
dethave |
![]()
|
A spus omul ca in partea de Jos vibrează... Alternatorul e mai sus, din ce stiu eu. Greșesc?
|
--------------------
renault
espace
- vl-19-ran
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
alternatorul e intradevar in partea de sus a curelei de accesorii....dar e posibil sa vibreze si fulia lui.
dupa ce rezolva problema, sper sa ne spuna ce a fost. This post has been edited by Dacus_Malus: 23 Nov 2015, 12:35 |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
dethave |
![]()
|
A si uitat de noi... verifica fuliile acum sau la cauta pe net.
|
--------------------
renault
espace
- vl-19-ran
|
|
Dragos34 |
![]()
|
![]() You`ll never walk alone Group: Members Posts: 222 Joined: 19 August 10 From: Botosani ![]() |
Aceeasi problema. A aparut un zgomot puternic, am dat jos carenajul de la roata dreapta față și am văzut cum cureaua de accesorii vibrează puternic, atunci când motorul este la relati. Turat puțin motorul,cureaua se „întinde” și dispare zgomotul. Problema s-a cronicizat în timp, acum se aude tot mai tare. Nu cred ca e fulia la alternator, bănuiesc tot fulia de la motor.
|
--------------------
Renault
Scenic 1,9 dCi
2001 Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
|
|
aaaaaa77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 March 13 ![]() |
QUOTE(Dragos34 @ 14 Jan 2016, 20:13) Aceeasi problema. A aparut un zgomot puternic, am dat jos carenajul de la roata dreapta față și am văzut cum cureaua de accesorii vibrează puternic, atunci când motorul este la relati. Turat puțin motorul,cureaua se „întinde” și dispare zgomotul. Problema s-a cronicizat în timp, acum se aude tot mai tare. Nu cred ca e fulia la alternator, bănuiesc tot fulia de la motor. Multumesc tuturor de ajutor, problema am rezolvat-o, defectul a fost fulia de pe arborele motor. La caneluri nu avea uzura si nu era stramba, arata ca noua, problema era la diametrul interior, unde se monteaza pe arbore, probabil in trecut a fost slabita si s-a rotit pe arbore capatand putin joc. Atentie jocul era foarte mic dar producea mari probleme si inca ceva cand se rotea nu batea in partile laterale, bataia fiind in sus si in jos care nu era sasizabila. Ca remediere sunt doua metode respectiv schimb cu una noua sau un strungar bun bucseaza fulia si gata. |
--------------------
renault
scenic I
- b34adc
2000 MONOVOLUM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 23:07 |