Probleme ECU, ABS, Airbag Clio 1.2 16v, Nu e chiar asa grav precum pare.
![]() ![]() ![]() |
Probleme ECU, ABS, Airbag Clio 1.2 16v, Nu e chiar asa grav precum pare.
bogdyMND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|||
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Viteza este citita de catre ECU din captorul de viteza situat pe cutia de viteza.
Nu se pot conecta pur si simplu?? ce eroare da? nu si-au dat si ei cu parerea de ce nu merge? poate e de la mufa ca de la altceva nu vad ce ar putea sa fie. This post has been edited by andutu: 12 Nov 2015, 17:00 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
myhay1208 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 978 Joined: 15 August 07 ![]() |
Cum adica nu pot sa se conecteze cu ECU ?
Vezi sa nu fie o problema fizica cu mufa... Eu (acasa) citesc cu DDT2000 separat ECU si ABS... ( Cel putin asa apar in program). CLIP-ul, de obicei, iti spune exact unde e problema. M-as mira sa nu fi stiut cei de la reprezentanta sa umble cu el... Referitor la viteza, vezi ce a scris andutu mai sus. Ar mai putea fi si o masa slaba pe undeva ( vezi ca exista un coleg de forum care avea o problema similara cu indicatorul de viteza si era de la o masa proasta). This post has been edited by myhay1208: 12 Nov 2015, 17:06 |
--------------------
Renou'
Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766
-- Clio 2002 / Scenic 2007 You know the secret...
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Pur si simplu nu se conecteaza. Baga datele masinii si nu vede ecu. Am sa mai incerc o data la alta reprezentanta (asta era o cunostiinta la reprez dacia si nissan, au softul necesar) si n-am fost eu efectiv langa masina (am trimis pe altcineva cu masina).
Daca e sigur ca are senzor separat atunci e doar o coincidenta chestia cu vitezometrul si senzorul abs. Acum alta intrebare, e posibil sa functioneze abs-ul doar pe 3 roti de exemplu? sau daca are o eroare pe o roata se opreste tot? Eu cand apas simt batai in pedala dar nu imi dau seama daca "prind" toate rotile. Si nici nu am abuzat prea tare de pedala. Ultima varianta e sa iau la rand fiecare senzor si mufa sa identific asa cu speranta ca dispar erorile fara sa fie sterse efectiv cu diagnoza. EDIT: Chestia cu vitezometrul nu ma macina foarte mult, e ultima pe lista. Oricum in 2 saptamani am vazut de 2 ori chestia, si asta pentru 1-2 secunde. This post has been edited by bogdyMND: 12 Nov 2015, 17:11 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Daca simti acele batai in pedala de frana inseamna ca iti functioneaza abs ul.
Schimba captorul de viteza sau macar verifica-i mufa. Si poti verifica si mufele calculatorului de injectie, le scoti pe rand si dai cu spray de contacte in mufe, dar inainte de asta decuplezi bornele de la baterie si astepti 10 minute. This post has been edited by RazvanF: 13 Nov 2015, 21:52 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
calin_lucian_81 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 15 November 08 ![]() |
Si eu am patit la fel, adica nu se putea conecta, a incercat electricianul cu doua interfete dar degeaba, dupa care a scos capacul acela negru de langa baterie, ceva relee si apoi o mufa destul de lata care am inteles ca are legatura cu calculatorul, i-a bagat spray dupa care s-a conectat, poate e si la tine la fel.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002, 1.4 Expression
|
|
bogdyMND |
![]()
|
S-a rezolvat la reprezentata. Verdictul e scurt facut pe circuitul calc de airbag si din cauza asta nu putea sa se conecteze la nimic. Dupa ce s-a rezolvat scurtul s-a putut conecta. Concluzie ambii senzori abs de pe fata plus calc airbag.
La senzori abs vad variante: 1 diam 74.9 si 26 dinti 7.5 latime 2 diam 75 si 44 dinti 7.5 latime 3 diam 68, 26 dinti si 11.6 latime Idei referitoare la care se potriveste? |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Am schimbat calc de airbag, becul s-a stins instant.
Cu senzorii de abs observ ca sunt 2 chestii. Roata dintata sau senzorul efectiv (cablu). Roata dintata cam greu de gasit singura, se vinde doar cu capul de la planetara. Incerc sa curat senzorii, mufe si ce mai e pe acolo, daca nu se rezolva trebuie schimbat. This post has been edited by bogdyMND: 21 Nov 2015, 20:36 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Hai sa inchei topicul.
E rezolvata treaba si cu abs-ul. Ambele inele erau varza, in sensul ca pe o parte lipsea cu desavarsire si pe cealalta era rupt si balanganea pe acolo. Am gasit cu 25 lei bucata. La mine s-a potrivit cel cu 26 dinti, noroc ca nu a picat si cel rupt si am avut cu ce sa compar. Atasez si poze informative cu inelul (in poza e cu 44 dinti). Doar astea doua ar fi variante pe motorizarea mea. Intr-un final niste indicatori care pe multi i-ar fi speriat s-au rezolvat destul de simplu si ieftin. Pot sa zic ca am avut noroc (cumparasem masina la risc). This post has been edited by bogdyMND: 12 Feb 2016, 23:39 Attached thumbnail(s) P1010070SMALL.jpg ( Size: 49.11k ) Number of downloads: 70 100_0899.jpg ( Size: 81.14k ) Number of downloads: 73 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 12:30 |