Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

accident Megane II - probleme centuri siguranta, centuri nefuncționale după accident

miku
post 1 Oct 2015, 22:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

În urma unui accident avut de soție cu Megane II am decis sa îl reparam și ne lovim de următoarea problema:
- la accident s-au declanșat ambele airbag-uri din fata
- am cumpărat 2 airbag-uri de la dezmembrări pentru a le înlocui
- mecanicul spune ca centura șoferului nu mai poate fi introdusa în sistemul de prindere, acesta fiind blocat. Celelalte 3 centuri din mașină nu mai funcționează (sunt blocate cumva) și nu mai pot fi trase.

Nelămuririle mele sunt:
1. situația aceasta cu centurile are legătură cu accidentul? Adică centurile sunt pirotehnice și s-au declanșat chiar dacă nu erau folosite? În mașină era doar soția și e puțin probabil sa fi avut centura pusa pentru ca ea a fost "aruncata" în fata scaunului din dreapta. Așadar centura nu cred ca avea. Mi se pare curios sa se fi declanșat toate cele 4 centuri, deși nu erau tensionate/folosite în acel moment.
2. Sa presupunem ca centurile s-au declanșat la accident și nu este doar o coincidenta (mașina a stat imobilizata un an și cinci luni și poate s-au deteriorat, deși îmi vine greu sa cred). Centurile le pot înlocui cu unele de la dezmembrări, de la un alt megane, fără sa am probleme de compatibilitate cu calculatorul care controlează airbag-urile și centurile?
3. Exista mai multe versiuni de calculatoare, airbag-uri și centuri? E recomandat sa le extrag pe toate de pe aceeași mașină de la dezmembrări? Calculatorul îl am deja, cel al mașinii. Sper sa fie bun (știu ca sunt anumite mașini la care acesta nu mai poate fi reutilizat dacă s-au declanșat airbag-urile). Airbag-urile le-am cumpărat. Acum am aflat ca sunt probleme cu centurile și nu știu cumva abordez mai departe problema.
4. După montarea airbag-uri lor sau a centurilor trebuie sa mai fac vreo corelare intre ele și calculatorul care le controlează sau senzori?

Dacă știe cineva răspunsurile la întrebările de mai sus și eventual un mecanic priceput care sa facă montajul, verificarea din software a funcționarii integrale a sistemului calculator, airbaguri, centuri, ii sunt recunoscător.

Megane II, din 2006, 1,6 16v, hatchback.

Mulțumesc în avans pentru ajutor.
Mihai

--------------------
RENAULT MEGANE 2005 - Bx13LLR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meganus_bicorpus
post 2 Oct 2015, 15:03
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

cel mai probabil centurile s-au declansat la accident, chiar daca nu erau folosite.Elementele pirotehnice nu se pot inlocui, trebuie luate din dezmembrai alte centuri "netrase' si calculatorul de airbag inlocuit.

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
Daniel19
post 15 Mar 2016, 16:29
Post #3

Membru incepator

In urma cu cateva zile am avut un accident, mirarea este ca centurile din fata nu au ramas blocate doar cele din spate si nu au sarit airbag-urile. ma puteti ajuta cu informatii?

This post has been edited by Daniel19: 15 Mar 2016, 16:29

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 2004 combi - BH 19 BDR
+
iDoctor
post 15 Mar 2016, 17:08
Post #4

Membru autentic

se inlocuesc centurile blocate , calculatorul airbag si se configureaza noul calculator

This post has been edited by Daniel19: Today, 16:29
nu avea centura pusa soferul , impactul fiind puternic le-a declansat pe cele spate .
rezolvarea de mai sus .

This post has been edited by iDoctor: 15 Mar 2016, 17:11

--------------------
Renault Megane 2011 / 150 hp - B-02-TYM
Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
+
igl1
post 15 Mar 2016, 21:11
Post #5

posesor multumit de megane

From: bucuresti

am avut si eu un eveniment neplacut ( am luat un mistret in plin) si mi-a zburat airbagul de la volan si capsele pirotehnice de la centuri
rezolvarea a fost simpla cumparat airbag volan, calculator airbag , centurile cu capse, sters erorile si ce o mai fi setat el acolo

--------------------
renault megane 2 2003 bicorp - b55wks
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 18:01
Dacia