Accident cu Megane 2, Sfaturi, service, etc
![]() ![]() ![]() |
Accident cu Megane 2, Sfaturi, service, etc
valeriu24 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2
2007, authentique
- Bucuresti
|
|||
mbebe26 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 12 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Sunt foarte seriosi. Am avut casco la ei si au platit in 2-3zile dupa ce service-ul a trimis factura. Cred ca si la RCA sunt seriosi, nu degeaba e printre cele mai scumpe RCA-uri. La partea cu dauna totala nu stiu cum procedeaza.
|
--------------------
Renault
Symbol 1.4 8v
2007
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Air-bag-urile/centurile au sarit, s-a aprins martorul pe bord?
daca o scoate dauna totala vezi cat m-ai primesti pe ea, daca primesti si epava si daca iti convine...Daca nu, insista sa o repare! |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nu cred ca e dauna totala pentru: aripa dreapta spate, janta, portiera dreapta, bara spate, prag dreapta, bandouri si ce o sa iti mai gaseasca la constatare in service.
Daca nu ma insel in cazul unei daune totale din pretul masinii se scade valoarea epavei si iti ramane tie epava si primesti diferenta in bani, valoarea epavei nu poate sa depaseasca 20% din valoarea masinii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Valoarea masinii lui e f mica de la inceput, pentru ca e Societe.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
valeriu24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Exact, e societe, dar pe de alta parte, piesele sunt foarte scumpe si foarte rare. Devizul estimativ de service este undeva pe la 140 milioane, si inca nu au gasit tot. De-asta intreb, decat sa dea banii aia pe service, mai bine mi-i dau mie:)) ... Trebuie sa gasesc o solutie convenabila.
This post has been edited by valeriu24: 27 Dec 2010, 10:30 |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Sunt mari sanse ca sa fie dauna totala pt ca valoarea este mica...Piesele foarte rare?doar nu o fi bentley..poti da exemple de piese rare?
|
--------------------
------
------
------
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
La 4k eur nu ar trebui sa iasa dauna totala.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
valeriu24 |
![]()
|
Rare, nu ma refeream la asta, dar fiind societe, piesele nu sunt pe toate strazile ca la restul megane-urilor! Spre exemplu, cei de la reprezentanta din bucuresti, nu reparasera nici un astfel de model. Portiera e mult mai lunga, aripa e practic un sfert de masina.
4000 eur...insa valoarea masinii e pe undeva pe la 5000. In situatia asta... |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
R19/16v |
![]()
|
Dpdv al reperelor care te intereseaza pe tine e un megane 2 hatch in 3 usi ca oricare altul.
Dar daca valoarea pe care o vor estima ei e 5k eur... poate iese dauna totala. |
--------------------
DS
5H
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am RCA si CASCO la Omniasig si am o parere buna despre ei in general.
La 5000 Euro e posibil sa iesi dauna totala, mi se pare ca o suma undeva la ~ 20% din dauna se considera epava (e posibil sa bat campii, asa mi-a spus si mie cineva la un moment dat). Daca vrei detalii suplimentare legate de daune vezi ca avem sectiune dedicata pe forum, sectiune unde am vazut ca posteaza si oameni care lucreaza in domeniu. Cel mai bine pui intrebarile acolo. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
QUOTE(mbebe26 @ 27 Dec 2010, 09:44) Sunt foarte seriosi. Am avut casco la ei si au platit in 2-3zile dupa ce service-ul a trimis factura. Cred ca si la RCA sunt seriosi, nu degeaba e printre cele mai scumpe RCA-uri. La partea cu dauna totala nu stiu cum procedeaza. ca idee doar, un pic off topic :s-au mai ieftinit in general RCA-urile, din ce stiu..si la Omniasig nu e printre cele mai scumpe...incercati sa vedeti la Generali sau la Allianz .. cat despre partea cu seriozitatea, acum mai putin de 1 an am schimbat si eu pe casco la ei parbriz+1 proiector , au platit 2100 ron in 2 zile dupa primirea facturii de la reno.. cel putin pe casco nu am avut probleme. insa in ultima vreme am tot auzit povesti de la cunoscuti, despre mai multi asiguratori care au cam strans un pic baierele pungii si nu lasa sa curga gologanii nici cand lucrurile sunt clare si obligatia de plata nu prea poate fi contestata..tergiverseaza la greu decontarile..si nu vb despre "reportaje la tv". sper sa ai noroc, spor la reparat /depagubit ![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
valentin_29 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 27 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Am fost si eu lovit acum un an de unu care avea RCA-ul la Omniasig. Pentru o reconstatare la service am stat o saptamana pana si-au dat acordul asta dupa ce am stat pe capul lor zi de zi cu telefoane. In final pentru o dauna de 1200 ron am stat aproape o luna. Daca stiam ca trebuie sa ii stresez cu telefoanele sigur ma rezolvau mai repede.
Din cate am auzit in general cand e vorba de CASCO se misca mai repede companiile de asigurari ca au tot interesul ca la anul sa iti fac asigurarea tot la ei. |
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2008 Dynamique 1.5 dCi 105 CP
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai depinde si de service-ul in care mergi. Unii au decontare directa, altii nu si asa mai departe.
Eu mi-am schimbat + vopsit aripa in numai 7 ore ![]() M-am dus cu dosarul la service, mi-au luat actele, au comandat aripa, au solicitat apropbare la plata si abia dupa aia m-au chemat in service. La 8 dimineata intra, iar inainte de ora 16 eram deja in trafic cu masina. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
slim6630 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 28 September 09 From: Bucuresti ![]() |
bine ca nu era de la Carpatica ca altfel ti-o reperai din banii tai ... cum fac eu acum
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003/1.9 dci
- B 24 FHM
|
|
Alex_Judoka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 474 Joined: 9 September 10 ![]() |
Eu va spun cum a fost la BCR asigurari, la mine
Daca valoarea reparatiei depasea 89% din valoarea masinii, se considera dauna totala. daca este 88%.. ti-o repara. Sfatul meu, daca a ajuns la sasiu.. nu cred ca mai iese masina.. Imi pare rau Succes. ![]() |
--------------------
Jeep
Grand Cherokee Limited -
2008 ...............................................................................
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
variantele societe, la renault, sunt absolut identice cu variantele normale. Singurele diferente, atunci cand ies de pe usa fabricii sunt lipsa banchetelor spate si centurile de siguranta spate. Variante societe sunt atat coupe cat si 5 usi, ambele doar bicorp. In cazul tau, masina este un bicorp coupe ca oricare altul, doar ca in momentul constructiei nu s-au pus banchete, centuri si mocheta in spate. Alte diferente nu exista. Si eu am societe, in 5 usi cu tot cu airbaguri cortina si in spate. Caroseria e aceeasi cu gaurile standard pentru bancheta, centuri, manere de sustinere etc. Asa ca piesele sunt absolut identice cu cele ale unui bicorp coupe normal. Iar pretul de nou al automobilului este peste 90% din pretul variantei non-societe la acelasi nivel de dotare.
Era sa uit: foarte important este aspectul omologarii. Tu ai masina omologata ca si autoturism sau este tot autoutilitara? Daca este omologata ca si autoturism statutul de autoutilitara este istorie. Sunt la al 2-lea contract de casco si in ambele cazuri (societati diferite) valoarea masinii a fost socotita dupa pretul de nou al unui autoturism, nicidecum utilitara. Iar rca-ul la fel. Daca pe talon si in cartea de identitate a masinii scrie ca este autoturism, iti va da valoarea actuala calculata pe baza pretului unui autoturism, nu autoutilitara. This post has been edited by cristixxxlog: 28 Dec 2010, 08:45 |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
pitura catalin |
![]()
|
![]() 01 M A C Group: Members Posts: 364 Joined: 21 April 09 From: Baia-Mare ![]() |
cere regie proprie si vezi cati bani iti ofera.iei banii o repari cu piese second si mai ramai si cu ceva bani.daca nu vezi care e treaba cu dauna totala si pe banii aia iti iei alta masina si asta o poti vinde asa cum e
|
--------------------
renault
megane 2
2009 1.5dci 106cp
- MM 01 M A C 01 M A C
|
|
R19/16v |
![]()
|
Ai pus si tu vreo poza?
|
--------------------
DS
5H
|
valeriu24 |
![]()
|
QUOTE(pitura catalin @ 28 Dec 2010, 08:51) cere regie proprie si vezi cati bani iti ofera.iei banii o repari cu piese second si mai ramai si cu ceva bani.daca nu vezi care e treaba cu dauna totala si pe banii aia iti iei alta masina si asta o poti vinde asa cum e Cum adica sa cer "regie proprie?" Ar fi o varianta de analizat! |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
R19/16v |
![]()
|
Zici ca vrei sa o repari tu, iti dau banii fara TVA si-i doare la bascheti.
O idee proasta in cazul tau dpdv meu. |
--------------------
DS
5H
|
valeriu24 |
![]()
|
QUOTE(cristixxxlog @ 28 Dec 2010, 08:36) variantele societe, la renault, sunt absolut identice cu variantele normale. Singurele diferente, atunci cand ies de pe usa fabricii sunt lipsa banchetelor spate si centurile de siguranta spate. Variante societe sunt atat coupe cat si 5 usi, ambele doar bicorp. In cazul tau, masina este un bicorp coupe ca oricare altul, doar ca in momentul constructiei nu s-au pus banchete, centuri si mocheta in spate. Alte diferente nu exista. Si eu am societe, in 5 usi cu tot cu airbaguri cortina si in spate. Caroseria e aceeasi cu gaurile standard pentru bancheta, centuri, manere de sustinere etc. Asa ca piesele sunt absolut identice cu cele ale unui bicorp coupe normal. Iar pretul de nou al automobilului este peste 90% din pretul variantei non-societe la acelasi nivel de dotare. Era sa uit: foarte important este aspectul omologarii. Tu ai masina omologata ca si autoturism sau este tot autoutilitara? Daca este omologata ca si autoturism statutul de autoutilitara este istorie. Sunt la al 2-lea contract de casco si in ambele cazuri (societati diferite) valoarea masinii a fost socotita dupa pretul de nou al unui autoturism, nicidecum utilitara. Iar rca-ul la fel. Daca pe talon si in cartea de identitate a masinii scrie ca este autoturism, iti va da valoarea actuala calculata pe baza pretului unui autoturism, nu autoutilitara. In general ma refeream la Coupe, nu in mod special la Societe. Esti fericit ca ai un bicorp, crede-ma! Stiti cu totii ca sunt foarte rare modelele coupe/societe. Nu este un bicorp, ci este un coupe. Intr-adevar, volumele, dimensiunile, etc sunt aceleasi, la fel si spatele! Hayonul si bara spate se potrivesc cu cele de pe un bicorp, insa structura masinii e putin diferita! Aripa laterala pleaca de la hayon si imbraca practic un sfert de masina. Sa nu vorbim de portiera care este aproape dubla ca dimensiuni. Aripa :2100 lei Portiera: 1890 lei .............. Si fiind rare, piesele sunt mai scumpe, si mai greu de gasit. Le vor aduce pe comanda in 2-3 saptamani. Din pacate e autoutilitara, valoarea ei de noua fiind undeva pe la 17.000 eur in Franta (de unde a fost si achizitionata) Am avut ceva probleme si nu am putut s-o inmatriculez pe autoturism. S-au luat de mine la rar ca ba nu are centuri, ba nu are airbaguri (sau calculator de airbag) ba una alta si mi-au lasat-o autoutilitara. ![]() Offtopic: stiti cumva cum o pot transforma in autoturism cu bani putini? |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Am avut ceva probleme si nu am putut s-o inmatriculez pe autoturism. S-au luat de mine la rar ca ba nu are centuri, ba nu are airbaguri (sau calculator de airbag) ba una alta si mi-au lasat-o autoutilitara.
![]() Offtopic: stiti cumva cum o pot transforma in autoturism cu bani putini? @valeriu24=Trebuia sa faci omologarea ca autoturism cand ai fost prima data la RAR. Cumparai bancheta spate,centuri,plasticele din spate si te prezentai cu masina"echipata"in 5 locuri si cereai omologarea ca autoturism.Acum este un pic mai scump sa o faci si trebuie sa mergi iar la RAR.Pe stalpul pasager ai o eticheta:este scris acolo ceva cu E2......sub nr.VIN?Daca ai asta scris ai omologarea de tip europeana si este mai usor de omologat ca autoturism.Daca nu ai scris asta trebuie sa mergi pe la Renault sa elibereze o hartie cum ca masina este pregatita de 5 locuri.Dar una peste alta la bani putini nu poti sa o faci..... Numai bine! This post has been edited by espacern: 28 Dec 2010, 10:03 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
bicorp inseamna berlina cu hayon. bicorp e si al meu, in 5 usi, si al tau, in doar 2 usi. al tau e coupe, a mea berlina. sigur, usa o sa fie mai scumpa, la fel si geamul de pe usa, in principiu pt ca sunt mai mari si intra mai mult material...
imi pare rau ca nu ai omologat inca masina....eu unul sunt al 2-lea proprietar in tara, iar masina a fost omologata de primul. teoretic, daca o sa intrebi la renault, o sa-ti dea kitul de transformare al masini in societe, si care contine: bancheta spate, centuri de siguranta si pretensioner centuri de siguranta. trebuie verificat calculatorul pretensionerelor spate (daca el exista). ti le monteaza si pe baza hartiilor primite de la ei te duci la rar sa omologheze masina. dar asta e in teorie...ce poti face tu este sa faci rost de bancheta spate si centuri de pe la dezmembrari (undeva pe la 250 euro) si sa le montezi ca nu-i mare lucru, dupa care te duci la renault si cu o spaga mica poate rezolvi de un deviz de montare ale respectivelor elemente. te-ar ajuta o mica cunostinta pe acolo... altfel, daca faci treaba ca la carte o sa te usuce de bani... eu unul am cumparat masina fara centuri si cu bancheta de peugeot. imbatat fiind de euforia cumpararii primei masini nu am vazut diferenta de textura a banchetei spate fata de scaunele fata si nici lipsa centurilor din pacate, insa ea era deja omologata. si de mine s-a luat la rar pt ca nu aveam centuri (asta dupa ce a citit in cartea de identitate ca a fost utilitara, altfel nici ala nu a vazut la inceput) si m-a respins la identificare pana imi pun centurile. eu unul nu am centuri cu pretensioner pe spate, sunt simple, perfect functionale, insa fara pretensioner. imi pare rau pt tine pentru ca o sa alergi de o sa-ti iasa ochii din cap pentru omologarea asta si o sa cheltui ceva bani... sfatul meu e sa incerci sa-i faci pe aia de la asigurari sa-ti dea dauna totala, si cu banii luati, epava vanduta (iti poti lua cel putin 1000 euro pe ea) si banii pe care i-ai fi dat pentru a o omologa iti poti lua aceeasi masina non-societe si poate cu ceva dotari in plus... |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Socrul meu are la Omniasig si a avut si el ceva probleme de genul micilor lovituri in parcare. Cei de la Omniasig au fost mai mult decat promti dand dovada de maxima seriozitate.
O vara de a mea a fost lovita de cineva cu RCA la Omniasig, si-a facut masina pe CASCO la Astra - cu mari dureri de cap - acestia din urma primind banii in 5 zile de la depunerea actelor pentru decontare intre companii. |
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
valeriu24 |
![]()
|
Multumesc mult! Foarte folositoare informatiile oferite de dvs. Si sfaturi foarte competente. Multumesc inca o data!
|
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Am și eu utilitară, 2007.09, Franța. Am luat-o cu banchetele din spate montate + centuri și toate cele trebuincioase. M-a costat 700 de Lei omologarea la RAR și nu a zis nimeni nici pâs. Nu am dat șpagă, nimic. Centurile nu au pretensioner, pt. că am văzut mufele atârnând acoloșa. Însă funcționează perfect și-s ștanțate Renault.
Urmează să-mi iau tapițerie la culoare cu aia din față și gata. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
daca iese dauna totala ei trebuie sa-ti lase epava si sa-ti dea despagubirea in functie de evaluarea masinii, in stare buna si de functionare conform vechimii si utilizarii.
Mie masina la casco mi-o evaluase cu inca 50% valoarea care o dadusem eu pe ea SH. Cand iti ia masina asiguratorul, sunt mai mult ca sigur ca e manevra a agentului de asigurare, sa mai scoata si el un ban pe naspa din treaba asta. Asa stiam ca merg lucrurile astea la daune totale. Cel mai bine ia banii de dauna daca asa iese, repar-o ok, nu de mantuiala si pe urma vindeo si cu banii de pe ea si ce-ti mai ramane de la asigurare ia-ti alta si de 5 locuri omologata si cu mai multe dotari ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
bebeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 15 March 06 ![]() |
Eu am avut accident pe Centura Sibiului (A1) inainte de Craciun si dupa cum arata masina cred ca o sa fie dauna totala.
In alta ordine de idei cele 5 stele EuroNcap si-au facut datoria din plin. Postez si niste poze ca sa aveti o idee. 4 Jan 2011, 20:31: Eu am avut accident pe Centura Sibiului (A1) inainte de Craciun si dupa cum arata masina cred ca o sa fie dauna totala. In alta ordine de idei cele 5 stele EuroNcap si-au facut datoria din plin. Postez si niste poze ca sa aveti o idee. 4 Jan 2011, 20:36: Eu am avut accident pe Centura Sibiului (A1) inainte de Craciun si dupa cum arata masina cred ca o sa fie dauna totala. In alta ordine de idei cele 5 stele EuroNcap si-au facut datoria din plin. Postez si niste poze ca sa aveti o idee. This post has been edited by bebeo: 4 Jan 2011, 20:36 Attached thumbnail(s) DSC02329.JPG ( Size: 2.83mb ) Number of downloads: 1087 DSC02343.JPG ( Size: 2.57mb ) Number of downloads: 1205 DSC02338.JPG ( Size: 2.63mb ) Number of downloads: 1188 |
--------------------
Megane II Renault Symbol Fidji 2005, 30.500 km la 09.05.2012
Renault Fluence Privilege 2011 13.000 km la 09.05.2012 |
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Mamă-mamă! Niște detalii?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:40 |