Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Directie si batai ..., volan drept masina merge stanga :D

baban sergiu
post 10 Jul 2015, 20:19
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Salutare... vreau sa va povestesc de la inceput tot ce sa intamplat.

am un clio 2 din 2003 1.5dci 80hp, am avut ceva batai pe la masina si am zis ca este timpul de bucsi noi si alte cauciucuri... asa ca am schimbat...

bascule stanga si dreapta cu bucsi cu tot ce vine cauciuc pe ele - inclusive bucsile de la bara stabilizatoare

suportul de motor cel de la cutia de viteza si cel de pe misloc de sub motor (astea nu au treaba cu directia dar au cu bataile)

inainte sa schimb cele 2 bascule - volanul era drept - masina mergea drept pe drum fara sa traga stanga sau dreapta si nici cauciucurile nu erau uzate neuniform - doar aveam batai de zici ca se dezmembra masina si facea balans cam mare.
dupa o privire sub ea - am vazut ca unu din suruburile de la bara stabilizatoare era rupt... am continuat cu restu si am vazut ca era un joc destul de mare la bascula de pe dreapta...
am cumparat cele doua bascule cu bucsi cu tot complect inclusive bucsile de la bara stabilizoatoare (toate la set impreuna)

am desfacut partea stanga - montat sus bascule noua
am desfacut partea dreapta - cand sa Montez - nu intra in locasul respectiv, pun bascula nou cu cea veche sa le verific ochiometric.. cea veche putin stransa in capatul de catre sasiu (indoita partea cu bucsa de catre fata masini)
am desfacut din nou cea din stanga - sa vad daca sunt nebun sau nu - cele de pe stanga erau perfect la fel iar cele 2 vechi daca le puneam una peste alta sa vedea ca cea de pe dreapta are ceva mm diferenta
dupa mai mult chin si truda - am reusit sa pun bascula noua.
am inceput sa Montez totul inapoi, cand am terminat am zis sa fac o tura, dupa primi 10 m am vazut ca volanul este spre dreapta cu aproximativ 10*
daca indrept volanul - masina merge spre stanga
daca tin volanul sa mearga masina drept sta cam la 10*, masina nu trage nici intr-o parte, am facut cam 3000km si nu vad nici un fel de uzura asupra cauciucurilor
am zis sa vad daca cumva este din bielete problema - am numarat numarul de sprire la bieleta din stanga si cea din dreapta si ambele au cate 13 spire. Am observant ca unu din surubele care tinea pivotul de bascula dreapta era destrans cateva spire. le-am starns ambele surube si am zis sa verific si pe partea stanga, cand surpriza. pe stanga nu se potrivea cheia.
deci pe dreapta sunt 2 surube cu pilita de 14mm cu piulita in jos si capu surubului sus iar pe stanga 2 surube cu cap de 19mm in jos si piulita in sus ?????
Cineva ceva ideeiiii ????

acuma cu bataia, dupa schimbarea celor 2 brate cu bucsi si suporti de motor, o parte din batai au disparut...dar..
a mai ramas o bataie ciudata - care suna parca metallic o aud la viteza mica pe drum cu crapaturi sau gropi mici (sau drum de tara) o simt in pedale si parca si acuma acuma cade ceva de pe masina.

am verificat toate bucsile de care am stiut adica cele de la roti si suporti motor nu am nici un joc la ele, nu mai stiu unde sa caut

am patit ceva asemanator la clio 3 cand suportul desub alternator avea un surub destrans da nu se simtea in pedale - doar se auzea ca bate ceva.

ce va ideei si aici merci - idea ii ca fac multi km pe autostrada si nu vreau sa am surprise

PS: se aude un fluerat la viteze cuprinse intre 75-60 km/h se aude doar in momentul in care nu mai accelerez si masine merge constant sau scade viteza , nu se aude la accelerare se aude atat cu amreajul apasat cat si cu el lasat, in principiu parca cel mai tare se aude in tr-a IV-a

This post has been edited by baban sergiu: 10 Jul 2015, 20:30

--------------------
Rebault Megane IV EDC + Clio IV - YC07OCW 2007 - 2015
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
devilgenius
post 10 Jul 2015, 21:17
Post #2

The God

QUOTE(baban sergiu @ 10 Jul 2015, 20:19)

PS: se aude un fluerat la viteze cuprinse intre 75-60 km/h se aude doar in momentul in care nu mai accelerez si masine merge constant sau scade viteza , nu se aude la accelerare se aude atat cu amreajul apasat cat si cu el lasat, in principiu parca cel  mai tare se aude in tr-a IV-a
*

Verifica uleiul din cutia de viteze!

--------------------
Renault Clio 2000 1.4

Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :))
+
baban sergiu
post 10 Jul 2015, 21:20
Post #3

Membru autentic

tocmai ce am complectat uleiul in cutie ca fara sa vreau am scos burduful de la cutie afara si a curs - am pus 3 litri inapoi in cutie

--------------------
+
devilgenius
post 10 Jul 2015, 21:23
Post #4

The God

Ai pus pana a inceput sa curga pe la busonul de alimentare?

--------------------
Renault Clio 2000 1.4

Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :))
+
RazvanF
post 10 Jul 2015, 21:24
Post #5

Tech

Fluieratul este de la un rulment din cutie....iar cu basculele...ai cumparat masina sh? Pare sa fi fost lovita, mai ales daca ai gasit diferenta intre bascule, piulite etc

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
baban sergiu
post 10 Jul 2015, 21:57
Post #6

Membru autentic

masina este second - nu am vazut nici o lovitura la ea, sau plastic crapate, doar daca nu a lovit roata cumva incat sa indoaie bascule.
basculele cu diferente de surube au fost cumparate de noi ca si set complect

poti sa dai ceva detail in legatura cu rulmentul din cutie

--------------------
+
RazvanF
post 11 Jul 2015, 07:11
Post #7

Tech

Nu are rost sa iti bati capul cu acel rulment, costul inlocuirii lui este cat o cutie sh, poate si mai mult. Poti merge asa, fii sigur sa ai ulei in cutie.

--------------------
+
baban sergiu
post 11 Jul 2015, 13:23
Post #8

Membru autentic

poi nu imi bat - dar ca idee o sa faca din ce in ce m,ai urat sau ma trezesc ca se blocheaza cutia pe autostrada

--------------------
+
RazvanF
post 11 Jul 2015, 16:25
Post #9

Tech

S-a mai discutat pe forum, te poate tine 1 luna sau 10 ani. La rulment fluieratul nu e asa de speriat, cand huruie atunci e problema.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 06:54
Dacia