Zgomot ciudat de dinam
![]() ![]() ![]() |
Zgomot ciudat de dinam
ontario |
![]()
|
||
![]() Olenia Force One Group: Members Posts: 13 Joined: 16 January 15 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
1.2 - D7F - 1,149 cc - SOHC 8v - 57 Hp
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.789 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
[/QUOTE]
Acum am o problema in sensul ca motorul(cred) scoate un zgomot ca de dinam sau cauciuc ovalizat, in sensul ca merge normal dar se aude ca la bicicleta cand e roata ovala si atinge de cadru, vrum, ok, vrum, ok, vrum si tot asa.[QUOTE] http://www.daciaclub.ro/Zgomot-suspect-la-...ana-t35437.html o posibila problema PS nu te supara dar nu m-am putut abtine spor This post has been edited by wolfin: 5 May 2015, 12:58 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
ontario |
![]()
|
cred ca asta e cea mai buna descriere pentru zgomotul respectiv
![]() se aude doar in mers, dupa cum spuneam mai sus ![]() 5 May 2015, 13:26: QUOTE(wolfin @ 5 May 2015, 12:55) Acum am o problema in sensul ca motorul(cred) scoate un zgomot ca de dinam sau cauciuc ovalizat, in sensul ca merge normal dar se aude ca la bicicleta cand e roata ovala si atinge de cadru, vrum, ok, vrum, ok, vrum si tot asa. QUOTE http://www.daciaclub.ro/Zgomot-suspect-la-...ana-t35437.html o posibila problema PS nu te supara dar nu m-am putut abtine spor citind postarea am ras si eu de ce a iesit, dar in acest moment nu am alta descriere mai buna pentru zgomotul ala, care daca imi aduc bine aminte se simte usor si la pedala de acceleratie cand toarce, acel "vrum". This post has been edited by ontario: 5 May 2015, 13:26 |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.789 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
vibratii in pedala...cand franezi se simte si in pedala de frana?
posibil un rulment.... dupa un drum ai pus mana pe jante sunt diferente de temperatura stanga/dreapta? un piston blocat pe fata sau spate... la mine cand apas claxonul vibreaza pedala de accelaeratie de exemplu....(dupa un acceident la reparatie cred la l-au montat anapoda....) oricum toate le poti obs pe rampa........in mers prea multe zgomote This post has been edited by wolfin: 5 May 2015, 13:42 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
[quote=wolfin,5 May 2015, 12:55]
[/QUOTE] http://www.daciaclub.ro/Zgomot-suspect-la-...ana-t35437.html o posibila problema [/quote] Asta chiar mi-a facut ziua ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
ontario |
![]()
|
@wolfin
vibratii in pedala...cand franezi se simte si in pedala de frana? Nu in pedala de frana nu se simte, se simte doar la viteza mare in cea de acceleratie. posibil un rulment.... asa ma gandesc si eu. dupa un drum ai pus mana pe jante sunt diferente de temperatura stanga/dreapta? inca nu am facut asta, dar este o idee buna. merci pentru tips. |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Daca nu stii cand a fost schimbata distributia, schimb-o cat mai repede, totodata schimba si cureaua de accesorii+intinzator, verifica fulia de la alternator+rulmenti alternator.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
ontario |
![]()
|
QUOTE(RazvanF @ 5 May 2015, 18:59) Daca nu stii cand a fost schimbata distributia, schimb-o cat mai repede, totodata schimba si cureaua de accesorii+intinzator, verifica fulia de la alternator+rulmenti alternator. Distributia a fost schimbata cand a adus ostul propietar masina in tara, in 2012, m-am uitat la ambele si par inlocuite recent. O sa verific fulie + rulmenti alternator. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Cum te-ai uitat la cureaua de distributie, ai scos capacul de distributie?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Iti spun eu sigur ce are, e de la intinzatorul curelei de distributie... asa face si la mine, e programata schimbarea pe maine!
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
[quote=RazvanF,5 May 2015, 18:21]
http://www.daciaclub.ro/Zgomot-suspect-la-...ana-t35437.html o posibila problema ][/quote] Asta chiar mi-a facut ziua ![]() [/quote] ![]() ![]() Ontopic:la mine se auzea la fel,după ce am schimbat rola+cureaua de accesorii a dispărut....dar depinde... ![]() |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
ontario |
![]()
|
O sa merg saptamna asta la un service pentru diagnostic, @devilgenius, sa-mi spui si mie ce ai facut si cat te-a costat.
|
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Am schimbat rola intinzatoare, am pus SKF - 65 lei si manopera la un prieten -30 lei..
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
ontario |
![]()
|
Am fost la un service si dupa ce au analizat pe rampa, la mers in gol si la mers pe sosea, au ajuns la concluzia ca nu sunt rulmentii de vina sau cureaua de accesorii, ci zgomotul vine din cutia de viteze, unde ar fi de vina acei rulmenti sau pinioanele turnate, depinde de unde vine zgomotul.
Cel mai rau se aude in treapa 4. 300 lei manopera + 80 lei ulei special de cutie Au mai constat ca trebuie sa schimb si garnitura de chiuloasa, deja pierde usor ulei, asta mi-a mai spus cineva acum 2 luni la un service unde am schimbat un colier de la catalizator. 300 lei manopera, 60 lei garnitura, 100 de lei nu stiu ce indreptat, ca altfel ajunge la fel. Au mai zis ca daca tot umbla la cutia de viteze sa schimb si ambreiajul, ca e cam tare si trebuia schimbat kitul mai de mult, ca altfel iar o sa ma coste 250 lei manopera cand o sa-l schimb pe viitor. Maine, o sa mai merg la un alt service, recomandat de cineva care repara si intretine flota de 20 de masini, RIV Service, sa vedem ei ce constata, apoi vedem ce operatiuni o sa fac. In prima faza, banuiesc ca o sa schimb acei rulmenti sau axul cu pinioane din cutia de viteze. Voi ce ziceti? |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot desfaci cutia de viteze si umblii si la ambreiaj...schimba si distributia, accesoriile, alternatorul, bateria, lichidele, ca tot au deschis capota. Glumesc, aia prea sunt pusi pe luat bani. Mi-au mai zis unii ca am probleme cu cutia cand de fapt era doar rulmentul de la roata. Cutia de viteze are un huruit-fluierat.
This post has been edited by alexgeogabriel: 14 May 2015, 06:40 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
La cate probleme au zis aia ca ai la masina, o cumperi iar?!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
ontario |
![]() ![]()
|
Asa ma gandeam si eu, oricum le-am spus mai baieti pai daca fac toate reparatiile astea, mai bine iau alta
![]() dupa asta au zis ca garnitura de la chiuloasa nu e urgenta si ca ambreiajul poate sa mai duca 5000 sau 30.000 cum am norocu` ![]() ![]() Oricum am vorbit cu un sef de coloana care a dat un telefon la service-ul unde duce el masinile sa-mi faca o diagnoza reala cei de acolo, nu i-am spus de probleme ca sa vad daca zic si ei acelais lucru sau nu. Sa vedem cei de acolo ce zic, mai ales ca sunt un service mai maricel si mai mergeam si eu cu masina de serviciu la ei. Maine dimineata merg la diagnosticare, va tin la curent cu dinamul din motor ![]() ![]() This post has been edited by ontario: 15 May 2015, 21:54 |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
ontario |
![]()
|
La RIV service mi-au gasit rulmentul la roata dreapa si pivotu, maine ma duc sa le schimb, sa vedem daca au dreptate
![]() |
--------------------
Renault
Clio II Bicorp
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Presupun ca nu ei pivot de la reprezentanta.Am schimbat pivotii weekendul acesta, daca sunt inca cei de origine zic sa pastrezi suruburile.Eu cand am bagat surubul de tine pivotul in fuzeta am inceput sa strang si s-a rupt surubul am ramas prost
![]() Au fost pivotii 39 lei de la Febi , data viitoare cumpar de la TRW chiar daca sunt 58. Aveai joc la roata de au zis mecanicii ca e si de la pivot? Jocul se verifica cu roata suspendata , mana la ora 12 si 6 incercand sa misti roata. Eu m-am saturat de mecanicii lu peste ultima oara cand a calcat masina mea in service a fost cand i-am facut geometria.Si asta facuta de mantuiala ca volanul sta putin intr-o parte si nu am observat atunci pe moment ![]() This post has been edited by andutu: 18 May 2015, 01:28 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Cum ziceam, de la cutie viteze, ambreiaj si chiulasa, a ajuns la un amarat de rulment si pivot
![]() This post has been edited by alexgeogabriel: 18 May 2015, 07:55 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:50 |