Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cine are Renault Laguna 2 1.6 Benzina, Cateva opinii

PAlexandru21
post 30 Apr 2015, 20:16
Post #1

Crazy Renault Megane 1.6 16V

Group: Members
From: Bucharest

Doresc sa aflu si eu cateva opinii/probleme despre aceste masini .
Renault Laguna 2 an 2002 1.6 16 v Benzina 160000 km .

Ce pareri aveti despre ele ? Sunt bune ?

This post has been edited by PAlexandru21: 30 Apr 2015, 20:16

--------------------
Renault Megane 2 - 2007 / 1.6 16V - HMJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nnightwolf
post 1 May 2015, 11:35
Post #2

Membru autentic

bune in general, probleme specifice la clapeta de acceleratie, sonda lambda.

--------------------
Renault Laguna/Megane/Velsatis/Kangoo/Clio 2000-2010 - BC-01-AAA
Piese Second Renault (toata gama)
+
btc01
post 1 May 2015, 11:57
Post #3

Membru incepator

Salut,

masina e buna, motorul e ok, fiabil. In oras, unde masina este goala, motorul face fata la demaraj, depasiri, etc. La drum lung, cu 2-3 persoane si bagaje de concediu, este o masina potrivita pentru condus relaxat, fara depasiri bruste sau alergat cu 150. Consumul este standard pentru un motor aspirat - 10,5 in Bucuresti, 8-9 pe autostrada la 130. Poti obtine un 7 daca mergi cu 110-120. Este foarte buna la drum lung, am cateva drumuri facute in Germania si pasagerii din spate au fost multumiti de comfortul oferit de bancheta si locul suficient la picioare. Porbagaj imens, suspensie moale, insonorizare excelenta. Masina de familie.

--------------------
Renault Laguna II Break 1.6 16V 2001
+
boeru_laurentiu
post 1 May 2015, 17:02
Post #4

Membru

From: Focsani

Desi mic , motorul de 1,6 l este un motor fiabil si nepretentios , un plus (zic eu) este lipsa fuliei defazoare , care creeaza unele probleme la alte motorizari . In trei ani de cand o am , in afara de schimbat distributie , ulei si filtre , am curatat clapeta de acceleratie si am schimbat bujiile ... atat ( ma refer strict la motor ) ! In rest o masina confortabila si silentioasa , dar daca esti un mic schumacher si-ti place sa lasi urme de cauciuc pe asfalt , masina asta nu o sa-ti placa !

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
amunRA
post 2 May 2015, 12:47
Post #5

Membru incepator

Am achiziotionat de curand una si pot spune ca o consider o alegere foarte buna in limita de pret in care o gasesti acum. Din punctul meu de vedere, dupa 200km facut cu ea, este una dintre cele mai confortabile masini pe care le'am condus si in 20 de ani de cand am permisul pot sa spun ca am avut pe mana destule masini. La ce probleme te poti astepta de la ele sunt cele legate de partea electrica, Renault sunt cunoascute pentru acest gen de belele dar in general nu sunt grave, eu de exemplu am cumparat'o pe a mea cu becul de airbag + service aprinse, din cate banuiesc ar fi vorba de scaunul din dreapta, zilele astea o sa pun un tester pe ea sa vad mai concret. In rest ... ca motorizari sunt foarte fiabile, sunt impresionat de consum, am reusit sa merg cu cu 4,7L in afara.

Spunea cineva mai sus ca nu este foarte sprintena, hai sa zicem ca sunt de acord intr'o oarecare masura daca vorbim de sub 4000rpm, de acolo in sus lucrurile incep insa sa se schimbe chiar si incarcata trage al naibi de bine pentru cineva care vrea o masina normala si nu un bolid de curse.

Ce bele mai pot aparea poti citi aici, dupa cum vei vedea nu sunt foarte grave, secretul stand in a fi atent cand o cumperi ce anume cumperi si mai ales in ce stare. Pentru a elimina din eventualele probleme poti cauta una mai putin dotata cu tot soiul de ghizmouri, sezorii de ploaie sau faruri, geamurile electrice spate sau climatronic in loc AC manual poti sa renunti la ele ca nu sunt un must have iar la o masina de atatia ani pot cauza probleme in timp.

Bafta si toate bune. wink.gif

--------------------
Renault Laguna II 2002 ph1
+
audiofilu'
post 2 May 2015, 13:31
Post #6

Membru autentic

La confort toate stau cam la fel deoarece la baza sunt aceeasi masina. Poate un plus pentru scaunele de la versiunea Dynamique. In rest diferentele o fac motorizarile.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
iaCS
post 3 May 2015, 13:07
Post #7

Membru incepator

Detin si eu una din 2001 . Masina buna , putine probleme . Am schimbat cand am luat-o bucsele pe spate si am curatat clapeta de acceleratie care facea probleme.

In rest , nicio problema decat cele clasice ( problemele la macaralele de la geamuri, etc), dar deja asta nu mai tine de motorizare pentru ca le poti intalni pe oricare din ele.

Cum au spus si colegii de mai sus .. consum urban 9-11 (Bucuresti) , iar extraurban depinde de viteza ... 6.5 - 7 la 100-110 kmh , iar la 140-150 consum 8 (azi m-am intors de la mare cu consumul asta mers 140-160kmh), si probabil ca 10-11 la viteza de 180kmh ( cred ca e viteza maxima smile.gif ).

In schimb este foarte spatioasa atat pentru sofer cat si pentru pasageri.

This post has been edited by iaCS: 3 May 2015, 13:08

--------------------
Renault Laguna II 2001 - 08 CFI
+
lupascuiulian
post 11 May 2015, 13:38
Post #8

Membru autentic

From: iasi

De ce 1.6 si de ce nu 2.0? care e mai fialbil, sau cum e motorul 2.0 benzina, ce probleme apar ca de 1.9 m-am saturat...

--------------------
renault laguna 2 2003

EXPRESSION 79kw 107cp
+
rusli
post 12 May 2015, 13:16
Post #9

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(lupascuiulian @ 11 May 2015, 13:38)
De ce 1.6 si de ce nu 2.0? care e mai fialbil, sau cum e motorul 2.0 benzina, ce probleme apar ca de 1.9 m-am saturat...
*

1. Pentru taxa mai mica la inmatriculare (daca e masina adusa)
2. Pentru asigurare mai ieftina... (eu am 800 ron pe 6 luni, dupa 2 ani de condus fara incidente).

O sa scriu si eu ce probleme am avut in 2 ani si jumatate de Laguna:
1) Bulb marsalier stricat - 50 ron nou
2) Senzor turatie stricat - 100 ron nou
3) Probleme (scurt) la electromotor - 50 ron reparatie

In rest, consumabile si benzina.
Am facut ~52k km, cu multe drumuri lungi de peste 500 km. Foarte confortabila la drum lung. Cam lenoasa la depasiri (trebuie turata bine).

Daca as intoarce timpul, tot Laguna as lua, ca prima masina smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2 2001, 1.6 16v
+
tibi.matei
post 12 May 2015, 13:30
Post #10

Membru autentic

Motorul 1.6 benzina e super-fiabil, iti lasa impresia ca n-are moarte.. eu am 294.000 Km fara interventii majore asupra motorului. Caroseria e aceeasi tabla ca pe toate lagunele.

This post has been edited by tibi.matei: 12 May 2015, 16:09

--------------------
Renault Laguna II 1.6 16v 2001 Espression
+
mugurr
post 29 Jul 2015, 19:21
Post #11

Membru incepator

la 180 km\h pe computer imi arata 10.4,am avut putin curaj pe autostrada tongue.gif ,in oras papa putin mai mult

--------------------
renault laguna 2 2002 Grandtour Authentique 1.6 16v
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 12:30
Dacia