scenic 1.6 16v intrerupe la relanti, relanti ciudat, se ineaca cateodata
![]() ![]() ![]() |
scenic 1.6 16v intrerupe la relanti, relanti ciudat, se ineaca cateodata
softus |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 17 September 08 From: braila ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
SCENIC 1.6 16v
- BR-03-UAZ
2002
|
|||
Staticxxx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Validating Reno Posts: 62 Joined: 7 February 13 ![]() |
La fel face si a mea dar eu nu am ajuns asa departe.
Am schimbat bujiile, am verificat bobinele, garnitura admisie aer, MPP. In schimb am o gaura in evacuare, trebuie sa ma duc intai sa sigilez bine evacuarea, si sa curat sonda lambda. |
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Gaura in evacuare inseamna O2 prea mult, lambda primeste informatii gresite si face ajustari in consecinta.
This post has been edited by R19/16v: 8 Apr 2015, 13:31 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Staticxxx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Validating Reno Posts: 62 Joined: 7 February 13 ![]() |
Multumesc pentru raspuns.
O intrebare: dupa ce fac evacuarea si curat sonda, trebuie sa resetez masina ceva? |
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu, si nici nu cred ca ai de ce curata sonda, da' ma rog, tu uita-te.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Staticxxx |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
Staticxxx |
![]()
|
Problema s-a rezolvat...oarecum.
Am schimbat toate cele 4 bobine si merge foarte bine. Practic mai are o fluctuatie in relanti, mecanicul zice ca ar putea fi supapele arse pe evacuare...a ascultat la teava de esapament si zice da da un "puf"...plm. Ideea este ca in mers trage absolut normal, fara intreruperi, etc... |
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La motorul cu 16V este destul de cunoscuta problema cu supapa/supapele de la evacuare care nu mai etanseaza bine.....sunt si aici pe forum cativa care au rezolvat defectul.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
darksleep |
![]()
|
![]() Za software developer Group: Members Posts: 351 Joined: 23 April 13 From: Arad ![]() |
Dupa cum spune espacern, e cunoscuta problema la motoarele de 16v.
Exact aceeasi problema am avut-o pe masina mea, Laguna 1 Ph2 din 98, avea fluctuatii la relantii, urca si cobora turatia cum vroia ea. In schimb problema mea a fost la galeria de admisie, si nu de evacuare - tragea aer fals incontinuu. Am fost la mecanic, si a luat jos capacul de plastic de peste motor a curatat cu ceva solutie speciala iar apoi a aplicat ceva mastic special. De atunci nu mai am absolut nici o fluctuatie la relantiu. Asta e o reparatie de 2 lei dar isi face treaba, normal trebuie sa cumperi garniturile pentru fiecare supapa si trebuie schimbate, ale mele sunt ca cimentul de tari - de aici se trage si etansarea = 0. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
1999 Kia Ceed 1.6 GDI @ 2016
|
|
Staticxxx |
![]()
|
QUOTE(darksleep @ 15 Apr 2015, 08:19) Dupa cum spune espacern, e cunoscuta problema la motoarele de 16v. Exact aceeasi problema am avut-o pe masina mea, Laguna 1 Ph2 din 98, avea fluctuatii la relantii, urca si cobora turatia cum vroia ea. In schimb problema mea a fost la galeria de admisie, si nu de evacuare - tragea aer fals incontinuu. Am fost la mecanic, si a luat jos capacul de plastic de peste motor a curatat cu ceva solutie speciala iar apoi a aplicat ceva mastic special. De atunci nu mai am absolut nici o fluctuatie la relantiu. Asta e o reparatie de 2 lei dar isi face treaba, normal trebuie sa cumperi garniturile pentru fiecare supapa si trebuie schimbate, ale mele sunt ca cimentul de tari - de aici se trage si etansarea = 0. Stiu, o sa fac si eu acea etansare in weekend, problema este ca la teava de evacuare intradevar se aude un pufait anormal ca sa zic asa..si nu stiu daca erste de la acea etansare sau supapele. probabil costa o galagie de bani daca sunt supapele.. |
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
synergist |
![]()
|
![]() 2300km cu 420 lei - GPL Group: Members Posts: 458 Joined: 11 August 11 From: Bucuresti ![]() |
e cam 16 lei o supapa si ~400 lei manopera
*presupun ca dupa demontare, se inlocuieste doar cea cu buba, nu are rost sa inlocuiesti tot |
--------------------
Reno
Scenic 1.6 16v 2001
echipare multumitoare
|
|
Staticxxx |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
R19/16v |
![]()
|
Chiulasei i se reface planeitatea si noile supape sunt pasuite pe scaune, nu se alezeaza nimic. Alezarea presupune prelucrarea unei forme cilindrice pentru a o aduce la o anumita cota.
Daca ajungi sa schimbi 8 supape si dai o groaza de bani sa faci asta, nu vad de ce nu le-ai inlocui si pe celelalte. 16 lei e chiar pomana. Totodata ar trebui verificate si ghidurile supapelor. Daca te hotarasti sa nu le inlocuiesti pe toate, da-le totusi jos si masoara-le cozile vezi daca-s subtiate, si pasuieste-le pe toate. This post has been edited by R19/16v: 17 Apr 2015, 07:01 |
--------------------
DS
5H
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 16:27 |