Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

prima frana de dimineata in gol

zugry
post 26 Jan 2015, 22:03
Post #1

Membru

Group: Members
From: Galati, Romania

De cateva zile observ un lucru care ma pune pe ganduri: la prima franare (adica plec de pe loc si pana la colt am 2-300m, fctie de directie) masina are tendinta de a-si lua elan... in loc sa franeze. Pur si simplu, la atingere, pedala de frana se apasa normal, dar raspunsul masinii este ca si cum ar aluneca pe gheata pentru 1-2 secunde, dupa care incepe sa franeze. Fenomenul se intampla doar la prima frana de dimineata.

Ce poate fi? unsure.gif
Sa aerisesc sistemul de franare? blink.gif

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer GT Line 1,5 dCi 110CP - aprilie 2015 - de Bucuresti... :)
Renault rulez...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragos_p
post 26 Jan 2015, 22:18
Post #2

Membru incepator

QUOTE(zugry @ 26 Jan 2015, 18:03)
De cateva zile observ un lucru care ma pune pe ganduri: la prima franare (adica plec de pe loc si pana la colt am 2-300m, fctie de directie) masina are tendinta de a-si lua elan... in loc sa franeze. Pur si simplu, la atingere, pedala de frana se apasa normal, dar raspunsul masinii este ca si cum ar aluneca pe gheata pentru 1-2 secunde, dupa care incepe sa franeze. Fenomenul se intampla doar la prima frana de dimineata.

Ce poate fi?  unsure.gif
Sa aerisesc sistemul de franare?  blink.gif
*

Exact aceeasi problema o am si eu, doar ca la mine nu se intampla numai la prima frana ci tine un pic mai mult. Eu banuiesc ca e din cauza procesului de oxidare a discurilor destul de intens in aceasta perioada, dar e doar o banuiala, nu am o confirmare de la vreun mecanic...

--------------------
Renault Megane II.2 Lux Privilege, 1.6 16v, 110CP, Clima Automata, Mp3 player, Full airbags, 2007
+
tpv
post 29 Jan 2015, 13:12
Post #3

Membru autentic

From: Oradea

posibil garniturile din pompa .

--------------------
Nissan X Trail Automat T 31 4x4 2007, 2.0 dci 150 cp distributie lant
+
zugry
post 4 Feb 2015, 20:26
Post #4

Membru

From: Galati, Romania

odata cu incalzirea de afara a disparut si fenomenul sad.gif

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer GT Line 1,5 dCi 110CP - aprilie 2015 - de Bucuresti... :)
Renault rulez...
+
ric26ct
post 6 Feb 2015, 20:13
Post #5

ric26ct

From: Constanta

Fenomenul este datorat exact cum a spus si @dragos_p oxidarii discurilor in perioda aceasta de umiditate excesiva. Uneori la prima franare apare si zgomotul de frecare pana discul se curata. Totusi este esential ca macar la primul simptom sa se verifice vizual daca nu sunt scurgeri de lichid de frana pe discuri.

--------------------
renault megane 2 2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression
Skoda Octavia 1,9 tdi
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 16:33
Dacia