Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Diverse, Diverse

Nitu Codrin
post 29 Nov 2014, 16:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,
Sunt posesorul unui renault megane III de la sfarsitul lui 2011.Este vb de un renault megane III ,1,4 Tce,130 CP,hatchback.Evenimentele din ultima luna m-au facut sa scriu randurile de mai jos.
Precizare importanta am achizitionat auto nou nout,de la dealerul Serus Ploiesti,mi am facut toate reviziile posibile si imposibile le ei conf carnet sevice........
Sa incepem!
1.La 10000Km toba esapament fisurata/sparta,zgomot suparator :s a inlocuit in garantie,am zis ca se mai intampla,nu e ceva f grav
2.La 15000 km turbina defecta,inlociuta in garantie,am zis ca se mai intampla nu este ceva f grav.
Apropo,cei de la service mi au spus ca e prima masina , modelul asta,cu turbina defecta,s au chinuit 8 ore sa o inlocuiasca.Au demontata juma' de masina,unii demontau pe sus,alti pe dedesubt,m a durut sufletul sa o vad "oale si ulcele",am plecat acasa si m am dus a 2 a zi sa o iau.
3.La revizia de 30000km au constata ca volanul si maneta schimbatorului de viteza sunt exfoliate si prezinta o scurgere de ulei la motor(nu stiu exact unde,dar voi revenii cu detalii),zic ei ca este minora.
Toate aceste neajunsuri se vor rezolva pe 04.12.2014 cand sunt programat cu masina la service.
4.PROBLEMA CEA MAI GRAVA:La o ploaie banala din 23.10.2014,m am trezit cu masina inundata de apa in interior,zona din fata.Mai precis presulete din fata pluteau in apa.Atat in stanga cat si in dreapta apa curgea ca la robinet,exact pe sub bord.
(cele doua buzunare din podea erau pline ochi cu apa!!!!!!!!)
Apa era introdusa in interior prin intermediul sist de climatizare.
Pe data de 24.10.2014 eram cu masina la service.
Ei si au dat seama ca scurgerile pluviale sunt infundate si s au apucat de treaba.
Au inceput sa demonteze:grila de plastic din zona parbrizului,cheder capota,demontat brate stergatoare,demontat motor +sistem de actionare stergatoare,demontat capace de plastic de pe parbriz si .........victorie.....au ajuns la celebrele scurgeri pluviale...sunt infundate....CLIENTUL ESTE DE VINA SI TREBUIE SA PLATEASCA MANOPERA PLUS FILTRU DE HABITACLU deterioarat de apa(inlocuit cu o saptamana inainte,la revizia de 30000Km).
De acord,clientul tb sa se mai uite din cand in cand la aceste scurgeri dar aceste scurgeri tb sa fie usor accesibile,nu sa demontez juma' de masina,plus scule chei,eventual chiar o instruire:nu sunt mecanic auto,etc.
M am revoltat pe loc, mi am luat masina si am plecat acasa urmand sa fac o plangere la vocea clientului.
Le am explicat si lor cele de mai sus,s au miscat ca ochii mortului si dupa o luna
m au anuntat ca RENAULT face o pomana si suporta filtrul de habitaclu (zic ei:gest comercial)nicio vb despre faptul ca o masina cu mai putin de trei ani vechime,in garantie,cu reviziile la zi,este inundata de apa.Suntem in 2014!!!!!!. Nimic despre neplacerile unei masini inundate de apa in sezonul rece,nimic despre mirosuri urate,nimic despre mucegai,Nu cred ca exista in lume masina sa fie inundata de apa,indiferent ca are sau nu are scurgeri pluviale.Nicio masina,cu exceptia RENAULT,nu a mai patit asa ceva.
Ultimul eveniment m a facut sa scriu si sa va intreb si eu daca cineva dintre voi a desfundat scurgerile pluviale la un megane III,singur acasa.
Un sfat pentru cei care nu au verificat scurgerile pluviale:
a)inscrieti va la un curs de mecanici auto,
b)achizitionati va truse de scule,eventual si un elevator auto ,
c)chemati un prieten sa va ajute

O zi frumoasa tuturor.

--------------------
Renault Megane III 1,4 Tce 2011,Privilege - PH52CAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 29 Nov 2014, 16:23
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(Nitu Codrin @ 29 Nov 2014, 16:19)

Un sfat pentru cei care nu au verificat scurgerile pluviale:

Poti sa gasesti destul informatii aici pe forum.....scrise nu doar la "suparare"!
Inclusiv cum se curata/verifica scurgerile pluviale!

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
adytym
post 29 Nov 2014, 16:54
Post #3

Membru autentic

From: TIMISOARA

problema este ca daca o tii pe sub pomi si eu mai stiu ce balarii ai toate sansele sa se funde foarte repede acele scurgeri.
problema este ca nu ar fi normal sa stai sa cureti tot timpul sau sa verifici acele scurgeri, problema este si alte modele nu numai la reno, exact aceasi problema.
problema cu turbina cred ca este si din exploatarea masinii sau ai avut ghinion cu ea .

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
espacern
post 29 Nov 2014, 16:58
Post #4

ART-ist

QUOTE(adytym @ 29 Nov 2014, 16:54)
problema este ca nu ar fi normal sa stai sa cureti tot timpul sau sa verifici acele scurgeri,

Nu trebuie sa cureti/verifici daca nu-ti pare normal....se face la reprezentanta cu deosebita "placere".

--------------------
. . . - .
+
Nitu Codrin
post 29 Nov 2014, 17:16
Post #5

Membru incepator

Una este sa cureti/verifici periodic acele orificii din grila de plastic dintre capota si parbriz si una este sa ajungi la scurgerile pluviale care ,cum va spuneam ,necesita demontarea a juma' de masina+resurse(adica chei,scule,etc)

--------------------
Renault Megane III 1,4 Tce 2011,Privilege - PH52CAR
+
espacern
post 29 Nov 2014, 17:20
Post #6

ART-ist

Daca cureti/verificii periodic nu mai ajungi la demontat juma de masina....garantat.

--------------------
. . . - .
+
qazq
post 2 Dec 2014, 12:08
Post #7

Membru

Am patit si eu cu scurgerile si acum verific la 4-6 luni sa stau linistit. Nu este asa complicat, in 15 min termin. Se dau jos stergatoarele, cheder, masca .

--------------------
MCV dci@85 M3@tce
+
#Dino
post 2 Dec 2014, 19:05
Post #8

Membru autentic

From: Loading...

Voi ziceti pe bune ca desfaceti chestiile alea sa verifiacti scurgerile?

Astia de la Reno nu sunt sanatosi? Cum sa desfaci o masina in garantie, sa dai jos strgatoare, chedere, masca samd?

Fa o reclamatie la Protectia consumatorului omule, nu e normal sa trebuiasca sa demontezi masina singur.... sa fim seriosi

--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G / Megane 3 1.6 16v 2013 / Logan 1.4 MPI 2007
+
mezym
post 2 Dec 2014, 21:13
Post #9

Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010

Nu e, dar ar putea fiecare sa nu lase frunzele si mizeriile pe grilele alea de scurgere si sa le curete! Am vazut atatea masini pline de frunze si apoi tot Renault e de vina.

--------------------
Megane II Sedan Fluence 1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010 - -
+
IDF
post 4 Dec 2014, 10:14
Post #10

Membru autentic

From: Timisoara

Si eu curat periodic zona respectiva, a devenit ca si... Facutul presiunii la roti (putin exagerat).

--------------------
BMW 320 E92
ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
+
tip
post 13 Dec 2014, 20:49
Post #11

Membru autentic

From: Iasi

Am avut si eu problema cu scurgerile infundate, la fel ca la tine, doar ca am avut apa doar in buzunarele de sub covorase, in ambele parti. Au dat tot asa jos stergatoare etc, bagat un fel de sarma flexibila pentru desfundat si s-a rezolvat. De atunci verific aproape de fiecare data cand plec cu masina, mi-a intrat in reflex. smile.gif)

Aceiasi motorizare o am si eu, n-am avut probleme cu turbina. Cu volanul si schimbatorul exfoliate am avut si eu probleme, is la al 2lea set, deci sa te astepti. smile.gif Cu scurgeri de ulei nu am avut probleme inca si ma apropii cu pasi repezi de 50k. Drumuri bune. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 1.4 TCe 2011
+
teo969
post 20 Apr 2016, 18:15
Post #12

Membru incepator

Salut,

Si eu am un megane hatchback 2011 si cateva zile nu am mers cu ea. Ieri am observat mucegai la capatul covorasului de sub scaunul soferului. Nu stiu de cand e povestea, daca este de la ultimele ploi sau de la spalat, dar astazi am observat picurand la genunchiul stang al pasagerului, din spatele torpedoului. Am gasit postari cu foto pentru M II. Ori intre ele este diferenta. Maine dau jos stergatoarele, chederele, masca si vad care-i treaba. Daca aveti ceva sfaturi utile sau foto explicite, raman indatorat. O seara buna !

--------------------
Renault Megane 2011 - B28UME
+
rusus
post 20 Apr 2016, 20:15
Post #13

Membru autentic

Nitu Codrin

Chiar foarte multe probleme pt o mașină noua ,prea de tot și cu apa de la ploi ,mai găsesc și eu câteodată câte o frunză două și puțin praf în orificiile acelea dar să ajungă apă în mașină nu să întâmplat

<span class='edit'>20 Apr 2016, 20:16:</span>
Numai dacă sunt orificiile acelea înfundate e posibilitatea să între apă pe acolo ,altfel nu știu unde ar mai putea intra

This post has been edited by cj98czh: 21 Apr 2016, 12:45

--------------------
megane 3 1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013 Megane 4 intens 2017 estate
Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
+
Sylvand
post 28 Apr 2016, 17:47
Post #14

Membru incepator

Salutare. Am citit in cartea masinii dar nu inteleg ce inseamna butoanele R si O de pe volan?

--------------------
Renault Megane III 2011
+
rusus
post 28 Apr 2016, 18:24
Post #15

Membru autentic

Apeși pe ele pe rand l după ce ești pe pilot automat și vezi ce se întâmplă

--------------------
megane 3 1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013 Megane 4 intens 2017 estate
Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
+
m3st_tce
post 28 Apr 2016, 18:44
Post #16

Membru autentic

R=reset, iti re-initializeaza viteza de cruze/limitare (cea de deasupra vitezei instantanee, pe ceas (caractere mai mici).
O=anulare, sterge din mem. viteza de cruze/limitare.
L.E.
https://www.youtube.com/watch?v=Bwc3FUsXyrg - primele minute

This post has been edited by m3st_tce: 28 Apr 2016, 19:19

--------------------
Renault Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active *** 2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
+
simon
post 28 Apr 2016, 18:49
Post #17

Membru autentic

Sa-ti dau un exemplu practic: te apropii de o curba cu viteza de 100km/ora setata pe pilotul automat si te gindesti ca ai nevoie sa incetinesti pentru a lua curba. Atunci apesi O pe volan si motorul este decuplat de la pilotul automat, masina incetineste. Ajungi la mijlocul curbei si apesi R, iar masina accelereaza pentru a atinge viteza setata anterior si memorata, 100km/ora.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
Sylvand
post 29 Apr 2016, 12:10
Post #18

Membru incepator

QUOTE(m3st_tce @ 28 Apr 2016, 18:44)
R=reset, iti re-initializeaza viteza de cruze/limitare (cea de deasupra vitezei instantanee, pe ceas (caractere mai mici).
O=anulare, sterge din mem. viteza de cruze/limitare.
L.E.
https://www.youtube.com/watch?v=Bwc3FUsXyrg - primele minute
*

Mersi frumos.

--------------------
Renault Megane III 2011
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 05:02
Dacia