suierat cutie viteze
![]() ![]() ![]() |
suierat cutie viteze
bogdan1888 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 18 May 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
clio 2005 1.4 8v
|
|||
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
In prima faza schimba uleiul. Foarte probabil sa fie si nivelul mic. Daca zgomotul (de la rulmenti) nu se diminueaza, nu mai ai ce face cu ea.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Si cam cum va dati seama ca e cutia de viteze si nu rulmentul de la roata?
This post has been edited by alexgeogabriel: 19 Nov 2014, 17:04 |
--------------------
Renault
Symbol
- -
2007, 1.4, 75cp, 8v
|
|
lucianm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 13 December 06 From: Iasi ![]() |
Cand e rulmentul de la roata se amplifica zgomotul in viraje si in plus se simte si o vibratie.
Legat de cutie a mea a inceput sa suiere pe la 90 000, i-am schimbat si uleiul, nu a fost nici o modificare. Am mers asa cu suieratul pana pe la 130 000 , si o sa mai mearga destul fara probleme. Nu ai ce sa-i faci, nu merita sa desfaci cutia pentru atata lucru. Daca te deranjeaza asa mult zgomotul... alta. |
--------------------
VW
Golf 6 1.4 TSI
2011
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Hellcat, cand se uzeaza rulmentii din cutie se face span, care este vizibil la golirea uleiului din cutie. Poti sa mergi si cu zgomotul ala pana crapa cutia, dar pe riscul tau. Si de reparat o cutie de viteze nu mi se pare avatanjos ca pret, mai bine una SH.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
lucianm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 13 December 06 From: Iasi ![]() |
una SH care suiera la fel
![]() cand apuca sa faca span am o vaga banuiala ca face mult mai rau decat un simplu suierat. dupa un nr de km toate suiera, unele mai mult, altele mai putin, pe unele le mai astupa zgomotul motorului, altele sunt mai bine insonorizate si nu se aude... etc etc daca intra bine in viteza si nu trosneste cand dai burnout, merge mult si bine ![]() This post has been edited by lucianm: 20 Nov 2014, 17:04 |
--------------------
VW
Golf 6 1.4 TSI
2011
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Ca multi romani fac lucrul asta (aud niste zgomote provenind de la cutie si sfatuiti de mecanicul lor din copilarie) - isi inlocuiesc cutia cu una sh, in stare perfecta evident, doar cu rodajul facut, nu-l transforma intr-o regula.
O cutie se inlocuieste daca ramane fara ulei (spre ex. pe la burduful planetarei) si tu ii dai 120 km/h in drum spre mare linistit pana ies bucati din pinioane prin carcasa. Daca ai un rulment care devine zgomotos, iar la cutiile reno incidenta f mare o are rulmentul diferentialului, care e 60-80 lei un skf, de ce sa dai multe milioane pe o cutie sh pe care o iei oricum la ghici? Daca doreste cineva sa facem o discutie despre sirenaj si huruit - asemanari si deosebiri, dar si despre altele...putem face si lucrul asta. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
andri1940 |
![]()
|
Colegul bogdan, care-si expunea problema, vad ca nu a dat mai multe detalii. Poate e ceva minor pana la urma.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
bogdan1888 |
![]()
|
singurul detaliu care ma deranjeaza la ea este suieratul in rest nu agata sau nu am observat alte anormalitati ! intra bine in viteza si la rece si la cald .....nu am reusit sa ajung sa verific nivelul uleiului si nici nu l-am schimbat vreodata (am 120000 km ) !din cate am auzit din ce am vb cu mecanici suieratul asta ar fi intalnit la majoritatea si nu ai ce sa ii faci ! la uni se aude mai putin la alti mai mult ! ramane sa schimb uleiul si o sa revin cu rezultatul ! vroiam doar cateva pareri de la posesori daca si la ei se aude la fel va multumesc pentru informatii
|
--------------------
Renault
Clio
clio 2005 1.4 8v
|
|
hellcat |
![]()
|
Sirenajul este produs de orice sistem de transmisie cu roti dintate.
Problema e ca nivelul de zgomot nu ar trebui sa depaseasca niste limite maxime admise. Din cauza neuniformitatii profilului danturii nu se realizeaza contact ferm intre dantura pinionului/rotii dintate conducatoare si cea a pinionului/rotii dintate conduse. Creste forta de contact pe directia radiala, pe flancul dintelui, deci punctul de contact intre flancuri se deplaseaza catre varful dintelui pinionului conducator. In fapt niste deplasari minore ale arborilor ce modifica unghiul de atac al pinioanelor, mai pe romaneste. Cam asta e sirenajul. Iar uzura perfect normala provenita din km facuti de masina isi cere partea de zgomot. Symbolul, ca de altfel si modelele Dacia, sta mai subtire la capitolul insonorizare. Din aceasta cauza si determinarea mult mai uzoara a acestui zgomot specific. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
bogdan1888 |
![]()
|
Multumesc frumos pentru explicatie
|
--------------------
Renault
Clio
clio 2005 1.4 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 17:14 |