Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Martor acustic faruri aprinse, Nu functioneaza martorul acustic

Alexandar
post 20 Oct 2014, 20:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

Buna seara,

Am mai citit topic-uri cu probleme asemanatoare cu cea descrisa de mine in titlu, dar nimic concludent sau poate nu am inteles eu bine.Daca exista ceva mai concludent, imi cer scuze pentru ca am deschis un nou topic inutil.
Deci problema pare sa fie in felul urmator:becul luminii din portiera soferului nu functioneaza, de asemenea nici lumina din plafon nu functiona la deschiderea usii soferului, iar computerul de bord nu am remarcat daca detecteaza portiera deschisa, pur si simplu nu am bagat de seama, sincer.Si bineinteles, nu functioneaza nici martorul acustic si nici restul portierelor nu se descuiau la deschiderea usii soferului. Acest lucru l-am remarcat acum seara.Am sapat putin pe forum, am dat peste niste probleme asemanatoare, am citit ca aceasta problema se remediaza prin inlocuirea becului cu un led sau ca si solutie temporara, pur si simplu scoaterea becului din soclu.Ok, cum la ora aceasta nu am la-ndemana un led, am coborat frumos in parcare si am demontat becul din soclu.Toate bune si frumoase, totul functioneaza perfect, conform celor descrise de colegii care au mai patit-o, mai putin un singur lucru: martorul acustic al farurilor.Nu caraie, nu maraie nimica.
Acum, partea interesanta e faptul ca pana acum nu stiu daca a functionat acest martor acustic, intrucat nu i-am dat posibilitatea sa urle, achizitionand masina de o perioada destul de scurta de vreme si mereu fiind pe faza sa nu uit farurile aprinse.
Imi cer scuze pentru dita mai basmul in ceea ce priveste o problema destul de nesemnificativa, dar am preferat sa fiu un pic mai explicit.

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCi 88 kW
Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
garc3a2000
post 20 Oct 2014, 21:41
Post #2

Membru autentic

From: Slatina

Daca nu se remediaza prin schimbarea becului din portiera, urmatorul loc unde trebuie sa cauti este, broasca.
In broasca e un senzor , acela se mai oxideaza sau se strica .
Lamuriri ceri la user- ul VF1BGO.
E baiat de treaba.
Ma cauti la 0765083130, sa- ti dau nr. lui.

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW - es/4197-BVS 2002 privilege
+
Alexandar
post 20 Oct 2014, 21:54
Post #3

Membru autentic

Multumesc pentru raspuns.Am sa incerc zilele aceastea sa inlocuiesc becul, sa vad daca se remediaza problema, daca nu se remediaza, te voi contacta.

--------------------
Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205
+
Ali_G
post 20 Oct 2014, 22:03
Post #4

Membru incepator

Aceiasi problema o am si eu,nu imi semnalizeaza acustic ca am lasat farurile aprinse.In schimb imi arata in bord ca am usa deschisa,mi se aprinde plafoniera si chiar si becul din usa.Buzzerul sau difuzorul responsabil cu alerta cam pe unde se afla?

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.9 dCi Grandtour
+
AdR!@N
post 21 Oct 2014, 22:18
Post #5

Adrian

Buzzerul se afla in tabloul de bord (ceasuri), este acelasi buzzer ce piuie la semnalizare, centura, etc. Deci este exclus ca buzzerul sa fie problema. Daca UCH-ul vede usa deschisa dar nu semnalizeaza acustic uitarea farurilor aprinse, foarte probabil sa fie dezactivata semnalizarea respectiva. Din cate stiu doar cu clip-ul se poate face operatia respectiva.

Numai bine
Adrian

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
Alexandar
post 22 Oct 2014, 08:40
Post #6

Membru autentic

Multumesc Adrian pentru raspuns.Din ceea ce ai specificat, cred ca buzzerul respectiv este dezactivat, nu face nici un sunet cand semnalizez sau cand nu este pusa centura de siguranta.

--------------------
Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205
+
AdR!@N
post 22 Oct 2014, 09:45
Post #7

Adrian

Nici macar cand semnalizezi/avarii nu beepuie? Eu nu stiu sa se poata dezactiva complet, dar nu este exclus.
Posibil sa ai probleme cu tabloul de bord...sau mai rau...dezactivat mecanic de un fost proprietar suparat pe centura.

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
Alexandar
post 22 Oct 2014, 15:12
Post #8

Membru autentic

QUOTE(AdR!@N @ 22 Oct 2014, 09:45)
Nici macar cand semnalizezi/avarii nu beepuie?
*

Nu, nu se aude cand semnalizez.Si banuiesc ca nici cand actionez butonul de avarii(lucru pe care nu il pot face acum dearece imi lipseste ansamblul butonului).Da, este posibil sa fie o eroare sau un defect din panoul de bord, acesta fiind inlocuit, cel precedent stricandu-se(si nu, nu din cauza ca au fost km manariti se stricase).Evident ca am cumparat un panou second hand, dar nu garantez ca era/este 100% functional, din absolut toate punctele de vedere.
Iti multumesc pentru raspunsuri si pentru amabilitate!

--------------------
Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 01:34
Dacia