Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

boxe symbol

alexgeogabriel
post 13 Sep 2014, 16:13
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut, am cautat si nu am gasit sau nu am stiut ce sa caut. Ma intereseaza un dispozitiv bluetooth prin care sa aud convorbirea din apel in boxele masinii. Are cineva?

--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andutu
post 13 Sep 2014, 16:24
Post #2

Membru autentic

Car-kit ii zice

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dci 2005
+
Yan78
post 13 Sep 2014, 17:49
Post #3

Membru autentic

da. eu am asa ceva de vreo 2-3 ani.

http://www.tme.eu/ro/details/ctarnusb003/i...mp3/connects2/#

la care conectezi asta

http://www.tme.eu/ro/details/in_bluetooth/interfete-cdmp3/#

sunt destul de multumit de ea. primul link este un emulator de cd. poti pune pe un usb pana la 9 "CD-uri" cu maxim 99 de mp3 per CD. Adaptorul se conecteaza pe conectorul AUX de la Radio-CD Renault.

Comenzile sunt de pe Radio-CD sau de pe volan.

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.5 dci
[URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
+
vasilecool
post 13 Sep 2014, 20:46
Post #4

Membru autentic

cauta asa ceva... eu il am de 5 ani si ma impac bine cu el .pe timpul ala am dat 200 lei in auchan .

http://www.firmeproduse.ro/catalog/9940/MO...+bluetooth.html

--------------------
renault symbol 2005 - B-46-ANU
+
alexgeogabriel
post 13 Sep 2014, 22:37
Post #5

Membru autentic

Multumesc pentru raspunsuri.
@vasilecool, cum folosesti fucntia de convorbire in boxe? Observ din descriere ca este doar modulator.

--------------------
Renault Symbol 2007, 1.4, 75cp, 8v - -
+
Yan78
post 14 Sep 2014, 16:31
Post #6

Membru autentic

beleaua cu cel de la vasile... nu are microfon extern. deci nu te astepta la cine stie ce. vasile poate sa confirme. am trecut si eu prin faza asta, modulator cu bluetooth.

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 1.5 dci
[URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
+
RazvanF
post 14 Sep 2014, 17:21
Post #7

Tech

Eu unu am inlocuit radioul de pe masina cu un Pioneer radio/cd/mp3 care are functie bluetooh si pe langa faptul ca am hands free permanent in masina pot ascuklta muzica stocata in telefon prin streaming, mult mai lejer de instalat si de folosit.

This post has been edited by RazvanF: 14 Sep 2014, 17:22

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
vasilecool
post 15 Sep 2014, 07:57
Post #8

Membru autentic

intr-adevar nu are microfon extern ,dar interlocutorii nu s-au plans de asta .ce e drept, l-am montat langa plafoniera si e destul de aproape, oricum nu-mi placea sa-l tin infipt in bricheta...

ai avantajul ca nu trebuie sa schimbi playerul original(am observat ca unii tin la asta) ,astfel se poate asculta muzica de pe stick sau SD card, iar cand primesti un apel,trece automat pe telefon .

este o solutie de compromis ,destul de ieftina, nu am zis ca e cea mai buna...

succes la alegere.

Attached thumbnail(s)
IMG205.jpg ( Size: 131.7k ) Number of downloads: 656

--------------------
renault symbol 2005 - B-46-ANU
+
UXE
post 30 Sep 2014, 08:14
Post #9

Modelator

Ma poate lamuri careva daca aceste boxe se potrivec pe symbolul meu? si pe fata si pe spate ma refer.

This post has been edited by UXE: 30 Sep 2014, 08:14

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
espacern
post 30 Sep 2014, 08:18
Post #10

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Boxele ovale se potrivesc pe fata/spate......doar daca tai cu fierastraul circular.

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
UXE
post 30 Sep 2014, 08:29
Post #11

Modelator

Mersi.. imi scapase acest aspect smile.gif

Ce ziceti de astea si de astea ?

This post has been edited by UXE: 30 Sep 2014, 09:20

--------------------
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 10:59
Post #12

Membru autentic

From: BC

uxe, cu alea de 10 cm nu prea o sa ai bass, o sa ai medii-inalte...

alea de 13 s-ar putea sa-si faca mai bine treaba si sa iti dea si ceva bass + ca vad ca au sensibilitate de 90 dB, nu de 88 (ca alea de 10 cm), ceea ce inseamna ca ar trebui ''sa se auda mai tare''

dar ce amplificare ai? originala?

uitasem: boxele originale sunt de 13 cm, deci ar trebui tot de 13 ca sa nu faci modificari

This post has been edited by z_fdd bacau: 30 Sep 2014, 10:59

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
UXE
post 30 Sep 2014, 11:24
Post #13

Modelator

Da, am greit eu linkul cand le-am pus pe cele de 10cm. O sa pun numai de 13cm. Vreau sa inlocuiesc cele 4 boxe originale. Sistemul e cel orginal acum, nu vreau a ma complic cu mai mult de atat.

PS: si de fapt am vrut sa le pun link la astea care vreau sa vina pe spate , iar celelalte pe fata. Sa fie oare ok?

This post has been edited by UXE: 30 Sep 2014, 11:25

--------------------
+
Mr.NiceGuy
post 30 Sep 2014, 14:52
Post #14

Membru autentic

From: Oradea

Si eu am incercat tot felul de variante de difuzoare pentru un bass in masina. Am schimbat playerul original cu unul aftermarket si am tot testat pe difuzoare (13 cm) rezultatul fiind acelasi, nu aveam bass la volum mic. Abia dupa level 7 ca sa zic asa se simtea ceva.
Asa ca am cumparat un subwoofer activ pentru interior, l-am pus sub scaun si pentru cat am eu nevoie e foarte bun, acum am bass si la volum mic (3-4). Iti recomand sa faci la fel, cu cu nici 300 lei gasesti un subwoofer activ folosit si nu mai ai treaba.

--------------------
Renault Symbol 2005 FIDJI
+
UXE
post 30 Sep 2014, 14:54
Post #15

Modelator

Poti da un link exemplu? Ai pus si amplificator banuiesc iar boxele sunt mai mari de 25w RMS banuiesc, nu?

--------------------
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 15:58
Post #16

Membru autentic

UXE, du-te la ALTEX, au subwoofer SAL activ (activ = are amplificare incorporata).

Gasesti si pe internet tot felul de firme, depinde ce bani esti dispus sa dai. Ala de la Altex era vreo 300 de lei, lucrat destul de bine, dar nu l-am auzit...

De ce te straduiesti sa schimbi difuzoarele pentru mai mult bas? Nu poti scoate bas din difuzoare de dimensiunea asta... Au membrana mica, misca putin aer, nu coboara in frecventa (aici e problema resimtita de voi - lipsa frecventelor joase la volum mic)

Playerul este decent, dar nu cred ca o sa gasesti difuzoare care sa-ti dea mai mult de atat. Cel putin nu la un pret rezonabil... Exista difuzoare profesionale, dar preturile sunt pe masura.

Recomandarea mea este sa pastrezi sistemul original, iar cu diferenta de bani pui un subwoofer activ si ai rezolvat problema...

Scuze ca m-am luat cu vorba!

--------------------
+
UXE
post 30 Sep 2014, 16:03
Post #17

Modelator

Vreau sa schimb boxele ca sa pun ceva care sa se auda mai de calitate, nu neaparat bass. Nu o sa pun amplif si woofer, doar niste boxe mai ca lumea dat sa se simta diferenta

This post has been edited by UXE: 30 Sep 2014, 16:06

--------------------
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 16:22
Post #18

Membru autentic

Am rasfoit o buna bucata de vreme tot felul de documente ca sa reusesc sa-mi fac singur un subwoofer... Aproape peste tot am gasit ca cele mai bune difuzoare sunt cele care au membrana din hartie tratata (cum sunt cele de origine de pe masina). De ce? Pentru ca redau armonios si fara ''amputari'' frecventele.

Acum nu stiu ce sa spun, dar da-mi voie sa am dubii ca o sa ai sunet mai de calitate daca pui Pioneer pe masina. Sa iti spun de ce: tu esti deranjat de anumite distorsiuni la un volum normal spre mare, cred, de aici treaba cu sunetul de calitate.

Dar distorsiunile iti vin in marea majoritate din amplificare (player). Playerul meu original are finali TDA7385. Puterea lor e urmatoarea:

La alimentare de 14v:
- 16-17 w RMS (THD 1%) (unde THD = distorsiuni)
- 19-21 w RMS (THD 10%)

La alimentare de 13.2v:
- 14-15 w RMS (THD 1%) (unde THD = distorsiuni)
- 17-18 w RMS (THD 10%)

Difuzorul poate duce mai mult decat puterea care este specificata pe el daca amplificarea este buna si nu ''baga'' distorsiuni. Am pus boxe de 60w RMS la un amplificator profesional de 2*160. Trecusem cu volumul de jumatate si boxele nu s-au ars smile.gif

Am scris toata polologhia asta ca sa incerc sa iti explic: nu prea ai ce sa scoti de la amplificarea asta, chiar daca schimbi difuzoarele. Posibil sa gasesesti dufuzoare ''de firma'', care sa te coste foarte mult, dar mare diferenta nu o sa simti decat in buzunar smile.gif Pioneer-urile alea sigur nu o sa faca o diferenta vizibila smile.gif

--------------------
+
Mr.NiceGuy
post 30 Sep 2014, 17:34
Post #19

Membru autentic

QUOTE(UXE @ 30 Sep 2014, 13:54)
Poti da un link exemplu?  Ai pus si amplificator banuiesc iar boxele sunt mai mari de 25w RMS banuiesc, nu?
*

Eu am pe masina asa ceva http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-a...e/SWE/SWE-1000/ , l-am cumparat la mana a 2-a si are deja aproape 4 ani fara sa fi avut probleme cu el. Are amplificare incorporata si o telecomanda pentru volumul frecventelor. E legat tot la un player Alpine.
Dupa cum au spus altii pe forum si am constatat si eu personal, daca o sa schimbi doar difuzoarele si pastrezi playerul stock, singura diferenta va fi la un volum mare (sa zicem peste 18) cand difuzoarele noi nu vor distorsiona ca si cele stock, dar tot nu vei putea asculta nici cu ele muzica la maxim fara distorsiuni. La volum mai mic nu vei avea bass nici macar cat ai acum cu cele originale.
Am avut si eu pe masina difuzoare Pioneer (ceva model dual-cone), dar nu m-au multumit (sau poate am avut eu asteptari mari). Acum am unele Sony, dar sincer sa fiu parca ma bate gandul sa montez la loc difuzoarele originale mai ales ca acum avand subwooferul nu sunt solicitate pe partea de bass.

--------------------
Renault Symbol 2005 FIDJI
+
bylexus
post 30 Sep 2014, 19:43
Post #20

Membru autentic

Si eu doresc sa-mi schimb boxele pe fata la masina din semnatura.

Am un player Sony 4x45 W , iar acum am boxe originale Renault de 25W...
As pune un sistem complet de 2 tweetere + 2 boxe fata + 2 spate, dar am inteles ca trebuie desfacut partea de sus a bordului ca sa pot pune tweeterele si chiar n-am chef sa-l desfac pentru atata lucru, iar apoi sa ma plang de greierasi....

Ce marca recomandati pentru boxe fata sau fata-spate in bugetul de 500 lei?

This post has been edited by bylexus: 30 Sep 2014, 19:43

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 20:29
Post #21

Membru autentic

bylexus, crede-ma pe cuvant, playerul tau nu are puterea aia smile.gif
alea de 4*45 au cam pana in 4*20w RMS

Dar daca tot vrei sa schimbi ceva la sistemul audio si ai ceva banuti pentru asta, recomand firme precum Kenwood, Clarion, Ground Zero, Hertz... Sunt firme bune in domeniu. Ar mai fi Infinity, Magnat...

Dar pe amplificarea pe care o ai, sigur nu o sa simti o diferenta enorma, pentru ca o sa bage playerul distorsiuni la puteri mai marisoare.

Daca tot vrei sa bagi ceva banuti, ia un player cu putere RMS mai mare si o sa scada distorsiunile. S-ar putea sa fii mai multumit cu player bun + difuzoare originale decat cu playerul actual si difuzoare ''de firma''.

Arunca un ochi pe piata, vezi ca erau niste modele de la Kenwood pe la 350 de lei care aveau puteri pana in 30w RMS, ceea ce deja e un progres fata de Sony, JVC, Blaupunkt si ce mai gasesti pe la magazine...

--------------------
+
RazvanF
post 30 Sep 2014, 20:34
Post #22

Tech

Asta e la mine pe spate tongue.gif Difuzoarele sunt de la un woofer care ca si marime era cat tot portbagajul masinii, cele de inalte sunt exact ca si cele din fata Blaupunkt iar filtrele sunt de la woofer.
Am fost nevoit sa pun o placa din lemn pe lungimea placajului, fara ea placajul statea lasat.
Mi-am cumparat de la dezmembrari un alt placaj, astfel am si unu fara gauri in caz ca vreau sa renunt la difuzoare.

Attached thumbnail(s)
BILD0411.JPG ( Size: 3.86mb ) Number of downloads: 545
BILD0415.JPG ( Size: 3.46mb ) Number of downloads: 467

--------------------
+
bylexus
post 30 Sep 2014, 20:36
Post #23

Membru autentic

Cu tweeterele ce pot sa fac? pot sa-mi montez fara a desface bordul?

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 20:37
Post #24

Membru autentic

not bad! smile.gif la cat taie frecventa filtrele alea?

scuze, uitasem de tweetere: nu poti umbla la alea fara sa umbli in bord...

This post has been edited by z_fdd bacau: 30 Sep 2014, 20:38

--------------------
+
RazvanF
post 30 Sep 2014, 21:32
Post #25

Tech

Sincer nu stiu, am incercat sa vand wooferul dar fara succes, pe fosta masina incapea in portbagaj si imi ramanea loc cat are actuala tot portbagajul laugh.gif Firma care le-a fabricat stiu sigur ca e chinezeasca, dar isi fac treaba cu succesc, cu toate ca se auzeau mult mai bine cand erau inchise in cutia lor.

--------------------
+
z_fdd bacau
post 30 Sep 2014, 22:08
Post #26

Membru autentic

incinta cutiei era calculata, de aia se auzeau mai bine smile.gif am auzit si eu suficiente chinezarii care isi faceau treaba foarte bine, spre surprinderea mea smile.gif)

--------------------
+
Focusufd
post 25 Dec 2014, 12:08
Post #27

Membru incepator

As vrea și eu o soluție sa se audă ceva mai bine dar sa păstrez casetofon original ca îmi plac comenzi volan. Aia cu subw activ mi se pare interesant dar as fi curios de mai multe detalii. De unde iau semnal etc.

--------------------
Renault Symbol 2006
+
z_fdd bacau
post 25 Dec 2014, 17:54
Post #28

Membru autentic

pai detalii... iei semnal de la o boxa aflata pe masina smile.gif

o sa ai bas mai mult daca folosesti varianta cu subwooferul activ si cred ca o sa fie sufient zgomot pentru tine, ca doar nu dai petreceri in aer liber, nu iti trebuie cine stie ce investitie smile.gif

--------------------
+
razvan_kalibra92
post 1 Feb 2015, 18:06
Post #29

Membru incepator

Salut!
In urma cu vreo 3 ani am facut un upgrade la boxele pe fata, trecand la unele marca Pioneer, pe 2 cai, tot pe 13 de care am fost foarte multumit si sunt si in prezent. Difuzoarele arata cam asa, dar sunt un model putin mai vechi.
Am facut acest upgrade deoarece boxele de fabrica incepusera sa "paraie" inca de la un volum mic (gen 5/32) fara sa fie forjate sau ceva de genul. Apoi m-a "luminat" cineva ca bxele stock s-au descentrat din cauza faptului ca au sasiu/cadru sau cum vreti sa-i spuneti, confectionat din material plastic.
De ceva timp, din cauza radiatiei solare, boxelor de pe spate au inceput sa le crape membranele (nu conurile) si am recurs la o "tiganeala" tipic romaneasca. Le-am "carpit" cu niste silicon sanitar pentru ca este elastic. Asta doar provizoriu pana ma hotarasc ce sa-mi iau.
Zilele trecute am schimbat playerul original cu unul Pioneer DEH-X8700BT, ultimul model de la pioner aparut anul acesta in ianuarie si sunt foarte incantat de el, iar diferenta de fidelitate si ce mai vreti voi a sunetului este net superioara. Se aude extraordinar de clar si tare. Niste distorsiuni minore apar de la 60 la 62(max) la volum.

Aveti un link pentru: Pioneer DEH-X8700BT

In alta ordine de idei, vreau sa schimb difuzoarele pe spate si vreau sa va intreb daca ar merge montate niste difuzoare pe 16.5 cu niste adaptoare de diametru sau ceva, fara a fi nevoit sa tai in vechiul suport al boxelor. Stiu ca exista niste inele adaptoare din MDF. A montat coneva asa ceva pana acum?
Ma gandeam pe 16,5 la acestea. Ce spuneti? Pareri?
Multumesc anticipat! biggrin.gif

This post has been edited by razvan_kalibra92: 1 Feb 2015, 18:15

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4MPI 2006 FIDJI - PH 26 RAZ
+
slider2
post 4 Feb 2015, 21:49
Post #30

doar membru si atat

Baieti am si eu o intrebare legata de un mic upgrade. Respectiv deranjat de modul cum se aude muzica in masina, ma gandeam sa schimb boxele dar vad ca voi pe aici recomandati schimbarea playerului. Pe mine nu ma intereseaza bassul sau alte chestii, vreau doar claritate. Sunt momente cand aud muzica dar versurile sau conversatia de la radio mai putin. In general ca nivel al volumului playerul sta undeva pe 8, rar ajunge pe la 11 poate doar sa fie o melodie care imi place mult. Nu prea ma omor dupa cd.uri sau mp3, cred ca 99,99% din timp este pe radio. Ca si setari playerul este pe 0 la bass, treble si balance si fadderul este dat astfel incat sa se auda mai tare in spate. Deci ce.mi recomandati, alt player sau alte boxe? Mentionez ca playerul este cel standard doar cu cd, nu si cu mp3.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 12:27
Dacia