Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ajutor !, trosnet pe spate in viraje sau hopuri(gen borduri)

ovinistor
post 2 Aug 2014, 13:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut ! In urma inlocuirii bucselor punte spate am capatat buba asta enervanta. am verificat arcurile, sunt in regula(nu-s rupte)... amortizoarele sunt in regula.... Mentionez ca mi-a mancat si banii si timpul si rabdarea printre altele cu schimbarea bucselor care mi-a dat o gramada de batai de cap cu presa speciala cu tot... ( poate de vina e "meseriasul" de mine... In concluzie , imi poate da cineva o sugestie? am epuizat toate variantele. Totodata la schimbarea bucselor nu am dat arcurile jos... le-am comprimat cu ajutorul unui cric si apoi am tras de punte inspre spatele masinii pentru a putea avea acces la bucsa. S-o fi deranjat ceva de-a lungul procesului? barele de torsiune? cumva arcurile au o pozitie anume ? Multumesc anticipat !

This post has been edited by ovinistor: 2 Aug 2014, 14:25

--------------------
Renault Laguna 2 - NU03AAY 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovinistor
post 4 Aug 2014, 15:09
Post #2

Membru incepator

sad.gif

--------------------
+
mars
post 4 Aug 2014, 20:29
Post #3

meow or never

Group: Moderatori

Pai maiba stie ce ai facut tu acolo! Da, arcurile au o anumita pozitie in talerele alea. Poate nici bucsele alea nu au intrat la fix, strangerea lor se face cu masina pe roti, nu pe rampa.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
VerSo930
post 5 Aug 2014, 02:11
Post #4

Membru

Verifica si toba. La mine se aude ceva de genul, e un sunet scos de o tabla zic eu. Dar nu am avut cand sa ma bag pe sub ea.
Uita-te la roata de rezerva sa fie stransa, cricul si alea ep acolo sa fie la locul lor..

--------------------
Renault Laguna II Dynamic, 12.2002
Laguna II 2002, 1.8 16V, 86 KW Dynamic
+
tacufmr_lagunaII
post 5 Aug 2014, 09:02
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

Bucsile sunt de calitate? Au fost montate corespunzator (una din ele are gaura cilindrica, cealalta este ovalizata)? Au fost stranse de asemenea corespunzator?

--------------------
Renault Laguna II - BV - 32 - UMY 2007, 1.9 dci, 131 CP
+
ovinistor
post 5 Aug 2014, 11:46
Post #6

Membru incepator

nu-s top de gama, dar abia-s montate... n-ar trebui sa "cada" asa deodata... iar strangerea s-a facut cu masina suspendata ( cat sa prinda suruburile filet) si finalizata pe roti.... si da, sunt montate corespunzator referitor la format. Sa incerc sa slabesc suruburile cu masina pe roti si sa le strang din nou? Ma gandeam sa scot surubul inferior al amortizorului si sa verific arcul scos de pe masina... poate o fi plesnit dar nu se sesizeaza cand e montat... Ca sa exemplific zgomotul mai bine,imaginati-va un arc rupt in partea inferioara: e ca si cum s-ar incaleca arcul pe bucata rupta si apoi ar reveni in pozitia initiala, datorita energiei exercitate de arc la revenire se creeaza acel trosnet... ca si cum s-ar freca metal pe metal... Asta m-a dus cu gandul de a verifica arcurile... si sincer sa fiu ochiometric si tactil nu par sa fie rupte huh.gif ... habar n-am...

This post has been edited by ovinistor: 5 Aug 2014, 11:47

--------------------
+
tacufmr_lagunaII
post 6 Aug 2014, 09:25
Post #7

Membru autentic

From: Brasov

Eu am avut o problema de acest gen pe fata, am crezut initial ca este din caseta de directive, dar s-a dovedit a fi un surub de fixare a casetei de directie care s-a intins si nu mai strangea foarte bine.
Cred ca si la tine este ceva care nu mai strange destul de bine. Verifica si bara de torsiune spate.

This post has been edited by tacufmr_lagunaII: 6 Aug 2014, 09:26

--------------------
Renault Laguna II - BV - 32 - UMY 2007, 1.9 dci, 131 CP
+
ovinistor
post 7 Aug 2014, 16:06
Post #8

Membru incepator

rezolvat,sper ca o sa si tina... dupa ce am schimbat 2 randuri de bucse, am capatat si experienta necesara probabil... am cumparat Lemforder de data asta... pana acum luam ceva la jumatate de pret care se pare ca imi faceau probleme... doar pe partea dreapta juca bucsa in locas si de acolo toata aventura... am sesizat recent si am si actionat... sper ca e ultima data cand umblu acolo si ca va tine... mi-era sa nu se fi olarit locasul... dar dupa ce am dat o tura cu masina pare ok... s-o vedem peste cateva mii... daca voi mai fi in posesie... smile.gif) multam celor care au citit si dat un raspuns, poate va fi de folos si altora... decat sa iei ieftin de 2 ori e de preferat sa iei calitate din prima... apropo... cele ieftine erau apox 15-17 lire bucata, cele lemforder aprox 25 de lire bucata ... iar cele de reno(reprezentanta) apro 47 bucata... bani care nu am vrut sa-i cheltui... laguna 2 e under rated oricum in uk si preturile sunt mici la vanzare, cumparare... nu merita o investitie enorma... dar daca troncane clar e mult mai greu s-o vinzi !

Ps: sunt si la a doua presa , ceea ce a dus investitia poate la acelasi pret ( nemapunand orele de lucru) cu care un mecanic mi-ar fi facut reparatia... am ramas cu experienta (sper) si cu lectia ca piesele de calitate au prioritate !

This post has been edited by ovinistor: 7 Aug 2014, 16:10

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 15:53
Dacia