Mic circuit in Transilvania, cazare si obiective turistice
![]() ![]() ![]() |
Mic circuit in Transilvania, cazare si obiective turistice
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
scripturi php in java
![]() EDIT: Sunt destul de răsfirate locațiile pe care vrei să le atingi, va fi destul de greu, dar nu imposibil. Poți lua în calcul cazare la Alba Iulia, e oarecum între obiective. Cât despre Praid-Sovata, ține cont că e la poalele muntelui și la începutul lui octombrie e de obicei frig. Așa că e foarte probabil să nu prea ai ce face acolo mai mult de o zi. This post has been edited by gabize: 3 Jul 2014, 09:04 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Nu uita giratoriile din Deva si zdrutii din Bistrita! Concediu placut!
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(UXE @ 3 Jul 2014, 07:46) ... Salina Turda, apoi Sibiu (este vreo Salina la Ocna Sibiului?) , apoi sa vizitez Sighisoara, Sovata si Praid unde o sa bifez Salina + Strandul... De strandul din Praid sa uiti anul acesta, este in santier... daca vrei strand cu apa sarata gasesti la Turda, langa intrarea/iesirea noua a salinei. Nou amenajat, cu dusuri moderne cu apa calda. http://salinaturda.eu/durgau-strand/?lang=en Sau de la Praid te repezi pana in Sovata, la Lacul Ursu... http://www.lacul-ursu.ro/sovata/lacul-ursu-in-direct |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Din cate stiu eu strandul de la Praid s-a deschis chiar anu asta si am inteles ca este cel mai modern strand de acest fel din Romania.
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
@tunderbird Strandul de la Praid am inteles ca i-au dat drumul sapt trecuta. Am vazut la teve.
Pe Lacul Ursu am inteles ca: QUOTE De trei ori/zi esti obligat sa iesi din apa, pentru ca aceasta sa isi refaca proprietatile curative, insa modalitatea prin care se face acest lucru lasa mult de dorit. Exista cineva care te atentioneaza cand sa iesi din apa cu un fluier. Zgomotul acela de fluier este foarte deranjant incat parca ai fi intr-un lagar. @gabize Daca as sta in Alba ar trebui sa bag ceva km inspre est. As vrea ca ultima cazare sa nu fie prea departe nici de Bucuresti. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Am incercat si eu sa ajung la Rapa Rosie, dar dupa ce am mers pe un drum de iarba o perioada am renuntat. Se vedeau in zare, dupa vreo 2 dealuri, dar nu am indentificat alta cale de ajuns acolo. Daca reusesti, da de veste
![]() Daca ajungi in Alba Iulia, nu rata schimbarea garzii la ora 12.00 la Cetate. De preferat sa ajungi duminica, pentru ca dureaza mai mult si este relativ interesant. Ti-as fi recomandat si cetatea de la Deva, insa avand in vedere ca este in reparatii (termenul de finalizare a expirat undeva prin aprilie anul acesta) nu vezi mare lucru. Platesti 10 lei sa urci pana in cetate si sa vezi 3 ziduri. Atat. Pestera Muierii si Pestera Polovraci sunt iarasi de vizitat, daca tot treci prin zona. |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.180 Joined: 29 May 06 ![]() |
@UXE
De la Sibiu la Sighisoara (mai exact bucata Medias - Sighisoara), merita o oprire la biserica fortificata din Biertan (n-am fost) si la catedrala armeneasca (catolica) din Dumbraveni. Catedrala armenesca chiar mi s-a parut impresionanta, mai ales avand in vedere ca Dumbraveni este un fel de sat mai mare. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
UXE |
![]()
|
@Sadi, am vazut ca sunt mai multe cai de acces catre Rapa Rosie... una ar fi pe la baza ei si alta "pe sus". Tu daca zici ca se vedeau in zare dupa vreo 2 dealuri.. cred ca ai luat-o pe la "baza".
Ce am gasit eu explicativ: QUOTE Accesul la rezervatie se face venind pe D.N. 1-7 (E81) pana in orasul Sebes, de unde se ramifica drumul comunal spre localitatea Daia Romana (vest-nord-vest). Parcurgand soseaua la aproximativ 200 de metri dupa trecerea peste calea ferata Vintu de Jos – Sibiu se ramifica un drum de tara la stanga (in dreptul unitatii militare) ce strabate Lunca Sebesului, iar apoi traverseaza paraul Secasul Mare chiar in abruptul rezervatiei. @gibonu Multumesc ptr pont. Imi mai face cu ochiul si Castelul Corvinilor ![]() ![]() ![]() This post has been edited by UXE: 4 Jul 2014, 09:38 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(UXE @ 3 Jul 2014, 09:52) @tunderbird Strandul de la Praid am inteles ca i-au dat drumul sapt trecuta. Am vazut la teve. Excelent! Au reusit sa finalizeze in avans. La anu' mergem 10 zile la Praid! |
--------------------
Dacia
Dacia
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu as face un mic ocol pana la castelul Corvinilor.
|
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(UXE @ 4 Jul 2014, 10:35) QUOTE(sadi @ 3 Jul 2014, 11:21) Ti-as fi recomandat si cetatea de la Deva, insa avand in vedere ca este in reparatii (termenul de finalizare a expirat undeva prin aprilie anul acesta) nu vezi mare lucru. Platesti 10 lei sa urci pana in cetate si sa vezi 3 ziduri. Atat. ![]() |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
N-ar trebui ratati apusenii - cetatile ponorului,pestera ursilor,scarisoara,cheile galbenei....eu au fost doar venind dinspre Cluj si era foarte rău drumul (forestier) însă dinspre alba Iulia am inteles ca e ok drumul - e asfaltat.
This post has been edited by tony-s: 4 Jul 2014, 10:30 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Numai pentru Apuseni trebuie mai mult de o săptămână - mă rog, în funcție de ce-ți place să faci.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Se pot vedea aproape toate intr-un weekend - e drept asa mai pe fuga.
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
UXE |
![]()
|
@sadi am citit in diagonala
![]() ![]() O sa fac un efort sa ajung si pe la Scarisoara ![]() PS: pestera Muierii si Polovragi le-am vizitat recent.. ![]() This post has been edited by UXE: 4 Jul 2014, 11:39 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dacă ajungi la Scărișoara, musai să vezi și Detunata (Detunatele). N-o să regreți, mai ales dacă urci pe
This post has been edited by gabize: 4 Jul 2014, 11:46 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
sadi |
![]()
|
Uxe, da, privelistea face toti banii. Mai ales cand nimeresti intr-o zi cu 30+ grade si ajungi sus transpirat de 3 ori. Ca acea minunata cabina folosita pentru urcare/coborare nu a fost dotata si cu instalatie de AC.
|
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
|
|
UXE |
![]()
|
@Gabi, am retinut
![]() @Sadi, la inceput de octombrie cand trec eu pe acolo s-ar putea sa nu fie 30 de grade.. Sper un 23-25 maaaaxim ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
tunderbird |
![]()
|
[quote=UXE,4 Jul 2014, 11:36
PS: pestera Muierii ... am vizitat recent.. ![]() [/quote] Vrei sa spui ca ai vizitat recent, Pestera Muierilor... cealalta se viziteaza frecvent ![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
|
UXE |
![]()
|
Am incropit cat de cat programul. Unele recomandate aici in topic le-am omis, insa daca imi va ramane timp le voi vizita. Programul , in mare, ar fi cam asa:
Ziua 1: - Bucuresti -> Lacul Vidra -> Lacul Oasa + Baraj -> Cazare Poarta Raiului sau pe Transalpina, dar avand in vedere ca va fi sambata parca nu m-as baga. Ziua 2: - Iezerul Sureanu , Muntele Sureanu Ziua 3: - Poarta Raiului -> Lacul Canciu -> Lacul Tau-Bistrita -> Biserica Evaghelica din Sebes (optional) -> Rapa Rosie* (optional) -> Castelul Corvinilor -> Cetatea Devei (optional) - Cazare in apropiere de Pestera Scarisoara Ziua 4: - Pestera Scarisoara - Cascada Valul Miresei (drum forestier vreo 45km) -> -> Smida park -> Lacul Belis -> Cheile Ordancusei -> Pestera Poarta lui Ionele (optional) Ziua 5: - Cascada Pisoaia -> Dealul cu Melci -> Salina Turda - Sovata Ziua 6: Sovata -> Salina Praid -> Canionul de Sare , Plimbare cu Mocanita (daca va fi disponibila in perioada aceea) din Sovata catre Campu Cetatii + Han pescaresc Ziua 7: Sighisoara (dar nu cred ca voi sta aici o zi intreaga) Ziua 8: Sibiu -> Transfagarasan (sau daca nu, fiind tot sambata, prin Talmaciu ) - Bucuresti. Cum vi se pare? ![]() Ceva sugestii? |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
gabize |
![]()
|
La Scărișoara include și Detunatele. Sunt la doi pași și merită văzite.
La Sighișoara nu ai ce să faci o zi. Mai bine tragi o fugă și la Alba Iulia, dacă nu ai mai fost, cetatea chiar merită vizitată. Părerea mea! This post has been edited by gabize: 20 Aug 2014, 10:04 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
In ziua 4: E mai usor de la scarisoara sa mergi spre Smida Parc - Belis - Cascada Valul miresei.
Dupa ce iesi din Belis, aproape de intrarea in Huedin faci la stanga spre Calata/Calatele si ajungi in Rachitele-Doda Pilii- cascada Valul Miresei. Asftel mergi foarte putin pe drum forestier. |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
UXE |
![]()
|
@Gabi, detunatele nu stiu cand as putea sa le vizitez. Traseul de la Scarisoara din ziua 4 este destul de full, plus ca eu o iau spre Nord si cred ca ma voi intoarce abia spre seara, iar cu o zi inainte am destul de de mers de la Poarta Raiului unde tin mortis sa urmez drumul forestier pe care am venit , ca face o bucla dar iese mai sus de unde am intrat , adica mai spre Sebes. Apoi o sa vreau neaprat sa ma opresc la Rapa Rosie si Castelul Corvinilor.
Poate dupa Castel sa incerc sa ajung la ele , dar sa calculez in asa fel incat sa nu ma apuce noaptea pe drum. Cam cat iti ia sa ajungi acolo de aici ? Vad ca drumul nu este chiar asa bun si vad ca e ceva distanta pana la destinatie. Eu daca merg cu 5-10km/h mi-ar lua ceva timp. @bogdan_dsn Eu vreau sa merg pe acest traseu. Traseul indicat de tine mi se pare f lung si anevoios . Bine, nu stiu exact nici cum este prin padure decat pana la intersectia aceea unde se vede cu google maps streetview si care pare destul de ok. Mai departe ce o fi , nu se stie ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mai departe de intersectia aceea - drum forestier, bolovani mari.
Daca mergi pe aici https://www.google.ro/maps/dir/Pensiunea+Sc...6.71108!3e0 o sa ai doar 5 km de drum forestier, dar e foarte ok pana la valul miresei. |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Uxe .. acum 2 saptamani am fost pe acel drum pe care vrei tu sa-l parcurgi ..
Diferenta este ca eu am fost calare pe ATV ... in rest ... gropi pline de noroi, bolovani, etc ... nu iti recomand ... decat cu 4X4 .. Daca ploua sau a fost recent ploaie ... nu te vad bine. Acele drumuri sunt circulate de tractoare si TAF-uri de lemne... iti dai seama cand este ud ce urme lasa alea dupe ele ... asa ca reconfigurarea traseului ![]() Ruta data de bogdan este foarte ok. Spor! This post has been edited by cj98czh: 21 Aug 2014, 13:20 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
UXE |
![]()
|
Am inteles. Portiunea asta este ok?
Daca sunt bolovani mari nu are rost ptr ca nu pot ridica foarte mult suspensia sport ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
E drum de pamant, dar e ok. Mai are cate o groapa ici-colo dar e ok.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
gabize |
![]()
|
@UXE, dacă traseele pe drumuri forestiere le-ai programat pentru simboală, îți urez succes, dar te riști cam tare. Sunt proaste și când e uscat, darmite dacă plouă. Și vremea la munte e foarte schimbătoare.
Cât despre traseul de care mă întrebi, nu știu să-ți răspund, sun mulți ani de când n-am mai fost prin zonă. Dar Scărișoara și Detunata sunt aproape, acces pe asfalt, cu puțin de mers pe jos în ambele cazuri. Așa era atunci. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
UXE |
![]()
|
Pai nu sunt decat 2 drumuri forestiere. Pe primul, pana la Poarta Raiului dinspre Lacul Oasa am vb cu cineva care a fost recent si este ok, nu are sleauri care sa imi puna probleme chiar si pe timp de ploaie. In schimb, la al doilea o sa urmez sfatul lui bogdan_dsn si portiunea aceea de 5-6 km nu cred ca imi va face mari probleme.
De la Scarisoara la Detunata sunt vreo 55 de km ![]() Insa partea cu continuatul drumului spre Lacul Canciu cred ca o sa pice. Am auzit ca e cam prost. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:25 |