Sa aprinzi doar lampa ceata spate, Aprindem doar lampa ceata spate fara proiectoare
![]() ![]() ![]() |
Sa aprinzi doar lampa ceata spate, Aprindem doar lampa ceata spate fara proiectoare
LiviuIonut |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|||
tuddy93 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 22 September 12 From: Sibiu ![]() |
Salut,
Cel mai simplu pui intrerupatorul pe cablajul ce merge la proiectoarele fata, si astfel le opresti cand ele au comanda din bloc, dar asta inseamna sa ai si faza scurta aprinsa (cred) ca sa poti aprinde proiectoarele. Astfel daca butonul e pe "ON" merg fata-spate, iar daca e pe "OFF" iti merg doar pe spate. Mai poti, implementa un tranzistor bipolar daca te descurci, in colector alimentezi un 12v si in baza (B ) semnalul de la pozitii, iar pe emitor (E) legi lampile spate, iar pe acest traseu E-lampi spate pui butonul. Astea mi-au venit pe moment. Bafta, Tudor B. This post has been edited by tuddy93: 15 May 2014, 18:17 |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1.9 dCi 74 kW - Hatchback
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
da de ce vrei sa faci treaba asta?
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Sa fiu mai vizibul din spate dar sa nu orbesc in fata si sa fiu oprit de politie ca orbesc cu proiectoarele.
Sa nu se consume becurile (in caz de ai sau nu xenon). tuddy93, Ma gandeam daca as monta un buton cu 3 pozitii, (poz 1/off/poz 2) si sa functioneze astfel: - poz 1 - ceata se aprinde cand pozitii sunt on (pozitiile off, ceata off) - off - nu se aprinde ceata in nici un caz - poz 2 - ceata se aprinde cand pozitiile sunt on; si ceata se aprinde cand avariile sunt on (nu conteaza pozitiile) - adica sa palpaie precum avariile (semnalul il iau din becul de la butonul de avarii de langa schimbator) Mersi! This post has been edited by LiviuIonut: 16 May 2014, 15:00 |
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
va urasc cand mergeti cu ceata aprinsa la o ploicica sau un fir de ceata... la cum a fost vremea prin bucuresti in imprejurimi in decursul anului asta cred ca am folost de maxim 2 ori luminile de ceata
![]() ![]() This post has been edited by iuli23: 16 May 2014, 15:07 |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
n-aveti ce face cu modificari de astea de 2 lei.
poate mergi in fata unei masini de politie cand nu e cazul sa-ti ia permisul... ![]() |
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
2004 Expression
- PH-XX-XXX
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
permisul nu ti-l ia ... dar talonul masini sigur
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
in general loganistii si femeile aprind luminile de ceata
![]() Eram intr-o seara pe la pasajul muncii si in fata mea o doamna cu luminile de ceata ... la semafor opresc langa o rog frumos sa le stinga ca sunt prea obositoare..(duduia nici nu stia ca sunt aprinse sau macar ce sunt alea ) dupa ce o depasesc surpriza ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Eu daca prind din spate unul cu lampile alea aprinse cand nu e ceata decat in capul lui, ii dau flash-uri si ii fac si semn ca "le-a uitat".
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Ceata care orbeste, pe fata sau pe spate, nu este bine primita niciodata. Incerc sa nu discut asta, ci doar aprinderea lor pe spate si nu pe fata in acelasi timp.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu stiu cum e la masinile voastre, dar la Laguna 2.2 lampile de ceata si proiectoarele se aprind separat.
L.E. - M-a lamurit, la voi e ca naiba, trebuie sa aprinzi proiectoarele... Dar imi place ce scrie in manual, in chenarul ala rosu. This post has been edited by mars: 16 May 2014, 21:38 Attached thumbnail(s) Untitled.png ( Size: 22.25k ) Number of downloads: 302 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cum aprinzi lampa de ceata fara sa aprinzi prima data proiectoarele....la Laguna 2.2 ?
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
mars |
![]()
|
Pai in 2005 s-au desteptat francezii: in sus proiectoarele, in jos lampile de ceata. Si nu ramane inelul in pozitie, doar da comanda si revine. Asa am si la Megane.
This post has been edited by mars: 16 May 2014, 21:38 Attached thumbnail(s) Laguna_2.2.png ( Size: 181.62k ) Number of downloads: 324 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
confirm
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
AgathaRo |
![]()
|
Scârtzar Group: Members Posts: 76 Joined: 1 February 13 ![]() |
Inverseza pinii/cablurile proiectoarelor cu luminile de ceata din mufa de la blocul de lumini,asa e mult mai simplu fara modificari majore. Cel putin asa as proceda eu sau inlocuieste blocul de lumini cu unul vechi ph1.
This post has been edited by AgathaRo: 17 May 2014, 00:14 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
- BV 11 JAN Laguna II , 1.9dCi , 107cp 2003.
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
aprob pozitiv ce zice colegu mars,
se pot aprinde separat, de-aia am fost uimit de titlul topicului, eventual solutia la problema colegului ar putea fi schinbarea manetei de actionare a farurilor cu una laguna 2 ph 2 (si eventual micile modificari aferente). |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
De ce trebuie sa aprinzi ceata pe spate, nu inteleg.
|
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
E fitza....marfa adica!
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Probabil nu mai e cool să mergi cu proiectoarele de ceață aprinse, acum e în trend stopul de ceață.
Oricum, luminile de ceață față-spate la leguma mea sunt aproape noi, nu au mai mult de 5-6 ore de funcționare în 7 ani. De zgârcit, firește ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
tzavalau |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
Sper sa am ocazia sa vin din spatele tau cu masina , tu avind "ceata" aprinsa, sa vezi ce te (con)duc din spate cu proiectoare si faza lunga pina unde vrea "muschiul" tau!!!! Am mai avut un client d-asta dupa "fo" 10 km s-a saturat...........
|
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
De acord cu tzavalau... sper sa te prin pe strada noaptea cu luminile alea de ceata aprinse
![]() Sa inteleg ca nu ai prea stat in spatele unui retard cu luminile de ceata aprinse cand afara nu era ceata si sa nu il poti depasi ca de pe contrasens veneau masini ... PS. Sti vorba aia "cand o persoana iti spune ca esti beat nu o bagi in seama, dar cand ti se spune de mai multe persoane te duci si te culci"... cam asa e si acuma, destul de multe persoane ti-au spus ca e o idee proasta. This post has been edited by postasu: 17 May 2014, 11:18 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
tuddy93 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 22 September 12 From: Sibiu ![]() |
Probabil colegul doreste sa fie mai vizibil la franare, pentru a evita un impact, nu stiu sigur.
Totusi, LiviuIonut, cred ca ar fi mai bine sa iti montezi niste becuri cu LED pe frana, de o intensitate luminoasa mai mare decat cele incandescente. Sunt mai scumpe dar isi fac treaba. Sa nu uitam ca orice modificare neomologata nu este legala. P.S. Daca asta e ceea ce doresti, mai poti incerca "emergency stop" poti vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=wg9VhmohU44 . (Nu fac reclama, este cu scop informativ) Bafta, Tudor B. This post has been edited by tuddy93: 20 May 2014, 10:48 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
rusli |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 15 December 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(tuddy93 @ 20 May 2014, 10:44) Totusi, LiviuIonut, cred ca ar fi mai bine sa iti montezi niste becuri cu LED pe frana, de o intensitate luminoasa mai mare decat cele incandescente. Sunt mai scumpe dar isi fac treaba. Am incercat eu sa pun la a 3-a frana bec cu SMD. Nu se vede mai bine. Am pus si bec LED pe lumina de faza scurta (p21w parca). Si din nou, nu se vede mai bine. Becurile led / smd, nu potrivesc pentru tipul stopuri de pe laguna. Poate pe varianta facelift da. p.s. Ieri am testat abs-ul pe masina mea; si la o frana brusca, se aprind si avariile pentru cateva momente. Deci, cel din spate ar trebui sa vada destul de clar ca ai franat. Eu zic ca s-au gandit Renault destul, ca sa te vada cei din spate. Nu te poti pazi chiar de toti... This post has been edited by rusli: 20 May 2014, 10:55 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001, 1.6 16v
|
|
tuddy93 |
![]()
|
La varianta mea nu am observat sa am acea functie cu avariile (Authentique) dar pe un Privilege am vazut ca este.
Nu am incercat sa pun alte becuri pentru ca nu am avut nevoie, ce am observat totusi este cam slaba lumina in al 3-lea stop, poate o sa fac o placa cu mai multe leduri direct in stop. Sunt de acord cu tine, inginerii de la Renault au facut treaba foarte buna cu aceasta masina, la toate nivelele ei de echipare. Degeaba vin altii cu alte masini de marca de cateva ori mai scumpe, calarite pe afara. Sa ne multumim cu ce avem zic. Numai bine, Tudor B. This post has been edited by tuddy93: 20 May 2014, 11:10 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
rusli |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 258 Joined: 15 December 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(tuddy93 @ 20 May 2014, 11:10) La varianta mea nu am observat sa am acea functie cu avariile (Authentique) dar pe un Privilege am vazut ca este. Eu am versiunea Expression (care cred ca e de baza)... si ieri mi s-au aprins, la o frana tare de la 60 km/h (in scopul de a testa abs-ul). Eu cred ca merg pe toate versiunile... Mai incearca cand prinzi drumul liber. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001, 1.6 16v
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 19:59 |