Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Apa in motorina - distruge pompa?, se da caz Porsche Ro - masina de firma

stefan85
post 22 Apr 2014, 12:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Rasfoiam de zor FBK-ul si ce sa vezi - reclama de la Rompetrol evident neinteresanta. Totusi vad ceva comentarii, zic ia sa vad ce mai zice lumea si dau cu clickul.

Evident pareri bune pareri proaste insa mi-a atras atentia discutia din poza in care PO-RO da vina pe apa din motorina pt stricarea pompei de inalte si evident schimbare sistem alimentare 3-4 mii euroi din ce stiam eu la un mom dat. Treaba interesanta este ca pompa cu pricina e cunoscuta ca avand probleme iar pe forumul din RO a marcii sunt nenumarati oameni patiti insa fara legatura cu apa ci ca e motorina uscata si multe alte "explicatii".

Acum, eu ca posesor de dizal 1.4 HDI cu 11 ani vechime in care s-a bagat de la benzina la motorina din butoaie si cine stie ce alte chestii, plus alimentat in ultimul an numai de la Rompetrol nu am nicio problema cu masina nici cu injectoarele.

Voi ce parere aveti, se poate din cauza apei sa se intample asta?

Mie imi vine greu de crezut pt ca senzorul ala iti da eroare + oprire motor cand intalneste apa deci cu cateva canute de apa nu cred ca se strica motorul. In manual zice frumos sa golesti filtru de apa stransa si sa iti vezi de drum.

This post has been edited by stefan85: 22 Apr 2014, 12:55

Attached thumbnail(s)
motorina.jpg ( Size: 152.69k ) Number of downloads: 520

--------------------
Nissan 1.5dci 106hp - 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
74r12
post 23 Apr 2014, 11:52
Post #2

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
stefan85
post 23 Apr 2014, 12:51
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

Cu alte cuvinte o problema cunoscuta pentru care se da vina pe apa sau ce pare mai plauzibil.

Totusi cand cade un injector chiar ti se opreste masina in drum oricare ar fi ea sau depinde de constructor cum a gandit sistemul? Vad ca la VW calculatorul opreste motorul probabil ca sa limiteze pagubele ulterioare.

--------------------
Nissan 1.5dci 106hp - 2009
+
SorinV
post 25 Apr 2014, 07:43
Post #4

Membru autentic

From: a

Doar la unele VW ( motoare pompa injector cu comanda piezo) unde daca e un scurtcircuit pe oricare injector calculatorul de motor nu mai poate da comanda pe nici un injector, deoarece pe ,-, toate injectoarele sunt legate intre ele.
Legat de pompa... apa nu face bine nici unui sistem, insa periculoasa este si combinatia cu benzina (cea mai frecventa greseala). Oricum sustinerea reparatiei pe garantiei este aproape imposibila avand in vedere ce s-a gasit in combustibil.

This post has been edited by SorinV: 25 Apr 2014, 07:43

--------------------
a a a
+
SorinCT
post 30 Apr 2014, 22:23
Post #5

Honor et Patria

From: Constanta

Ce s-a gasit in combustibil? Ca zice unu la vrajeala ca posibil apa nu inseamna nimic. Trebuia sa ii faca analize si ii spunea clar concentratia de apa. Combustibilul are si rol de ungere a pompelor dar deteriorarea lor din cauza continutului de apa in special dupa 4 luni de exploatare mi se pare o minciuna notorie. Daca avea atat de multa apa incat sa se defecteze pompa in 4 luni atunci sigur avea erori si alte semnalmente pana atunci pentru ca sistemul de alimentare are protectii cu senzor pe filtru. De altfel se sesiza un mers nespecific al motorului in cazul in care se injecta si o cantitate importanta de apa.

This post has been edited by SorinCT: 30 Apr 2014, 22:23

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
betamax
post 1 May 2014, 12:28
Post #6

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

E o chestie pe care o credeam specific romaneasca, dar m-am inselat. Intotdeauna e altcineva de vina. Ramanem specifici doar la a ne pricepe ce trebuie sa faca altul, mai putin la ce trebuie sa facem noi.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
SorinV
post 2 May 2014, 15:47
Post #7

Membru autentic

From: a

Masina aia nu are nici un senzor de apa in combustibil. Sigur a avut si alte probleme pana sa nu mai mearga deloc. Si din nefericire pentru utilizatori, analizoarele de combustibil (metoda calitativa) sunt dotare obligatorie a reprezentantelor.

--------------------
a a a
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 11:45
Dacia