Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bloc Motor Megane 2, Info/sfaturi/opinii

LiveFreeOrDieTrying
post 19 Mar 2014, 18:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua.
Ca membru nou , si vechi posesor de reno as dori sa salut comunitatea... salut!
Daca cumva postul e facut in o regiune nepotrivita a forumului rog admin sa mute postul dar sa nu stearga! (fiind primul post , pe viitor nu se va mai repeta)

Am o problema grava si nedepistata la timp.Sunt posesor de megane 2cc 2.0T 16v 2006(benzina smile.gif , motor de tipul F4R-37-76 , aproape 100.000 km reali pe bord
Masina pierdea apa , la o prima inspectie la un service mi s-a spus ca termostatul prezinta urme de coroziune cu apa deci clar defect , l-am schimbat in ziua respectiva!
in urmatoarea saptamana am observat ca vasul de expansiune era aproape gol , si am mers la un mecanic ce il cunosc , a observat ca apa e eliminata pe esapament , de asemenea condens in fum , mi-a spus direct ca e garnitura de chiuloasa!
Am programat o inspectie la Renault timisoara , in urma testelor mi se recomanda aceiasi cauza! Am deschis motorul in ziua urmatoare si s-a observat de asemenea apa in ulei! Dupa ce s-a dat jos garnitura de chiuloasa se observa mici crapaturi discontinue pe blocul motor langa canalele de apa (aproximativ 6-7) care la temperaturi ridicate ma gandesc ca se dilata si apa a jucat libera , astfel explicandu-se pierderea in timp de apa!
Acum optiunile mele sunt cam limitate avand in vedere ca e masina personala ... alt bloc motor! Fiind 2.0lT 16v bloc motor nu prea gasesc second iar nou e destul de scump...
Imi scuzati lectura dar cu ocazia postului si faptul ca masina e desfacuta bucati poate profit sa ajut alti posesori care poate cauta probleme cu apa , chiuloasa , supape , chiar si turbo e dat jos , pot pune poze pt cine doreste sau e interesat!
Mecanicul a spus ca de la fierberea motorului se spargea chiuloasa , garnitura , nu blocul motor , si nu asa...mi-a dat ca si cauza folosinta apei fara antigel , pe iarna , iar motorul de la inghiet , incalzire pe zi , inghet iara sa se crape asa!
Ca un cunoscator mediocru as ruga oameni care au intalnit/vazut problema asta sau au o anumita exparienta in mecanica sa imi explice si mie cum se poate ca masina asta la nici 100.000 km sa pateasca asta?(sunt unic proprietar , si 80% singurul ei sofer) Masina a ramas parcata cateva luni cand am fost plecat in Anglia , a mai mers fratemiu sa zicem 1000km cu ea , asta acum cativa ani in rest s-a folosit ulei si antigel de calitate! Zic toate astea pt ca mecanicul a zis ca fisurile alea s-au petrecut in timp si problema initiala a fost in trecut!
Eu caut ce a dus la problema care o am , solutia e simpla...alt bloc motor sau bloc+chiuloasa sau mtor de rezerva smile.gif)
Va multumesc!

--------------------
Renault Megane 2 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
calinnov
post 19 Mar 2014, 19:56
Post #2

Membru autentic

From: Alba Iulia

Salut,
Bine ai venit printre noi si imi pare rau de cele intamplate, dar ca o parere personala, cauta un motor sh (chiar defect) si ia numai blocul motor cu chilasa ta.
In alta ordine, nu stiu de unde esti, dar in zona Deva, Cluj, Tg. Mures, Oradea, Maramures, sunt foarte multe dezmembrari RENO, (cauta pe google), si poti sa-l faci cu aproximativ 1k euro.

NB

--------------------
ex. Renault Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw 2006 Exp.
ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv
ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp
+
LiveFreeOrDieTrying
post 20 Mar 2014, 00:57
Post #3

Membru incepator

salut calinnov , sunt din Timisoara si din pacate in jumate de zi de cand am aflat care e problema asta caut , deocamdata nu am gasit 2L T 16v sad.gif( .... am incercat timisoara si arad , maine voi cauta in tara!

--------------------
Renault Megane 2 2006
+
espacern
post 20 Mar 2014, 09:59
Post #4

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Motorul 2.0T are suplimentar pompa electrica de antigel....in plus de cea montata pe motor.
Dupa ce schimbi blocul motor verifica functionarea si debitul pompei electrice...daca exista pe masina ta.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
argon
post 20 Mar 2014, 10:06
Post #5

Mesaj semiautomat

Ti-ai limitat cautarile la megane 2? Pe altele nu s-a pus tipul asta? Imposibil sa nu gasesti cu 2.0T o Laguna 2, scenic, etc de anglia eventual la dezmembrat...iei toata masina cu 1000 de euro buna.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
R19/16v
post 20 Mar 2014, 10:11
Post #6

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

776 doar pe megane si scenic.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
LiveFreeOrDieTrying
post 20 Mar 2014, 12:40
Post #7

Membru incepator

@espacern o sa ma uit azi cand merg la service , multumesc!
@argon deocamdata nu am gasit nimic in RO , crede-ma ca nu imi vine sa cred..

--------------------
Renault Megane 2 2006
+
dmtrsc
post 22 Mar 2014, 11:25
Post #8

Membru incepator

Daca as avea o problema asa mare la al meu megane mi-as lua din anglia de pe gumtree un sh si as vinde restul pieselor.

This post has been edited by dmtrsc: 22 Mar 2014, 11:26

--------------------
renault megane 2 2006 authentic 1.6 16v - b 57 sof
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 23:09
Dacia