Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se "ineaca" in mers, trage greu la urcare

TDR_
post 9 Feb 2014, 12:40
Post #1

sef de trib

Group: Members
From: Constanta

Salut baieti,

Revin si eu cu o noua intrebare (a cata, oare, de cand am luat aceasta masina? sad.gif )

Masina pur si simplu nu mai trage, pare sa se inece, in special in viteza a 2-a si a 3-a si din cate am observat atunci cand urc si necesita putin mai mult efort. Masina n-am folosit-o recent decat foarte rar, a stat afara pe durata zapezii si ieri am plecat Bucuresti-Constanta cu ea. La inceput am crezut ca fie nu era destul de incalzita, ca apoi sa ma gandesc ca poate aveam apa in benzina. Am facut plinul la un Petrom de unde pun de aproape un an, si am plecat la drum. Mergand pe autostrada n-am observat nimic, si am zis ca s-a rezolvat.

Ajuns in Constanta, la primul semafor am observat ca iar se ineaca. Moment in care am intrat in panica. Fiind sambata-duminica, n-am avut unde sa merg, asa ca voi face maine o vizita la un service (de care oricum nu sunt foarte multumit pt ca mi-au distrus prezoanele ultima oara).

Astazi mergand prin oras am observat ca mi s-a aprins o secunda martorul "anti poluare". A disparut, oprisem masina la un magazin si cand am revenit si plecat imi clipea incontinuu timp de vreo 10 secunde, dupa care a disparut iar. Am cautat in manual si nu-mi zice nimic inafara de o recomandare la service.

Din cate am cautat pe net, am gasit o gramada de varianta, cum ar fi bujiile, bobine de inductie, sau chiar injectoarele.

Se pricepe cineva sa-mi zica macar intuitiv de la ce-ar putea fi problema? Sau daca a mai patit cineva asa? Nu sunt deloc pregatit financiar sa-i schimb iar vreo piesa de nu stiu cate zeci de milioane, la fiecare vizita acasa mi se mai intampla ceva...

Multumesc anticipat! blush.gif

p.s. megane II din 2006, 1.6 16v

9 Feb 2014, 12:47:
imi cer scuze pentru dezordine, dar mai am o intrebare: daca este cineva din Constanta, ma poate indruma catre un service unde sa fie oameni care au habar ce fac pe masina mea si sa nu ma jupoaie de bani inutil?

This post has been edited by TDR_: 9 Feb 2014, 12:47

--------------------
Renault Megane 2 2007 / 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IonutCristian87
post 9 Feb 2014, 13:58
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Am patit-o eu acum cateva zile,era de la o bobina.Le-am scos pe toate si am vazut ca una avea condens pe ea,am sters-o si merge perfect de atunci.Incearca sa le scoti sa te uiti la ele sa nu aiba apa acolo.

Si le poti verifica si tu daca e una arsa cu aparatul de masura : dai pe rezistenta de min 20k Ohmi pui un fir pe cracul unde intra mufa bobinei si celalalt crac pe arc,unde intra bujia in bobina.Ca valori informative trebuie sa aiba intre 10 si 12 k Ohmi dar important e sa indice.

PS:Incearca sa nu mai mergi asa cu ea daca palpaie martorul antipoluare ca risti sa distrugi catalizatorul.

This post has been edited by IonutCristian87: 9 Feb 2014, 14:02

--------------------
Renault Megane III - B-XXX-KRY 2014 1.5 dCI
+
CataT
post 9 Feb 2014, 17:28
Post #3

Membru autentic

From: C o n s t a n t a

QUOTE(TDR_ @ 9 Feb 2014, 12:40)
Am facut plinul la un Petrom de unde pun de aproape un an

Prima data incerca sa faci alta schimbare.

--------------------
Renault Megane 2 2007 / 1.6 16V
+
TDR_
post 10 Feb 2014, 10:39
Post #4

sef de trib

am fost, mi-a gasit o fisura foarte FOARTE mica pe una din ele si mi-a schimbat-o. Aveau ceva apa printre ele, din pacate n-am fost in stare sa le scot eu ca sa le aerisesc. Sper totusi sa fi fost aia problema, mi-a bagat-o pe calculator si a primit eroare de la bobina #2.

Acum merge okay, ce sa zic, mi-a mai puscat odata in mers imediat ce-am plecat dar de atunci n-a mai facut.

--------------------
+
TDR_
post 11 Feb 2014, 20:43
Post #5

sef de trib

bun, deci imi vine sa o arunc la remat. in seara asta cand am plecat de acasa, a inceput sa-mi clipeasca iar martorul respectiv, de data asta clipeste incontinuu. si iar imi tremura masina si trage greu. deci efectiv imi vine sa innebunesc, nu se poate asa ceva.

maine merg iar la service...

se poate sa pice inca o bobina asa, stand pe loc??? chiar e posibil? sau n-au gasit mecanicii aia cauza adevarata?

--------------------
+
IonutCristian87
post 11 Feb 2014, 20:48
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Au scos apa de acolo?Eu aveam un pic de condens pe ea si facea figuri.

--------------------
Renault Megane III - B-XXX-KRY 2014 1.5 dCI
+
TDR_
post 12 Feb 2014, 10:45
Post #7

sef de trib

au scos, am stat ieri 20min cu ele scoase sa se "usuce". Am schimbat alta bobina azi.

Problema cred ca ar fi tot de la zapada (am mai postat eu un topic legat de asta). Pe timpul iernii a stat afara, si a intrat zapada acolo, PENTRU CA:

1. a avut accident (fostul proprietar) si banuiesc ca nu e totul compact acolo la capota
2. nu aveam capacul acela de plastic care se pune peste motor pt ca mi il uitasem acasa cand am schimbat bateria

"evenimentele" astea 2 mi-au cauzat, cel mai probabil, bucuria cu bobinele. Altfel ar fi inexplicabil pt ca masina chiar n-am folosit-o foarte mult in ultima perioada.

Asadar, pt oricine citeste postul asta: PROTEJATI MOTORUL, sau riscati sa patiti ca mine, 2 bobine schimbate in 2 zile. Sper doar sa nu ma lase si celelalte 2, ca sambata plec inapoi la Bucuresti.

--------------------
+
cosmin_69
post 12 Feb 2014, 11:48
Post #8

Membru autentic

From: Curtea de Arges

Mai ai bobinele Sagem ? Sant slabe.
Incearca sa pui altele dar nu Sagem.
Mie mi-au cazut pe rand si de aproape 2 ani am Valeo si pana acum nu mi-au facut figuri.Sa nu se inteleaga a reclama.
Poti pune ce vrei sau ce-ti permiti, dar cat de cat bune.

Zici ca fostul proprietar a avut accident.Verifica daca totul la capota este bine aliniat cu aripile, calca pe chedere in toate punctele.
Ai grija sa nu mai uiti sa pui capacul de plastic, care vine deasupra motorului si care spui ca l-ai uitat acasa,
mai ales ca zilele astea se anunta ploi.
Apoi mai este pasla aceea cu chederul de sub parbriz.Un defect de fabricatie (cred ca se putea concepe ceva mai rigid si nu un carton dur cu pasla).Verifica sa faca etanseitate cu tabla de sub capota, altfel pe acolo intra apa(fie din spalatorii, fie din ploaie) si fara capacul de protectie motor se prelinge spre bobine si-ti creeaza probleme si nu numai la bobine.
Eu nu aveam capac de protectie pe baterie. Am cumparat un capac baterie sh. de pe net si acum stau linistit.
Cat despre verificarea bobinelor, este un tutorial al colegilor, pe care l-am folosit cu incredere si de atunci doar am cumparat bobinele (cand au cazut Sagemurile) si le-am inlocuit singur.
Este posibil ca si cele 2 ramase sa nu functioneze in parametrii(nu neaaparat arsa) si sa nu-ti dai seama, dar ea sa faca figuri.Asa patisem si eu la una din bobine.Trebuie verificate pe rand.

This post has been edited by cosmin_69: 12 Feb 2014, 11:57

--------------------
renault Megane IV 2018 renault sedan IV
ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
+
bgabriel
post 12 Feb 2014, 13:18
Post #9

Membru incepator

Cele mai bune bobine sunt BERU. Eu le am pe cele originale pe masina si nu am avut probleme pana acum. Masina e tot din 2007, nu am capac la motor, asa a venit.

--------------------
Renault Megane 2.2 Privilege 1.6 16V apr 2007
+
TDR_
post 12 Feb 2014, 17:41
Post #10

sef de trib

Sagem am avut, da, acum mi-au pus baietii de acolo Meat&Doria (sper ca am scris bine). Suna a firma fantoma, ~120 RON bucata. Sper sa tina macar cat au tinut astea.

Mersi de sfaturi cosmin, o sa incerc sa am grija de acum..

This post has been edited by TDR_: 12 Feb 2014, 17:41

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 08:05
Dacia