toata murdaria apeleaza la mine ! (2 probleme)
![]() ![]() ![]() |
toata murdaria apeleaza la mine ! (2 probleme)
///GHOST |
![]()
|
||
![]() I love my FluFlu Group: Members Posts: 72 Joined: 10 July 13 ![]() |
Attached thumbnail(s) 20131206_152514.jpg ( Size: 3.4mb ) Number of downloads: 1015 |
||
--------------------
Renault
Fluence
2013 dci Dynamique
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ai pastrat si tu o distanta acceptabila fata de masina din fata?
In orice caz... cred ca o intrebare mai comica n-am vazut pe aici de mult: e normal sa mi se murdareasca masina? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
///GHOST |
![]()
|
cred ca ai inteles gresit intrebarea. E normal sa mi se murdareasca IN HALUL ASTA? In conditiile in care am facut putin peste 200km doar pe sosea. Nu de ce se murdareste.
Da, in general merg cam cu 2 lungimi de masina intre mine si cel din fata. This post has been edited by ///GHOST: 6 Dec 2013, 16:41 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 dci Dynamique
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Pai si daca ti-ar spune cineva ca nu e normal, ce ai putea face in privinta asta?
CT - Predeal, still spotless ![]() This post has been edited by SorinCT: 6 Dec 2013, 16:46 Attached thumbnail(s) 167677_177824752248580_6629949_n.jpg ( Size: 125.01k ) Number of downloads: 1124 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
cuki46 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 3 February 13 ![]() |
aia se numeste sare...apa se scurge, dar particulele de sare din cauza electricitatii statice a caroseriei raman lipite.
Nu este nimica neobisnuit intr-o tara de mana a-3-a. Altii au gasit solutii mai optime...noi...imbogatim spalatoriile |
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Si mai platim si taxe si etc si alea alea
![]() ![]() This post has been edited by ali3n_cop: 6 Dec 2013, 18:34 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
///GHOST |
![]()
|
am pus si eu intrebarea intr-un mod idiot, imi cer scuze pentru asta. Ideea nu e de ce s-a murdarit atat...sunt doar surprins de faptul ca cineva care traverseaza tara ajunge cu masina relativ curata, eu in schimb dupa 200km reusesc sa ajung acasa cu opera asta de arta
![]() Atata tot, nu de ce s-a murdarit. Cat despre parbriz, aia chiar nu stiu daca asa se procedeaza asa nu...poate de la sare nu se stergea. Chiar nu stiu...persoana cu care eram in masina mi-a spus ca in atatia ani de stat pe scaunul din dreapta, n-a prea vazut pe nimeni sa fie nevoit sa dea drumul la spalatoare intr-una ca sa poata vedea ceva. Nu ma deranjeaza sa spal masina atata timp cat inca imi mai permit dar e enervanta situatia. Conducem printr-un jeg de nedescris, cam asta e realitatea This post has been edited by ///GHOST: 6 Dec 2013, 19:58 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 dci Dynamique
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 397 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Asa e modelul asta, se murdareste repede. Poate o rezolvi pe garantie
![]() Acuma serios, e din cauza stilului tau de condus, cand e ud pe afara normal ca toti stropii de la masinile din fata ajung pe masina ta, daca nu pastrezi o distanta suficienta. Chiar si daca nu ai pe nimeni in fata tot se murdareste. De fapt e vina jegului de pe sosele, nu a ta, dar poti prin stilul de condus sa limitezi chestia asta. La un drum relativ lung e normal sa se murdareasca mai ales cand e ud pe jos, dar chiar si vara se lipeste praful, nu ai ce sa faci/ @SorinCT mai ai Meganul 2? Aaa, am inteles, l-ai tinut in portmabaj la Sport Tourer ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Schimba vulcanizarea la care te duci, sunt de 2 bani.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 397 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Io?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cel ce a pus poza, plumbii sunt pusi aiurea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SorinCT |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
dar ea verifica tu la o vulcanizare daca ti-au montat bine anvelopele ( mai bine spus sensul de rotatie daca este ok)
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
mac1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 2 March 12 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
IDF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 21 November 10 From: Timisoara ![]() |
plumbii
|
--------------------
BMW
320
E92 ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(cuki46 @ 6 Dec 2013, 17:01) aia se numeste sare...apa se scurge, dar particulele de sare din cauza electricitatii statice a caroseriei raman lipite. Nu este nimica neobisnuit intr-o tara de mana a-3-a. Altii au gasit solutii mai optime...noi...imbogatim spalatoriile Nu e obligatoriu să fie sare. Și soluția aia ecologică, pe bază de clorură de calciu, care nu atacă mașina, tot mizeria asta o lasă. Ai prefera să nu dea cu nimic, iar la primul petic de gheață să intri în pom cu mașina curată? ![]() Dacă prețul pentru a rula în siguranță pe DN-uri iarna este să-mi spăl mașina după fiecare drum mai lung, eu sînt de acord să-l plătesc. Și apropos de "țări de mîna a treia", în Germania se dă pe străzi cu sare. Nu cu calciu sau alte "ecologisme". Cu sare neaoșă. Și-i doare la bască pe nemți de caroserii și de rugină. This post has been edited by VladSoare: 10 Dec 2013, 08:59 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cuki46 |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 10 Dec 2013, 08:57) Nu e obligatoriu să fie sare. Și soluția aia ecologică, pe bază de clorură de calciu, care nu atacă mașina, tot mizeria asta o lasă. Ai prefera să nu dea cu nimic, iar la primul petic de gheață să intri în pom cu mașina curată? ![]() Dacă prețul pentru a rula în siguranță pe DN-uri iarna este să-mi spăl mașina după fiecare drum mai lung, eu sînt de acord să-l plătesc. Și apropos de "țări de mîna a treia", în Germania se dă pe străzi cu sare. Nu cu calciu sau alte "ecologisme". Cu sare neaoșă. Și-i doare la bască pe nemți de caroserii și de rugină. Nu vreau sa intru in polemici cu voi, eu cunosc pe cineva din Austria care se intampla sa lucreze la o companie din aceasta mare...iar acea companie a vrut sa intre si pe piata din romania...dar au zis PAS din cauza prostiilor de la conducere. Sa iti explic, solutia salina cu ce sa da pe strazi in germania si austria se produce din sare fina si o solutie chimica. Este mai costisitoare, dar mai eficienta. Adica costa mai mult un camion plin de solutie decat unu normal, dar ala face un drum in loc de 3 cu rezultate mai bune si implicit mai ieftin. In Romania ai nostri nu au inteles asta...ei vor cat mai ieftin...de ce crede-ti ca orasele noastre sunt asa de murdare mai ales iarna? Pentru ca nisipul este mai ieftin ca sarea, asa ca baietii nostri amesteca sare cu nisip. Pentru ei este ok, aceasi firma se ocupa vara de curatenie iar iarna se ocupa de murdarire...isi asigura vad de lucru pentru la vara. Ma rog...daca tu crezi ca in tarile de mana 1-a sau a 2-a sunt masini si strazi murdare ca la noi...atunci ori nu vezi bine, ori nu ai umblat/stat pe acolo si habar nu ai despre ce vorbesti. This post has been edited by cuki46: 10 Dec 2013, 10:43 |
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Sarea aia "fină" a austriecilor nu rămîne pe mașini? Se evaporă odată cu apa? Care-i secretul lor?
![]() Ce legătură are nisipul? Murdăria de pe mașina din poză nu e nisip. Eu folosesc iarna în curtea proprie o soluție modernă, pe bază de clorură de calciu, plus ceva aditivi, care nu atacă nici fierul, nici vopseaua, nici betonul. Dacă însă stropesc din greșeală mașina, după uscare rămîne tot așa cum e aia din poză. This post has been edited by VladSoare: 10 Dec 2013, 11:27 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cuki46 |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 10 Dec 2013, 11:26) Sarea aia "fină" a austriecilor nu rămîne pe mașini? Se evaporă odată cu apa? Care-i secretul lor? ![]() Ce legătură are nisipul? Murdăria de pe mașina din poză nu e nisip. Eu folosesc iarna în curtea proprie o soluție modernă, pe bază de clorură de calciu, plus ceva aditivi, care nu atacă nici fierul, nici vopseaua, nici betonul. Dacă însă stropesc din greșeală mașina, după uscare rămîne tot așa cum e aia din poză. eu niciodata nu am vazut chestia aia alba cand am cirucula in austria/germania/franta etc. pe timp de iarna. Nu am vazut pe nici o masina, dar ma duc sapt. viitoare la viena si daca am "noroc" iti fac o poza...sa vezi cat de murdare is masinile ![]() img_0591.jpg ( Size: 20.77k ) Number of downloads: 599 uite un exemplu ce il gasesti pe net....o masina alba in romania ar fi neagra iarna This post has been edited by cuki46: 10 Dec 2013, 12:55 |
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
dr.nils |
![]()
|
Moamaaa ce curata e
![]() Asa-i, sarea in Strainezia e mai sare ca la noi, nisipul mai nisip, clorura de calciu mai clorura de calciu etc. Tot rumanu' stie ca orice e strain e mai bun. Pana la urma important e sa topeasca gheata/zapada si sa fie cat mai putin daunatoare mediului/vopselei/caroseriei. Si, de ce nu, cat mai ieftinache. Ca se murdareste masina, asta e! O speli, sau cumperi alta. Sau te muti la nemti, ca e mai mijto acolo... |
--------------------
Renault
Megane 2.1
|
IDF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 21 November 10 From: Timisoara ![]() |
Chiar exista o polemica pe tema asta? Ahahaha, deci care ar fi problema totusi?
Faptul ca... se murdareste masina? Sau... Ca apar impedimente in ceea ce priveste condusul? Adica fuck it, eu unul o spal la saptamana minim, fie ca e sau nu murdara. Si uneori, pentru 5 lei il rog pe baiatu de la spalatorie sa dea un jet de apa asea, sa creasca, de efect. Sau fac eu asta la OMV, tot 5 lei, 2-3 minute cat ii fisa. Serios, cu un jet de apa sub presiune se duce râpu' gros, sarea sau prafu, daca nu am chef/bani sa o spal intr-un anumit moment. This post has been edited by IDF: 10 Dec 2013, 20:19 |
--------------------
BMW
320
E92 ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Cred ca urmeaza un thread din care sa reiasa faptul ca are unul masina foarte uda si sa se intrebe vehement de ce oare...Sau poate ...de ce am prea multa zapada pe masina.
Sa nu mai aduc in discutie zecile de pietre care sar pe masina... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
VladSoare |
![]()
|
Cuki, cred că sînt două lucruri distincte aici. Pe de o parte, orașele și șoselele noastre sînt nu murdare, ci de-a dreptul împuțite. Sînt de un jeg care într-o țară civilizată ar fi inimaginabil. Am mers prin străinătate prin ploaie zile întregi, iar la sfîrșit mașina era ca ieșită din spălătorie, pe cînd în București dacă o spăl azi și mîine plouă, trebuie s-o spăl din nou. Ba uneori mi se murdărește doar de la ploaia în sine, chiar și fără să circul.
Nu contest că în jegul de la noi mașinile se murdăresc incomparabil mai rău și mai repede decît în țările cu apă caldă. Nu cred că cineva normal la cap ar putea contesta acest lucru. Dar albeața care provine de la soluția de deszăpezire și dezghețare e altă treabă. Aia nu cred că mai e din vina țării. Aia pătează oriunde-ai fi, dacă ai ghinionul să fii pe parcursul a două sute de kilometri stropit încontinuu cu ea. ![]() Apropos, mașina din poza ta numai curată nu e. ![]() This post has been edited by VladSoare: 10 Dec 2013, 20:57 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
pai ce sa mai spunem ca nici praf nu au macar , am fost intr-o statiune in Austria cu multe sate , am stat vreo 7-8 zile si nici urma de praf pe masina, ia lasa-ti masina in orice oras , zona din tara o ora nu mai mult si vede-ti rezultatul
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Nu ne impiedica nimeni sa avem o tara civilizata si curata dar intrebarea este : Oare ne dorim cu adevarat asta?
Primul pas este destul de simplu, iesim la vot si daca nu avem cu cine sa votam, facem galagie pe la Universitate, Piata Constitutiei, etc.... Anul trecut, pensionarii ne-au dat o lectie de viata dura si ne-au aratat cat de delasatori suntem cu adevarat si cat de mult ne-a spalat creierul stilul asta de viata capitalist. Soselele noastre vor avea mereu gropi, praf, pietre si cine stie ce alte chestii din astea "fun" si in loc sa ne plangem acolo unde trebuie, ne plangem pe forum. |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
mac1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 2 March 12 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
colegu cuki, sarea alba pe masina alba,beton.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mac1 @ 11 Dec 2013, 04:01) Da ce au domne' plumbii aia? Poate nu avea vulcanizatorul unul de 50 gr si a pus doi de 25 gr. Care-i problema, ca nu va inteleg? Zau asa, lamuriti-ne si pe noi domnilor vulcanizatori! Personal, daca mi se intampla situatia in care erau nevoiti "Doreii" de la vulvanizare sa imi puna plumb de 50g+ , ii puneam sa imi scoata anvelopa de pe janta si sa o monteze in alta pozitie. Totusi... e MULT dezechilibru ! |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
2011
- so sylk Plecat in depresie......
|
|
mac1 |
![]()
|
In unele cazuri poti s-o rasucesti pana te plictisesti. Exista sansa sa ceara mult mai mult.
Intreaba-i pe cei care-si pun pe masina anvelope resapate. Sa vezi acolo greutati, si pe-o parte si pe alta. |
--------------------
Nissan
X-trail
2008 2.0ldci 175 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 23:21 |