Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

AVANTIME Lover, sfaturi achizitie pentru un AVANTIME

Alexa Mihai
post 3 Dec 2013, 01:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut. Azi mi-am facut si eu cont in scopul aflarii unor detalii de la voi despre Renault Avantime, in sensul in care intentionez foarte serios sa imi cumpar unul. Deci:
De vreun an incoace ma tot framanta gandul sa imi cumpar un Avantime, fiind un fan al coupe-urilor de dimensiuni mai mari de cativa ani, iar dupa parerea mea este, daca nu cel mai frumos coupe din lume, cu siguranta cel mai exclusivist. Am detinut un Renault 25 timp de vreo 6 ani(98-04) si am fost f. multumit de el, deci sunt familiarizat cu spatiul si comfortul oferit de Renault. In acest sens as dori sa aflu cat mai multe detalii cu privire la aceasta "masinuta AvantimE", de orice natura, deoarece orice informatie va fi binevenita si o voi analiza ca atare cand il voi cumpara (sper sa se intample in primavara aceasta). As prefera sa ma lamuresc cu urmatoarele aspecte:

- voi alege una din cele doua motorizari "mici" respectiv 2.0T sau 2.2 dci (lesne de inteles de ce evit 3.0 V6) - astept pareri pro sau contra, preferinte, avantaje sau dezavantaje referitor la una din aceste doua motorizari - as prefera diesel-ul, dar nu m-as da deloc in spate de la benzinar daca ma convingeti
- as dori sa stiu cine mai are la noi in tara un AvantimE si cum pot sa iau legatura cu el/ea sa vad masina live
- daca cineva a fost/mai este posesorul vreunui AvantimE, il rog sa imi impartaseasca si mie "tot" ce stie...
- care sunt problemele frecvente care apar la acest model
- daca are elemente tehnice comune cu alte modele Renault sau toate piesele sunt"de sine statatoare"(aspect destul de important la achizitie, deoarece vreau sa stiu cat de greu imi va fi cand imi voi comanda piese de schimb si la ce cheltuieli ma expun)
- vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate, in eventualitatea in care voi achizitiona diesel-ul, sa cumpar un motor second mai nou de 2.0 dci 150cp, sa il schimb in conditii legale, sa il autorizez si autentific si sa il inmatriculez platind astfel o taxa mult mai mica de inmatriculare (astia de la ANAF sunt cretini: daca ii euro 2 as plati 5988 euro, iar daca am euro 3 as plati 7031 euro - din cate am vazut pe www.mobile.de la varianta de 2.2dci exista si euro2 si euro 3 ??? -- 2.0 dci 1700 euro)
- Off Topic: membri "interesati sa ajute acest topic" care sunt din Cluj, i-as ruga respectuos sa ma apeleze pe telefon sa ma intalnesc cu ei sa ii mai intreb una, alta despre forum, deoarece nu prea le am cu informatica. 0744/306022 biggrin.gif
- daca imi vor mai veni si alte idei si intrebari in cap am sa le postez mai tarziu
- Va multumesc mult si imi cer scuze daca v-am plictisit

Astept cu nerabdare opiniile voastre

--------------------
BMW 320 CI VW PASSAT 2003 - BN-18-AMC 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 3 Dec 2013, 08:45
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Ia un 2.0T. Avantimeu' nu-i tractor.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
espacern
post 3 Dec 2013, 09:49
Post #3

ART-ist

From: Mihalaya

Modelul Avantime a "ingropat" Matra Automobile fabricantul acestui model si a rupt alianta cu Renault dupa multi ani de colaborare.
Avantime este un Espace 3 coupe si daca la exterior era avangardist la interior este anost.
Motorizarea diesel uit-o....mai bine!
Nu se pot face modificarii pentru ca sub marca Renault este de fapt Matra Automobile si piesele sunt greu de gasit sau scumpe.
Cauta pe forum ca mai sunt discutii de acest gen!

@+

This post has been edited by espacern: 3 Dec 2013, 09:49

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
meganus_bicorpus
post 5 Dec 2013, 20:49
Post #4

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Am mers cu o Laguna cu 2.2...pe la 170Km/h parca incepea sa traga un pic mai greu, in rest, la acceleratii puternice dai cu capul de luneta!Foarte frumoasa masina aleasa de tine, sunt curios ce varianta o sa iti alegi!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
espacern
post 6 Dec 2013, 20:28
Post #5

ART-ist

From: Mihalaya

La Talbot Automobile motorul este de Renault dar electronica imbarcata este de "casa"....inclusiv tot ce tine de gestiunea motor.
Avantime/Espace pana la phase 3 sunt masini care doar poarta marca Renault...pentru impresie dar sunt fabricate 100% de Talbot.
Nu faceti comparatie cu modele fabricate de Renault....nu are nici o relevanta!

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 23:37
Dacia