Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ambreiaj, rulment de presiune, volanta?, zgomot ciudat cand accelerez mai tare

Twinvortex
post 18 Oct 2013, 15:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Atunci cand accelerez mai sportiv cu masina cuplata in oricare treapta de viteza se aude un zornait ciudat neuniform. Daca conduc mosnegeste nu se aude nimic deosebit.Daca accelerez motorul in gol, la fel nu se aude nimic. Nici cand calc ambreiajul nu se aude nimic ciudat.La fel se aude si cand urc o panta si solicit putin mai tare acceleratia.Daca accelerez lin in orice treapta de viteza, si pana la orice turatie, nu se aude nimic. In afara de acest aspect, ar mai fi si cel cu pedala de ambreiaj pe care trebuie sa o ridic uneori cu piciorul, pentru ca ramane mai jos.La fel daca stau mai mult cu piciorul pe ambreiaj ...coboara punctul de debreiere, asta pana ridic inapoi pedala in pozitia superioara.Am citit pe forum despre problema de la pedala, dar ma tem sa nu fie o legatura directa intre acest fenomen (cu pedala care ramane mai jos) si zornaitul neuniform.A mai patit cineva asa ceva?Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog sa o faceti.Va multumesc

Cu stima

--------------------
Renault Laguna 2 2002 hatchback
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdR!@N
post 19 Oct 2013, 09:53
Post #2

Adrian

From: Timisoara

Salut.
Am intampinat si eu ambele fenomene. In cazul meu nu a avut nici o legatura unul cu altul, si anume: zornaitul ala aleator la acceleratii mai in forta venea de la bucsa suportului motor superior, iar pedala de ambreiaj ramanea jos din cauza pompei de ambreiaj, garnitura din ea nu mai etansa si scapa lichid inapoi, dupa 2-3 schimbari de treapta trebuia sa bag piciorul sub pedala, sa nu mai spun ca daca trebuia sa fac manevre era un chin, nu puteam tine pedala calcata mai mult de 3-5 secunde ca incepea sa cupleze. Rezolvarea pentru ambele situatii a fost schimbarea pieselor. Bucsa am luat-o de la userul VF1BG0, iar pompa de ambreiaj am luat-o second de la un schrot local. Poti incerca, mai intai, o aerisire a ambreiajului, daca nu da rezultate incearca sa cureti pompa de ambreiaj...poate a prins ceva mizerie si nu mai e etansa garnitura, ca ultima solutie schimba pompa.

numai bine,
Adrian

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
Twinvortex
post 19 Oct 2013, 16:41
Post #3

Membru incepator

QUOTE(AdR!@N @ 19 Oct 2013, 09:53)
Salut.
Am intampinat si eu ambele fenomene. In cazul meu nu a avut nici o legatura unul cu altul, si anume: zornaitul ala aleator la acceleratii mai in forta venea de la bucsa suportului motor superior, iar pedala de ambreiaj ramanea jos din cauza pompei de ambreiaj, garnitura din ea nu mai etansa si scapa lichid inapoi, dupa 2-3 schimbari de treapta trebuia sa bag piciorul sub pedala, sa nu mai spun ca daca trebuia sa fac manevre era un chin, nu puteam tine pedala calcata mai mult de 3-5 secunde ca incepea sa cupleze. Rezolvarea pentru ambele situatii a fost schimbarea pieselor. Bucsa am luat-o de la userul VF1BG0, iar pompa de ambreiaj am luat-o second de la un schrot local. Poti incerca, mai intai, o aerisire a ambreiajului, daca nu da rezultate incearca sa cureti pompa de ambreiaj...poate a prins ceva mizerie si nu mai e etansa garnitura, ca ultima solutie schimba pompa.

numai bine,
Adrian
*

Multumesc frumos pentru raspuns.Practic mi-ati confirmat ce a zis un mecanic de la Renault , dar fara sa stie de acel zgomot (verificase cand am fost in service si mi-a zis de bucsa de la motor).Am sa incerc sa aerisesc ambreiajul si am sa iau legatura cu userul de la care ati cumparat bucsa suportului motor.Multumesc pentru raspuns , practic m-ati scutit de o cheltuiala.

Cu stima

--------------------
+
Twinvortex
post 23 Oct 2013, 09:44
Post #4

Membru incepator

Am inlocuit singur acea bucsa in maxim 20 minute si acel zgomot a disparut.Multumesc inca odata pentru sfat.

P.S. Daca mai are nevoie cineva de bucsa suport motor 1.9dci am noi cu 80 ron bucata

r2vsjk.jpg

This post has been edited by Twinvortex: 24 Oct 2013, 05:45

--------------------
+
Twinvortex
post 24 Oct 2013, 20:28
Post #5

Membru incepator

bucsa suport motor 1.9dci noi cu 80 ron bucata.Tel. 0741172998

--------------------
+
autonicu
post 26 Oct 2013, 18:06
Post #6

AUTONICU & COSTI SERVICE

Anunturii cu vanzari la bursa se baga.

--------------------
RENAULT MEGANE II 2006
http://www.reno.ro/-t253292.html
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 13:30
Dacia