Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

zgomot puternic motor, zgomot infundat

CRISTIAN_S1981
post 11 Oct 2013, 20:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor! Asa cum arata si titlul topicului, masina din semnatura face un zgomot infundat foarte puternic. Zgomotul incepe sa se auda de la o anumita viteza in sus (cam de la 60 km/h, iar pe la 120 km/h e extrem de puternic), provine probabil de la motor, si are legatura mai mult cu viteza decat cu acceleratia. De exemplu, zgomotul incepe sa fie puternic si daca sunt in coborare pe o panta, o scot din viteza - adica motorul nu este turat - si am peste 60km/h.
La relanti, chiar daca o turez pana la 4000 rpm, nu se aude acest zgomot ca si in mers.
Zgomotul e infundat, in habitaclu aproape ca nu se poate comunica normal si senzatia e ca zgomotul e facut de un motor care se chinuie...
Precizez faptul ca anul trecut am reconditionat toate cele 4 injectoare si am schimbat pompa de presiune cu una noua (nu stiu daca are legatura cu zgomotul care de curand a inceput sa fie tot mai pronuntat).
De asemenea, de curand am schimbat fulia alternator (era distrusa) si cureaua accesorii; zgomotul se auzea si inainte, insa parca acum e mai pronuntat.
Stiu ca mai sunt topicuri pe tema zgomotului, dar peste tot era vorba de sunet metalic sau suierat; in cazul meu e un zgomot puternic infundat care provine de la motor (cred). Cea mai apropiata descrie e cea din acest topic:

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=124568&hl= a lui "Meghitzanul"

si aici e -cu aproximatie- zgomotul redat:

http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627471751

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

This post has been edited by CRISTIAN_S1981: 11 Oct 2013, 20:04

--------------------
renault megane 1.5 dci 2004/2
renault megane 1.5 DCI/ 2004 / 80 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sk0rpion
post 11 Oct 2013, 20:51
Post #2

Membru autentic

Deci si cu masina in viteza si cu ea scoasa din viteza tot se aude in mers? Motorul si-a schimbat "sunetul" la relanti? Daca ai posibilitatea sa o suspenzi accelereaza cu ea suspendata la 60km/h , posibil sa ai si rulment/rulmenti dusi.

--------------------
renault megane 2 2003/ hatchback 1.5DCI
+
CRISTIAN_S1981
post 12 Oct 2013, 12:38
Post #3

Membru incepator

QUOTE(sk0rpion @ 11 Oct 2013, 20:51)
Deci si cu masina in viteza si cu ea scoasa din viteza tot se aude in mers?  Motorul si-a schimbat "sunetul" la relanti? Daca ai posibilitatea sa o suspenzi accelereaza cu ea suspendata la 60km/h , posibil sa ai si rulment/rulmenti dusi.
*

In primul rand multumesc de raspunsul rapid. La relanti e un pic mai zgomotoasa, dar nici nu se compara cu sunetul ce se aude la peste 60 km/h. Zgomotul pare sa fie dat oricum de motorul in sine... si se simte si o trepidatie (vibratie) destul de accentuata la viteza mai mare. Din pacate nu am posibilitatea sa o verific suspendata, fiind in afara tarii, ma intereseaza in primul rand daca pot sa fac un drum de circa 1500 km cu ea pana in Romania, sa o duc la un mecanic.
Am sa incerc sa inregistrez sunetul si sa adaug fisierul aici.

--------------------
+
lico
post 12 Oct 2013, 14:06
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Incearca sa faci un filmulet in care sa vedem si ceasurile de bord ...

--------------------
Renault Megane - B XX XXX 2003 2.1 dci +
Lume multa oameni putini !
+
lucianian
post 12 Oct 2013, 21:43
Post #5

Membru

esti sigur ca nu sunt rulmentii?

--------------------
renault megane - b97hhh 2007
+
CRISTIAN_S1981
post 14 Oct 2013, 00:38
Post #6

Membru incepator

Am filmat si cu telefonul si cu o camera digitala, dar se pare ca filmuletele sunt fara sunet....asa ca sunt inutile....
Am incercat sa inregistrez doar sunetul, nu e de foarte buna calitate, dar poate un cunoscator isi va putea da seama de tipul de zgomot. Acesta e inregistrarea:

Attached File  Voce_001.mp3 ( 2.1mb ) Number of downloads: 1156

Sincer, nu ma pricep foarte mult la mecanica, de aceea nu pot sa zic cu siguranta daca e un zgomot dat de motor sau de ceva rulmenti.

Mai adaug faptul ca in urma cu ceva timp acel zgomot se auzea incepand de la viteze de peste 90 km/h, dar s-a agravat in timp, iar acum se aude incepand de la 60 km/h si la peste 90 km/h zgomotul e extrem de puternic in habitaclu.

--------------------
+
nero73
post 14 Oct 2013, 06:15
Post #7

Membru incepator

Dupa sunet pare sa fie cutia de viteza , verifica nivelul de ulei in cutie

--------------------
Renault megane 2.1 1.5 dci 2004
+
marius36ro
post 14 Oct 2013, 08:27
Post #8

Membru

From: Suceava

Eu as exclude motorul si m-as orienta spre rulmenti. Am avut si eu un rulment dreapta fata care ma dadea afara din masina la ce zgomot facea. Mie mi se parea ca e cel de pe planetara. Schimbat rulmentul, s-a facut liniste. In Italia, m-a costat 130 euro rulmentul + 60 euro manopera.

--------------------
Renault Megane II 1.9 dci 88 kW 2003 Grantour
+
lucianian
post 14 Oct 2013, 10:55
Post #9

Membru

zgomot identic cu acesta am avut si eu si s-a dovedit a fi rulmentul dreapta spate care era facut praf. Aceleasi simptome, in sensul ca dupa 90 la ora nu te auzeai in masina cu celelalte persoane. Initial la fel am crezut si eu, ca se aude de la motor dar nu a fost cazul.

--------------------
+
sk0rpion
post 14 Oct 2013, 11:38
Post #10

Membru autentic

Zgomot de rulment clar, dar doar tu poti sa vezi daca e de pe spate sau de pe fata, poate sa fie si cel de la planetara, si cum a zis si un coleg de mai sus, nu e exclus si din cutie.

--------------------
+
CRISTIAN_S1981
post 14 Oct 2013, 13:56
Post #11

Membru incepator

Se poate sa verific eu insumi daca problema provine de la rulmenti?
Dupa cum spuneam, nu am posibilitatea sa o ridic pe elevator. Se poate face aceasta verificare daca ridic, pe rand, fiecare parte pe cric? Si in ce ar consta aceasta verificare pentru a auzi zgomotul produs de rulment? Trebui miscata roata stanga-dreapta, sau rotita, sau... smile.gif ?

Imi cer scuze daca intrebarile sunt prea banale. Oricum, din cate am inteles, trebuie oricum sa ajung cu masina cat de repede la mecanic, dar as vrea sa imi fac o idee cat de grava e situatia. Cred ca pot sa-mi iau gandul de a face un drum de 1500 km pana in Romania, pentru a efectuarea manoperei, nu?

--------------------
+
sk0rpion
post 14 Oct 2013, 14:29
Post #12

Membru autentic

Daca e de la vreun rulment de la roata , ridici pe cric si invarti roata cat poti de tare si o sa se auda daca e rulemntul respectiv.

This post has been edited by sk0rpion: 14 Oct 2013, 14:29

--------------------
+
CRISTIAN_S1981
post 14 Oct 2013, 17:40
Post #13

Membru incepator

QUOTE(sk0rpion @ 14 Oct 2013, 14:29)
Daca e de la vreun rulment de la roata , ridici pe cric si invarti roata cat poti de tare si o sa se auda daca e rulemntul respectiv.
*

Multumesc de sfat, daca nu ploua maine, am sa incerc aceasta verificare. Am sa revin cu rezultatul "testului".

--------------------
+
danyos
post 14 Oct 2013, 18:53
Post #14

Membru autentic

From: focsani /vrancea

CRISTIAN_S1981 si eu cred ca : = rulment wink.gif

--------------------
scenic 2 renault - VN 10 XTX 2005 dynamique 1.5 dci
danios
+
268cca
post 14 Oct 2013, 19:39
Post #15

Membru autentic

Buna seara,

De ceva vreme si masina mea scoate un zgomot ciudat. Cand am auzit prima oara zgomotul parea a fi cel produs de anvelope pe diferite suprafete si nu aparea mereu. Acum problema se manifesta dupa ce se incalzeste putin (15-20min), initial zgomotul apare cand trec de ~2500rpm, apoi este continuu indiferent de viteza sau turatii. Dispare (cred eu complet) la ridicarea piciorului de pe acceleratie. La relanti nu pare mai zgomotoasa.
In urma cu o luna am facut ITP-ul si nu au gasit joc sau anormal la roti. Acum 2 luni am schimbat discurile pe fata (la reprezentanta). Am verificat uleiul si e la nivel optim. Cineva spunea ca ar putea fi de la distributie (schimbata acum 2 ani si 30.000 km la reprezentanta).
Sa se fi ovalizat un disc? Dar de ce dispare zgomotul cand iau piciorul de pe acceleratie? Ce parere aveti?
Va multumesc, o seara buna.

--------------------
renault megane estate IV 1.33 140 2018
+
lucianian
post 14 Oct 2013, 20:35
Post #16

Membru

la tine sigur nu este vorba de vreun rulment atata timp cat la viteza mare daca iei piciorul de pe acceleratie nu se mai aude niciun zgomot ciudat.

--------------------
+
sk0rpion
post 14 Oct 2013, 20:48
Post #17

Membru autentic

nu cumva ai un uruit pe accelerare care se aude mai tare si peste motor?

--------------------
+
valikris2002
post 14 Oct 2013, 20:52
Post #18

Membru autentic

From: roman,neamt

Sunetul imi aduce aminte de camionele vechi de pe la noi, scoteau zgomotul asta la accelerare si apoi in frana de motor pare a fi de la cutie, grup nu ai sa scoata sunetul asta 04.gif 04.gif rulmentul ar trebui sa se auda constant de la o anumita viteza cand intra in rezonanta

--------------------
megan sedan manager 1.5 dci, 85 cp - - 26-10-2007
+
268cca
post 14 Oct 2013, 21:02
Post #19

Membru autentic

la un moment dat acopera putin motorul. iarna trecuta am schimbat ambreiajul si uleiul din cutie (la recomadarea lor) si de atunci intra putin mai greu in viteza. nu am fortat-o, dar in prima si marsarier intra mai greu. mai ales in marsarier in ultima vreme trebuie sa incerc de 2-3 ori uneori ca sa intre. am sesizat reprezentanta dar au zis ca e totul in regula si ca mi se pare.

--------------------
+
CRISTIAN_S1981
post 15 Oct 2013, 15:55
Post #20

Membru incepator

Revin cu rezultatul "testului" facut prin ridicarea masinii pe cric, si invartirea pe rand, a fiecarei roti. Pentru cei care au un pic de rabdare, am inregistrat sunetul scos la fiecare roata:

1.roata dreapta fata: Attached File  Voce_001.mp3 ( 240.13k ) Number of downloads: 269

2.roata dreapta spate:Attached File  Voce_005.mp3 ( 306.66k ) Number of downloads: 236
, Attached File  Voce_006.mp3 ( 408.3k ) Number of downloads: 123

3.roata stanga spate:Attached File  Voce_009.mp3 ( 242.99k ) Number of downloads: 123

4.roata stanga fata:Attached File  Voce_010.mp3 ( 256.05k ) Number of downloads: 114

Concluziile mele sunt ca roata 4. e cea mai silentoasa; la 1. si 3. se aude un sunet de frecare si roata pare ca e infranata putin; iar la roata 2. se aude un sunet similar unui rulment, de aceea am pus si 2 inregistrari ( pe finalul celor 2 inregistrari am apropiat aparatul de inregistrat mai aproape de roata).

Deci, se poate ca de la rulmentul rotii 2. (dreapta spate) sa se produca zgomotul acela infernal in interiorul masinii?

--------------------
+
danyos
post 15 Oct 2013, 16:32
Post #21

Membru autentic

From: focsani /vrancea

nu te mai chinui cu inregistrarile ....... mergi la un service wink.gif si ai scapat, sausti macar care e problema ........ parerea mea , ma repet = rulment , numai bine

--------------------
scenic 2 renault - VN 10 XTX 2005 dynamique 1.5 dci
danios
+
lucianian
post 15 Oct 2013, 17:00
Post #22

Membru

Da, se poate ca de la rulmentul acela sa se auda zgomotul acela infernal.

--------------------
+
CRISTIAN_S1981
post 15 Oct 2013, 17:11
Post #23

Membru incepator

QUOTE(danyos @ 15 Oct 2013, 16:32)
nu te mai chinui cu inregistrarile .......  mergi la un service  wink.gif  si ai scapat,  sausti macar care e problema  ........ parerea mea , ma repet = rulment , numai bine
*

Multumesc inca o data pentru raspuns, danyos. Cu inregistrarile nu m-am chinuit, doar zgomotul din masina ma chinuie smile.gif. Sunt constient ca tot la service ma duc in cele din urma, dar as vrea sa ma duc pregatit, sa am macar habar ce ma asteapta. Dupa cum spuneam, momentan sunt departe de casa, iar costurile de aici ma cam "ard la buzunare".

--------------------
+
Vallybz
post 15 Oct 2013, 17:31
Post #24

Membru autentic

From: Buzau/Bucuresti

rulment roata dreapta spate...in ce hal face...mai e o schema...la rulmentu de pe spate, daca iei curba(stanga sau dreapta),in timpul virarii, zgomotul dispare. Nu o sa iti vina sa crezi cat de rau poate sa faca un rulment.

This post has been edited by Vallybz: 15 Oct 2013, 17:33

--------------------
Renault Megane 1 Facelift, 1.6, 16v - BZ 87 BVM Coupe 1999 K4M-A7-00
+
valikris2002
post 15 Oct 2013, 17:35
Post #25

Membru autentic

From: roman,neamt

Oricum ar fi cu rulmenti nu e de joaca mai ales pentru un drum lung si cu viteza mare, chiar si pentru preturile de acolo

--------------------
megan sedan manager 1.5 dci, 85 cp - - 26-10-2007
+
sk0rpion
post 15 Oct 2013, 23:46
Post #26

Membru autentic

Rulmentul drapta spate e dus, asta e clar , in mers cu geamul din dreapta spate deschis o sa-l auzi mai bine. Nu iti recomand sa faci drumul pana in acasa cu el asa, mai ales ca ai mers si o perioada buna cu el in starea asta. Ca problema ce poate sa faca, e sa se gripeze si de aici tragi si tu concluzia ce poti pati la o viteza superioara.

--------------------
+
solidconvert
post 16 Oct 2013, 09:25
Post #27

Donator

Si eu zic ca este rulment... pare dr spate din inregistrari... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
268cca
post 18 Oct 2013, 09:19
Post #28

Membru autentic

Buna ziua,

Ma poate ajuta cu problema descrisa mai sus? Nu am cum ajunge in timpul programului la un service si as dori sa stiu cam ce ar putea fi ca sa stiu cum sa ma pregatesc.
In prima descriere am uitat sa spun ca la viraj dreapta (pe loc) se aude un mic tronc (in mers nu il pot auzi). Nu face mereu, dar coincide cu zgomotul din timpul rulajului, daca nu face la plecare si virare, nu se aude nici acel huruit in timpul mersului.

Va multumesc.

--------------------
+
CRISTIAN_S1981
post 27 Oct 2013, 16:39
Post #29

Membru incepator

Multumesc celor care mi-ati dat sfaturi pentru rezolvarea problemei. Mi-ati fost de foarte mare ajutor!

Intradevar, sursa zgomotului a fost rulment roata dreapta spate. Am fost la mecanic si l-a schimbat. Nu-mi vine nici acum sa cred ce galagie a putut face acel rulment. Pe langa faptul ca am inteles ca era si foarte riscant sa conduc in continuare masina, cred ca as fi avut si probleme cu timpanele daca as fi continuat.

Daca va veti afla in situatia descrisa de mine, puteti sa faceti verificarile descrise in posturile anterioare, si sa va indreptati cat mai curand spre mecanic (asta in cazul in care nu vreti sa va schimbati in regim propriu, daca aveti uneltele si cunostintele necesare).

Succes!

--------------------
+
dragosbobina
post 5 Sep 2016, 08:43
Post #30

Dragos

Buna tuturor!
Am si eu o problema dar care se manifesta ceva mai ciudat.
Acum cateva luni am remarcat un sunet ciudat din partea motorului, dar tin sa mentionez ca motorul lucreaza bine si cutia de viteze tot nu face figuri.
Sunetul seamna cu un sunet infundat si ceva mai pronuntat decat sunetul normal al motorului si se aude cel mai tare intre viteza de 80/90 la ora, 2500 rotatii dupa 3000 sunetul treptat dispare si nu se mai aude, tot acest sunet dar ceva mai putin pronuntat il aud pe la 40 la ora si pe la 60 dispare. Am tot citit prin forum si nu am gasit o situatie asa ciudata ca a mea.
Poate aveti voi idee ce poate fi?

--------------------
Renault Scenic II 1.6 16v 2005
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:08
Dacia