cautare masina, achizitie, rog un sfat
![]() ![]() ![]() |
cautare masina, achizitie, rog un sfat
valeriu24 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2
2007, authentique
- Bucuresti
|
|||
RadulescuRomulus |
![]()
|
![]() Sunt cu ochii pe voi! Group: Members Posts: 1.780 Joined: 7 December 10 From: naufragiat ![]() |
eu te sfatuiesc sa spui ce buget vrei sa aloci achizitiei. fara posibile reparatii sau revizii. Doar achizitia.
|
--------------------
VW Passat berlina
2.0 Tdi CR + DSG
04.2009 - diesel, 140cp
- B 69 COI EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
valeriu24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
asa cum am specificat, bugetul maxim pentru achizitie :
maxim 7000 eur am mai jos o lista cu preferinte. dar sunt destul de multe. in functie de ele, ma puteti sfatui? Alfa 159 diesel - frumoasa, eleganta, dar consum mare, si banuiesc ca foarte rigida. Nu stiu nimic de intretinere, banuiesc ca e medie ca preturi. Audi A3 diesel / benzina - Audi...si atat. preturi mari, intretinere ridica, dar totusi, cred ca sunt masini foarte bune. oferta de spatiu mica la A3. Ford Focus 2009 - 1.6 TDCI, am auzit ca au probleme la motoare, injectoare, turbina. in rest, la 6500 eur, gasesc un focus foarte bun, din 2009-2010, diesel, nu foarte alergat. o masina ideala, Doar ca la interior e rudimentar de simpla. foarte mult plastic. intretinere ieftina spre medie Hyundai I30 - ca pret se incadreaza, insa nu prea am incredere in Hyundai.... idei preconcepute. Mitsubishi Lancer - doar pe benzina 1.5 pot lua la banii astia, desi, nu stiu cum sunt ca masini, asa ca e pe lista, dar, nu ma tenteaza foarte tare. Opel Astra - o fi astra H, sau poate mai caut 1000 eur si ma gandesc la astra J 2010, am auzit ca au foarte multe probleme, si pe electrica, si pe mecanica. Astra si Insignia, lumea zice ca sunt failiure total, desi ca aspect, pret si dotari, sunt foarte misto. Peugeot 308 - masina frantuzeazsca, scumpa la intretinere, un model fain, mai ales cel cu panorama, hatchback. motorul, zice lumea, ar fi ok. nu stiu cum rezista in timp, la banii astia, iau una veche de 5 ani, cu minim 80.000 km, nu stiu cat ar mai duce... Renault Megane 3 - m-a impresionat, o masina frumoasa, intretinere scumpa, materialele nu sunt cele mai bune, cutiile in 6 rapoarte nu sunt foarte bine etajate, consumul e foarte bun, insa, la second hand, nu prea m-as risca la renault. e o masina de .. unic proprietar.. peste 120.000 fac probleme, aproape toate. Seat Leon - o masina sport, frumoasa, la banii astia gasesc 1.6 benzina, deci consum mare. dotari medii, practic platesc doar imaginea... fiabila, intretinere medie. nu stiu foarte multe despre seat. pozitia de condus pare ok. Skoda Octavia II - top, toata lumea le lauda. gasesc una la 100+ km, de prin 2007-2008. nu stiu, ar fi deja uzata serios, la peste 100.000 km, pare o alegere buna, insa am un prieten care in 150.000km, a schimbat rulmenti, ambreiaj, aer conditionat kit complet si axul cu came, care a fost 45 milioane. Toyota Auris - toyota, motor benzina, nu ma impresioneaza astea japoneze, in plus piesele sunt o problema... nu prea gasesti aftermarket la autokarma... si alte service-uri. intretinere scumpa, acum, nu stiu cat sunt de fiabile. dar motoarele, fiind pe benzina, oricum consuma mult. Volkswagen Golf 5 / Volkswagen Jetta - 1.9 tdi, 105 cp, imi par masini reusite, un design clasic, dar robust, am auzit ca intretinerea e ok, pozitia joasa de condus, destul de sportiva si confortabila. scumpa. 7000 eur pentru un golf 5, avand in vedere ca deja avem golf 7 pe strazi. Volvo S40 - din 2008, medie cam 100.000 km, nu exceleaza la design, si piesele sunt foarte scumpe nu stiu nimic de motoarele diesel de la Volvo ok, dintre astea, cam ce ati alege? gandind la rece si balansand, consumul, piesele, (ca daca e sh, cum ti-e norocu, poate sa cada orice la ea) confortul, dotarile, tot... |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Sincer vorbind, la 7000 de euro cel mai bine e sa te orientezi spre o masina din clasa compacta, cat mai "cinstita", si cu o fabricatie cat mai recenta. Adica sa o iei de la primul proprietar, si sa ai confirmarea de la reprezentanta a istoricului masinii. O masina de clasa medie la banii astia va fi ceva mai obosita, ramane sa te hotarasti tu daca merita riscul doar pentru plusul de spatiu.
Din lista pusa de tine, Alfa Romeo buna la 7000 de euro nu prea ai sanse sa gasesti. Pe autovit sunt majoritatea (cam toate) niste ciurucuri dubioase, doar vreo 2-3 par masini in regula, in momentul de fata. In afara de asta, nu e deloc o masina economica, iar intretinerea e destul de scumpa (distributia se schimba la 2 ani, piesele nu sunt cele mai ieftine)). Pentru o 159 un buget mai realist merge spre 8000 de euro. Ai mai avut Fiat Bravo si zici ca ti-a placut, Alfa e mult mai faina decat Fiatul ala, deci daca nu crezi in balariile cu "masini italiene proaste" ar merita sa o incerci, dar in conditiile pe care le-am expus mai sus. Hyundai as exclude din start, e un fel de Logan la suprapret, iar Lancer cu motor de 1.5 chiar nu merita. Interiorul ala urat e compensat de motor la variantele Ralliart sau Evo, dar cu cel mai mic motor chiar e pacat sa te chinui. La fel si cu Volvo, e doar un FOcus machiat mult mai scump la intretinere. Nici spre 308 si Megane nu m-as orienta, ambele sunt rezonabil de fiabile, dar ambele sunt destul de anoste. Din tot ce ai insirat tu acolo...e greu de ales. Niciuna din variante nu poate fi numita castigatoare clar, mai ales ca nu ai niste criterii foarte clare. Daca vrei o masina mai dinamica, ai de ales intre Focus si Leon, cu conditia sa te impaci cu interioarele urate si slab finisate. Daca vrei sa mergi cu turma si nu te intereseaza decat aspectele practice, ia o Skoda care sa nu fie adusa de samsar si n-ai ce sa regreti, dar nici n-o sa ai nicio placere de la masina, e mai spatioasa decat Golf, intretinerea e ieftina pentru ca piese (contrafacute) se gasesc peste tot... Eu as mai adauga la lista expusa de tine Honda Civic si Mazda 3, desi nu stiu in ce masura se incadreaza in buget in variantele pe motorina. Ambele sunt masini foarte bune, fiabile si placute la condus. Daca as cauta o masina de clasa compacta, as alege intre astea 2 si eventual un Focus dar cu motorul 2.0 tdci, care e mult superior celui de 1.6 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
valeriu24 |
![]()
|
Merci pentru post, foarte bine punctat.
Alfa din pacate o exclud. are personalitate, e misto, insa...e foarte scumpa atat la intretinere, cat si la consum. in plus e foarte rigida! la orice groapa mai .. adanca, auzeam fier pe fier, cand intram cu fiatul pe undeva. alfa au articulatiile mai rigide. M-am gandit si eu la mazda si civic. problema naspa ... piesele. sunt foarte FOARTE scumpe. enorm de scumpe. si foarte rar aftermarket. asta e problema generala la masinile japoneze. volanta pentru o corrolla de exemplu e in jur de 3500 lei. |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Nu sunt cu mai mult de 10% mai scumpe decat cele de origine pentru marcile europene. Ce e extraordinar de ieftin la astea europene e de obicei contrafacut, e uriasa piata de astfel de piese. Problema la astea japoneze e mai degraba la caroserie, daca o lovesti astepti mai mult pana o ai reparata, pentru ca nu prea tin stocuri de piese de caroserie, fiind destul de putine masini vandute.
E clar ca varianta cu cea mai putina bataie de cap e ceva VW sau Skoda, nu pentru ca ar fi mai fiabile, ca nu sunt....ci pentru ca service si piese sunt pe toate drumurile. Asta plus folclorul romanilor, care inca mai cred in masina germana indestructibila, fac ca sa fie si modelele preferate ale samsarilor si ale celor care cumpara o masina, merg 2 ani cu ea fara sa ii schimbe macar uleiul, si apoi o dau mai departe de buna. Orice ai alege, parerea mea e sa nici nu te deplasezi sa o vezi daca vanzatorul e intermediar, si fara confirmarea istoricului de service la reprezentanta sa zici pas. Mai bine o masina cu mai multi km dar intretinuta ca la carte decat una cu putini km dar fara niciun istoric cunoscut. |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
valeriu24 |
![]()
|
Buna din nou!
Saptamana asta trebuie sa ma hotarasc. Nu stiu daca locul in care caut e foarte bun, insa cel mai mult timp il petrec pe Autovit.ro Daca stiti si alte locuri unde pot gasi o masina (mercador, okazii...mi se par cam deplasate) dat fiind un buget usor mai mic, 6000 maxim 6500. am 2 alternative 1. Clasa compacta din 2008, 2009, 2010, cu pana in 70.000 km, achizitie Ro, unic proprietar, istoric - BENZINA 2. Clasa mica (corsa, fiesta, fabia..etc) - 2008, 2009, 2010 cu pana in 70.000 km, achizitie Ro, unic proprietar, istoric - DIESEL Acum, chiar nu stiu....pe de o parte, in bucuresti sunt mai ok astea mici, desi nu imi dau senzatia nici de durabilitate, nici de siguranta, mai ales la un drum lung. Eu merg cam 1000 - 1500 km lunar in bucuresti, si tot lunar fac minim cate un drum lung de 500-700km. am o medie de 2000 km pe luna, deci cam 25.000 km anual, vara plec in concediu in europa, deci se mai adauga 3000 km. Dati-mi voi un sfat...chiar nu stiu ce sa aleg. Insa vreau sa aleg cu mintea unui om normal, si sa iau ceea ce am nevoie, nu ceea cred ca as avea nevoie (da, peste 5 ani o sa am un copil, poate 2... o sa se mute mama la mine, si voi sta la munte, deci imi cumpar jeep. ca exemplu) |
--------------------
Renault
2007, authentique
- Bucuresti
|
|
adryanbotoc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 August 14 ![]() |
Buna ziua,am si eu nevoie de cateva sfaturi sau recomandari de la dvs cei care presupun ca sunteti sau ati fost posesori de megane.Sunt tentat sa imi achizitionez un dci 1,5 imi place foarte mult modelul sedan, am si vazut cateva masini pe site-urile de vanzari auto doar ca multi imi spun ca sunt foarte scumpe ca intretinere si ar fi bine sa ma orientez spre alta marca. Bugetul alocat este cam 3500-3800euro si aici m-as incadra la un sedan 2005-2006 din cate am vazut in oferte cu taxa platita.Daca puteti sa ma ajutati cu ceva idei sau daca stiti vre-o masina buna de vanzare in banii astia va sunt recunoscator.Multumesc!!!
|
--------------------
daewoo
cielo
1997
|
|
catalin1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 680 Joined: 4 July 13 From: Dobrich ![]() |
sunt masini fiabile si bune bune in ce sens ,multi spun ca a renault sunt la piese scumpe gresit spus de unii in plus sunt masini cu design si cu un confort care se merita cumparata eu as opta mai mult pentru o laguna sau macar un megane model businnes class bafta si sa te vedem pe aicu cu un renault
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
2000 phase 2
- B 25 wiz Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
|
|
adryanbotoc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 August 14 ![]() |
multumesc Catalin,astept si alte pareri!
|
--------------------
daewoo
cielo
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 07:46 |