Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

A mai fost cneva cu masina in Turcia?, Cum se circula?

dannypapai
post 23 Sep 2013, 13:45
Post #1

Membru

Group: Members

Salut. Trebuie sa fac o deplasare urgenta in Turcia (pentru probleme medicale) si cu avionul e scump pentru 2 persoane comparativ cu masina. Imi poate spune cineva cum se circula pe acolo, daca sunt probleme cu parcarea si cum a traversat Bulgaria? Multumesc mult

--------------------
Renault Fluence 2016, Expression - B 173 PDA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Diac
post 23 Sep 2013, 13:58
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
UXE
post 23 Sep 2013, 14:03
Post #3

Modelator

From: Bucuresti

L-ai omorat pe om, i-ai dat un topic de 30 de pagini si el trebuie sa plece urgent tongue.gif

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Diac
post 23 Sep 2013, 14:26
Post #4

Membru autentic

Citeste ultima pagina si afla ce si cum. Traseu Bg, timbru de autostrada, giratorii cu prioritate pe stil vechi, etc.

--------------------
Alexandru.
+
Silk
post 23 Sep 2013, 14:29
Post #5

Membru autentic

Dani, iti spun din proprie experienta : Nu trebuie sa te sperie Bulgaria, calitatea drumurilor ( acuma na, in functie de ruta ) nu este de speriat, dar grija mare la radare. Mai ales spre Romania, pun radare in cascada !!! Si am auzit cazuri inc are una era limita de viteza, si totusi se dadea amenda dupa alta limita !

In Turcia..... se circula in general tare ( pe autostrazi) dar pe mine m-au speriat masinile din prisma pietonilor : Eu ma consider un tip sprinten, fara teama de masini, dar acolo stateam pe trotuar pana vedeam zarea curata, si apot ma incumetam sa traversez ! PE TRECERE de pietoni.

IN rest, e OK si baclavaua dulce si buna cool.gif

--------------------
Renault Megane 1.6 16V SE 2011 - so sylk
Plecat in depresie......
+
dannypapai
post 23 Sep 2013, 14:34
Post #6

Membru

Multumesc, Matase, dar ce mai imi poti spune despre acel sticker de autostrada?

This post has been edited by cmandrei: 24 Sep 2013, 12:47

--------------------
+
Silk
post 23 Sep 2013, 14:47
Post #7

Membru autentic

Iti spun doar ca habar nu am ! radmasa.gif

Poate te ajuta alti colegi sau prietenaru google. Eu am fost doar pasager in Turcia, si nu am dat atentie la restul detaliilor.

PS : stiu doar ca prietenii cu care am plecat stateau cu degetul lipit pe parbriz in timp ce mergeam pe autostrada "sa nu sara vre-o piatra si sa nu crape parbrizul", fapt care m-a amuzat nespus.

--------------------
Renault Megane 1.6 16V SE 2011 - so sylk
Plecat in depresie......
+
Diac
post 23 Sep 2013, 14:51
Post #8

Membru autentic

Inainte de intrarea pe autostrada sunt niste cladiri pe care scrie KGM. Vezi acolo ce si cum. De când am fost eu si pâna acuma s-a schimbat schema. NU te arunca pe autostrada daca nu ai pus stickerul ala.

--------------------
Alexandru.
+
Privilex
post 23 Sep 2013, 16:10
Post #9

Membru privilegiat

Ai grija la Simbolurile crem,sunt radare,masini de politie neinscriptionate.In rest daca prinzi si tu un turc care ii da blana tine-te dupa el.Drum bun!

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp 2005-Privilege / 2014
+
dannypapai
post 23 Sep 2013, 21:59
Post #10

Membru

Va multumesc. Inca o intrebare. E adevarat ca in Istanbul nu te descurci fara GPS? Daca iau o harta a orasului de la primul hotel intalnit e dificil sa ajung la hotelul meu?

--------------------
+
Laurentziu83
post 23 Sep 2013, 22:01
Post #11

Membru autentic

Daca masina nu e proprietatea ta, vei avea nevoie de imputernicire tradusa si apostilata in limba turca pentru a putea intra in Turcia cu ea. Apoi ai nevoie de pasaport, nu se poate intra cu cartea de identitate, Turcia nefiind in UE. Verifica apoi cartea verde, sa fie valabila in Turcia. Daca nu e valabila, te costa 10 euro extensia pe 30 de zile.
De la Edirne la Istanbul ai autostrada, nu cred ca e o problema daca respecti limita legala. Probleme mai degraba vei avea prin Bulgaria.

This post has been edited by Laurentziu83: 23 Sep 2013, 22:03

--------------------
. . .
+
vallixx
post 23 Sep 2013, 23:13
Post #12

Membru nesuferit

Nu sunt mari probleme prin Bulgaria. Hai sa nu bagam sperietii in om fara sa fie cazul.
Eu am bautut Bulgaria de multe ori. Nu am avut probleme.
In Bulgaria s-a dus vorba ca sunt cateva probleme, din care cele mai mari fiind lipsa indicatoarelor rutiere si politistii care stau la spaga cu radarul.
Avand in vedere ca si in Romania sunt cam aceleasi probleme, teoretic ar trebui sa fim obisnuiti cu ele.

Deci colegu', in plus de ce zice Laurentiu, in Bulgaria iti iei vigneta din vama sau din prima benzinarie, poti plati linistit cu card de debit in lei, nu trebuie neaparat sa schimbi leva. Iar vigneta o poti plati si in lei.
Incearca pe cat posibil sa respecti limitele de viteza, mai ales prin localitati.

In Istanbul circulatia e destul de grea. Se merge repede, sunt multe masini pe drum, trebuie sa te misti si tu repede. Un GPS ar fi indicat. Daca n-ai, poti sa cauti un kit de iGO sau Sygic si s-l instalezi pe telefon sau eventual daca nu gasesti, ia-ti din Turcia o cartela de telefon care sa aiba ceva net pe ea si poti folosi Google Maps. Internetul e destul de scump in roaming, de aia iti recomana o cartela locala.

Poti sa te descurci si cu harta sau sa intrebi lumea pe strada, dar o sa cam bajbai pana ajungi la hotel.
In Turcia mergi legal, mai ales in oras. Cu politia turca nu prea te joci.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Diac
post 24 Sep 2013, 00:37
Post #13

Membru autentic

QUOTE(dannypapai @ 23 Sep 2013, 21:59)
Va multumesc. Inca o intrebare. E adevarat ca in Istanbul nu te descurci fara GPS? Daca iau o harta a orasului de la primul hotel intalnit e dificil sa ajung la hotelul meu?
*

Da ! Gandeste-te ca orasul asta se intinde pe doua continente. Nu e usor chiar si cu GPS.

--------------------
Alexandru.
+
99AIM
post 24 Sep 2013, 10:34
Post #14

Membru autentic

Dupa vreo13-14k de km facut la Turkye cred ca pot spune eu mai multe....Se circula bine in Bg,drumurile sunt mai libere ca la noi dar atentie la politia lor spagara,stau dupa curbe cu radarul iar daca te-a prins da-te cu 20 de euro la ei si scapi,in Turcia nu e de gluma cu politia,fara figuri sau comentarii ca-ti iei amenda mare si ti-o scrie si in pasaport-nu mege cu spagi,ei nu au decat 2 reguli de respectat:viteza si semafoarele,in rest drumurile sunt bune,late...in Istanbul fara gps nu ajungi la hotel decat prin miracol,evita totusi zona Aksaray,Sultanahmet.. ca e full de aglomeratie.Nu uita de stickerul HGS de autostrada,il cumperi cu 35 TL la intrarea pe autostrada sau la iesire si are credit de 30TL.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
finu
post 24 Sep 2013, 11:00
Post #15

Membru incepator

casca ochii bine in Istanbul. am fost acolo in 2010 cu masina personala. n-as mai merge. se circula haotic rau. nu se respecta indicatoarele , nu se semnalizeaza schimbarea directiei de mers, se merge frecvent pe contrasens pe stradutele inguste. ce sa mai , m-am crucit. am fost cel mai fericit om cand m-am vazut din nou pe autostrada la retur.
parcarea de asemenea este un cosmar. acum depinde in ce zona te vei duce.

drum bun !

--------------------
Renault Megane 1 Coupe 2.0 16V F4R-746 140 HP 2002
+
dannypapai
post 24 Sep 2013, 12:00
Post #16

Membru

Multumesc la toti pentru sfaturi.

Mi-am descarcat pe tableta din App harta offline a Istanbulului, la prima vedere pare OK si nu am nevoie decat de activarea GPS.

Maine la ora 5 voi pleca, sper ca in maxim 9 ore sa beau o Efes pe balconul hotelului.

--------------------
+
vallixx
post 24 Sep 2013, 12:04
Post #17

Membru nesuferit

S-ar putea sa faci mai mult de 9 ore insa drum bun si pofta mare!
Buuuuna EFES!

This post has been edited by vallixx: 24 Sep 2013, 12:05

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
diesel_power
post 25 Sep 2013, 09:34
Post #18

Membru autentic

From: diaspora

QUOTE(finu @ 24 Sep 2013, 12:00)
casca ochii bine in Istanbul. am fost acolo in 2010 cu masina personala. n-as mai merge. se circula haotic rau. nu se respecta indicatoarele , nu se semnalizeaza schimbarea directiei de mers, se merge frecvent pe contrasens pe stradutele inguste. ce sa mai , m-am crucit. am fost cel mai fericit om cand m-am vazut din nou pe autostrada la retur.
parcarea de asemenea este un cosmar. acum depinde in ce zona te vei duce.

drum bun !
*

Deci nicio diferenta fata de Bucuresti.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
dannypapai
post 30 Sep 2013, 15:30
Post #19

Membru

Va multumesc la toti pentru sfaturile primate, mi-au fost de mare folos.
Am iesit din Romania pe la 10 si la ora 21 eram la hotel, dupa ce am pierdut 2 ore si jumatate prin Istanbul cautand hotelul cu un spanac de harta descarcata pe tableta de pe App si pe un trafic infernal si cu soferi turci nesimtiti care, desi eram masina straina, nu te lasau deloc sa te bagi, din contra, te claxonau la greu.
In rest, impresionant orasul si cu comercianti turci care te jecmanesc la greu. Si daca iei doar o bere si nu cel putin 5 nu lasa sub 2 EURO cutiuta de Efes. M-a impresionat autostrada cu trei benzi pe sens care strabate orasul.
Nu am avut probleme la granite si am fost condus foarte regulamentar prin catunele bulgaresti, uitand-ma cu placere la cum se uitau politaii bulgari la mine.
la intoarcere am facut tot 11 ore, stand in urma tirurilor de pe soselele bulgaresti prin munti. Noroc ca am luat-o prin Razdrag si nu prin Velico-Tarnovo, am inteles ca acolo e puzderie de tiruri.
In concluzie, o experienta interesanta si m-am descurcat de minune in mare parte datorita sfaturilor colegilor de pe reno.ro

--------------------
+
Diac
post 1 Oct 2013, 07:48
Post #20

Membru autentic

Cum ai facut cu timbrul de autostrada?

--------------------
Alexandru.
+
dannypapai
post 1 Oct 2013, 08:18
Post #21

Membru

QUOTE(Diac @ 1 Oct 2013, 07:48)
Cum ai facut cu timbrul de autostrada?
*

Foarte frumos, am intrat pe autostrada si inaintea stopurilor am oprit, am traversat autostrada pe jos pana la o ghereta si mi-am cumparat vinieta numita HGS care am incarcat-o cu 50 lire sau 20 EURO (de ce nu au putut construe o gherata si pe sensul spre Istanbul ca sa nu mai traversezi autostrada pe jos, nu ma intreba, chestiii turcesti). O lipesti in spatele oglinzii retrovizoare din interior. Treci incetisor prin dreptul stopului, se aude un semnal acustic iar stopul din galben intermitent se face verde si poti trece. Foarte elegant si civilizat.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 20:19
Dacia