Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

SENZOR CLAPETA, probleme senzor clapeta

catalin1
post 23 Aug 2013, 16:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Dobrich

problema este in felul urmator senzorul clapeta acceleratie are parametrii de functionate in continuitate sau in curba ,aceasta intrebare mi sa pus sa o pun ca am verificat un senzor de clapeta si nu stiu parametrii lui de functionare ,deci ar trebui sa oscileze la verificarea cu amperimetru sau sa fie in continua crestere la cifrele alea pe ampermetru o ideee

Attached thumbnail(s)
Untitled_1.png ( Size: 20.2k ) Number of downloads: 394
Untitled.png ( Size: 17.09k ) Number of downloads: 411

--------------------
Renault Megane 1,4 2000 phase 2 - B 25 wiz
Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dante_x
post 27 Aug 2013, 21:45
Post #2

Membru

From: Timisoara

este vorba de un potentiometru - teoretic se poate masura cu ohmmetru insa nu stiu valoarea... cred ca s-a mai discutat pe aici pe forum despre probleme la acest potentiometru.
mai problematic la clapeta de acceleratie pare sa fie de cele mai multe ori motorasul pas cu pas care controleaza relantiul

vazi daca te ajuta informatia de la postul asta:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=796...l=potentiometru

- unii mai incurca motorasul pas cu pas cu potentiometrul de pe clapeta - au functii diferite, motorasul regleaza un debit de aer specific cat sa tina relantiul la 750-850-etc iar potentiometrul citeste pozitia clapetei

This post has been edited by dante_x: 27 Aug 2013, 21:54

--------------------
Renault Megane 1(R.I.P) / Stepway 1996 / Bicorp 16e ,8v; 2014 / 0.9 TCE
+
bundy220
post 22 Sep 2013, 21:14
Post #3

Cred ca cine te-a pus sa intrebi,a vrut sa stie daca potentiometrul e logaritmic sau liniar. Cand se spune liniar se face lreferire la o functie liniara,adica poza 2 de la tine.
Eu zic ca ar trebui se fie liniar. Oricum ce ai desenat pe primul grafic,daca e ceea ce a masurat meseriasul e defect. In primul rand nu asa arata un grafig logaritmic.Aia e jumatate de sinuoida. Cu alte cuvintela deschideri diferite ale clapetei(axa x)se regasesc aceleasi valori pe axaY,si in concluzie ECU nu va sti cum e pozitia clapetei.
Inca o data,daca primul grafic e ceea ce s-a masurat pe masina,e rau.

--------------------
n n n -
+
catalin1
post 17 Oct 2013, 18:36
Post #4

Membru autentic

From: Dobrich

si cred ca ar trebui sa iau alt senzor de clapeta sau clapeta cu totul,poate fi clapeta de vina ,cand inginerul mi a verificat senzorul clapeta avea valori crestea si scadea ,incerc sa dau de capatul unei probelme si cred ca nu mi a mai ramas decat clapeta si senzorul ,voi ce ziceti ar trebui sa merg la reno sa dau 100 lei pe o diagnosa calumea sau ...?

This post has been edited by catalin1: 17 Oct 2013, 18:37

--------------------
Renault Megane 1,4 2000 phase 2 - B 25 wiz
Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 16:33
Dacia