Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Posesor nou SCENIC, sunt si eu conducator de scenic

tudorelghiorghiasa
post 30 May 2013, 11:38
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: IASI

buna ziua tuturor "noilor" colegi, conducatori de scenic. Daca pe acest forum am ceva vevchime (am fost utilizator de clio si symbol) acum, am devenit posesor de scenic (din anumite motive legate de necesitatea unei masini cu spatiu de incarcare mai mare). Masina este din 2001, 1.6 16V, 170.000 kmarata cat de cat ok pentru vechimea ei (comparativ cu banii care i-am dat pe ea).
Dar, ca orice masina sh are ceva probleme ce le voi rezolva pe traseu:
1. Inlocuire bec frana spate
2. Inlocuire stop 3
3. Geamul sofer nu coboara (vad dupa ce desfac fetele de portiera-motorasul merge).
4. reincarcare cu freon AC (nu are deloc freon si nici presiune ).
5. reglaj faza scurta
6. Eroare (nu arata) autonomia pe CB (fara a se aprinde martorul de combustibil).
7. Reglaj (sau inlocuit) senzorul de temperatura exterioara (arata cu 6 grade mai mult).
8. Problema legata de circularea aerului. Am uitat sa mentionez ca are clima cu afisaj si dau aerul pe la parbriz....ioc. Nu iese deloc aer pe acolo. In rest e ok.

ma puteti ajuta cu cateva sfaturi pentru punctele 1, 6,7,8? La restul am gasit ceva sfaturi aici.

Multumesc.

--------------------
scenic 2000 1.6 16 v peugeot 207 diesel - IS 09 >>> 2007
RENAULT SCENIC 2000 1.6 16 V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 30 May 2013, 12:24
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

Sa mergeti sanatosi pe unde vrei tu,nu pe unde vrea el.

La punctul 7 te ajut eu...

http://www.reno.ro/Cum-sa-iti-fabrici-sing...ra-t199689.html

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
sorinache11
post 30 May 2013, 15:15
Post #3

Membru autentic

From: Constanta

daca nu-i cu suparare cati bani ai dat pe ea?
sa o stapanesti sanatos!

--------------------
RENAULT SCENIC 2; 1.5 dCi; 101 CP 2004
+
tudorelghiorghiasa
post 30 May 2013, 21:35
Post #4

Membru autentic

pe ea am dat 1.500 euro, fiind inmatriculata in 2009.

Oricum masina are ceva de investit in ea, am estimat astazi maxim 300 euro: vreau sa schimb amortizoare spate (parca danseaza un pic) si sa incarc instalatia cu freon. Sper sa fie doar ata si sa nu mai am ceva bube ascunse la AC, si mai vad eu....parca a-r fi ceva probleme la roata fata dreapta. Dar intr-o zi mavoi apuca de ea si mai vad eu atunci. Oricum masina asta nu merge multi km/zi.

30 May 2013, 21:37:
Si culmea... astazi nu mai mergea geamul spate stanga...idem ca cel de la sofer: motorasul merge, dar atat...... Dupa ce voi desface acolo voi vedea care e treaba.

dar la cati bani am dat pe ea daca ma tine 2 ani tot sunt multumit.

This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 30 May 2013, 21:37

--------------------
+
cj98czh
post 30 May 2013, 22:03
Post #5

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Eu as incepe cu un o revizie - ulei, filtre, lichd de frana si servo + schimbata distributia ...

AC-ul nu se va rezolva doar cu o reincarcare... a pierdut freonul ... trebuie vazut prima data pe unde si ce trebuie remediat.

Din ce scrii tu acolo nu cred sa-ti ajunga 300 euro ...daca vrei sa o pui la punct cum trebuie.

This post has been edited by cj98czh: 30 May 2013, 22:04

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
tudorelghiorghiasa
post 31 May 2013, 11:31
Post #6

Membru autentic

Astazi am fost la service pentru o verificare: Ulei+filtre+kit accesorii OK
Amortizoare spate varza....220 ron bucata maine se rezolva. Tot maine voi verifica si distributia. Trebuiau sa desfaca capacul si aveau priogramari si nu voiam sa incurc. Oricum pana maine masina sta in curte.
Bucse, pivoti, bielete directie...OK

Cu AC au zis ca trebuie sa-l incarc cu substanta de contrast ca sa isi dea seama pe unde a curs. Ei au verificat pe acolo cu ceva lumina (albastra parca) si nu au vazut nimic. Au zis ca poate nu a fost incarcat demult si dupa o anumita perioada trebuie reincarcat. Cica asa e la masinile mai vechi. Am sunat fostul proprietar, el are masina din 2009 si de atunci nu a incarcat niciodata instalatia. Tot maine i-l incarc si apoi voi vedea daca are ceva pierderi.

Oricum stiam ca am ceva probleme la roata fata dreapta de la o lovitura intr-o bordura. Acum am vazut ce trebuie schimbat....jugul motor este lovit. Din aceasta cauza roata sta (nu foarte evident) inclinata din p[artea de sus spre interiorul masinii. Initial am crezut ca e vorba de fuzeta (am patit si eu cu prima masina), dar de fapt este vorba de jug.

Restul mai vedem pe parcurs.

Oricum sunt foarte multumit de spatiul generos din interior. Acum nu imi mai fac probleme cu depozitarea diferitelor lucruri.

PS: stiu ca nu este aici locul acestei informatii, dar pentru interesati consum IASI-SUCEAVA consum 5.8%. Duminica mai fac un drum si atunci voi face si poze daca e nevoie. Mers destul de linistit. MAxim 2.500-2.700 ture, si 3.500 la depasiri.

31 May 2013, 11:38:
QUOTE(tudorelghiorghiasa @ 30 May 2013, 11:38)
buna ziua tuturor "noilor" colegi, conducatori de scenic. Daca pe acest forum am ceva vevchime (am fost utilizator de clio si symbol) acum, am devenit posesor de scenic (din anumite motive legate de necesitatea unei masini cu spatiu de incarcare mai mare). Masina este din 2001, 1.6 16V, 170.000 kmarata cat de cat ok pentru vechimea ei (comparativ cu banii care i-am dat pe ea).
Dar, ca orice masina sh are ceva probleme ce le voi rezolva pe traseu:
1. Inlocuire bec frana spate
2. Inlocuire stop 3
3. Geamul sofer nu coboara (vad dupa ce desfac fetele de portiera-motorasul merge).
4. reincarcare cu freon AC (nu are deloc freon si nici presiune ).
5. reglaj faza scurta
6. Eroare (nu arata) autonomia pe CB (fara a se aprinde martorul de combustibil).
7. Reglaj (sau inlocuit) senzorul de temperatura exterioara (arata cu 6 grade mai mult).
8. Problema legata de circularea aerului. Am uitat sa mentionez ca are clima cu afisaj si dau aerul pe la parbriz....ioc. Nu iese deloc aer pe acolo. In rest e ok.
ma puteti ajuta cu cateva sfaturi pentru punctele 1, 6,7,8? La restul am gasit ceva sfaturi aici.

Multumesc.
*

Punctul 8 rezolvat de la sine. trebuie sa schimb de 2-3 ori pozitia de circulare a aerului si pana la urma isi revine.

This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 31 May 2013, 11:38

--------------------
+
cj98czh
post 31 May 2013, 15:49
Post #7

Membru de la Cluj ...

QUOTE(tudorelghiorghiasa @ 31 May 2013, 12:31)
Tot maine voi verifica si distributia. Trebuiau sa desfaca capacul si aveau priogramari si nu voiam sa incurc.
*

Tare sunt eu cum spune nea caisa mecanicul daca cureau este buna sau nu .... daca imi zici ca vizual ... iti spun de pe acum ca asta nu sta in picioare ... masina ta, banii tai ... dar eu unul nu m-as incurca si as schimba tot ce tine de distributie, pompa de apa si kit de accesorii .... asta ca sa nu platesti de 3 ori mai mult daca se intampla ceva ...

QUOTE(tudorelghiorghiasa @ 31 May 2013, 12:31)
Au zis ca poate nu a fost incarcat demult si dupa o anumita perioada trebuie reincarcat. Cica asa e la masinile mai vechi. A
*

NU, nu este asa ... eu prima data am verificat freonul prin 2009 ... masina este din 2001 .... nu dispare singur daca nu are pe unde .... se intampla ceva cu el ... intraevar in timp ... dar aia discutam altadata .... dar de disparut ... nu dispare ...

Vezi cu jugul ala lovit ca daca roata nu sta perfect perpendicular .... (ar trebui un stand de directie sa vezi cum stai) .... incepi sa schimbi la cauciucuri fara numar ... + probleme cu directia ... eu nu m-as juca cu asa ceva ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
tudorelghiorghiasa
post 31 May 2013, 15:56
Post #8

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 31 May 2013, 15:49)
Tare sunt eu cum spune nea caisa mecanicul daca cureau este buna sau nu .... daca imi zici ca vizual ... iti spun de pe acum ca asta nu sta in picioare ... masina ta, banii tai ... dar eu unul nu m-as incurca si as schimba tot ce tine de distributie, pompa de apa si kit de accesorii .... asta ca sa nu platesti de 3 ori mai mult daca se intampla ceva ...
NU, nu este asa ... eu prima data am verificat freonul prin 2009 ... masina este din 2001 .... nu dispare singur daca nu are pe unde .... se intampla ceva cu el ... intraevar in timp ... dar aia discutam altadata .... dar de disparut ... nu dispare ...
Vezi cu jugul ala lovit ca daca roata nu sta perfect perpendicular .... (ar trebui un stand de directie sa vezi cum stai) .... incepi sa schimbi la cauciucuri fara numar ... + probleme cu directia ... eu nu m-as juca cu asa ceva ...
*

oricum dupaschimbarea jugului motor voi verifica si face directia.

de restul voi vedea maine.

APROPO: stie cineva daca jugul motor de la benzina se potriveste cu unul de la motorina aceeasi masina/an?

Oricum voi umple instalatia de AC cu substanyta contrast su unde scapa va fi reparat. Sper sa nu fie cine stie ce compresor, etc, etc. Dar vom vedea.

This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 31 May 2013, 15:58

--------------------
+
jas2
post 31 May 2013, 18:11
Post #9

Membru autentic

From: BUCURESTI

Eu cred ca ti-ai luat belea pe care ai dat 1500 E...
Cum adica se uita mecanicul la cureaua de distributie ?Sa controleze tensionarea poate...ca altceva...doar se poate aprecia cu o marja f mare de eroare.

Din pacate o sa mai descoperi si alte nereguli...A fost o masina total neangrijita si lasata de izbeliste.

This post has been edited by jas2: 31 May 2013, 18:13

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
cj98czh
post 31 May 2013, 19:01
Post #10

Membru de la Cluj ...

Pai asta cam tot incerc si eu sa spun .. de cand a zis ca il costa 300 euro sa o puna la punct ... din ce ne scrii tu aici ... are mai multe lucruri stricate pe ea decat functionale ... genul asta de masina ii dublezi valoare ade achizitie din reparatii si tot nu o aduci pe linia de plutire ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
tudorelghiorghiasa
post 31 May 2013, 21:38
Post #11

Membru autentic

Asta e . O sa vad eu. Incet incet o fac eu functionala asa cum trebuie. Dar oricum sa fi dat banii astia pe o alta masina din 98 ..........

Calculul a fost:
incarcare freon AC-estimat150 ron
Schimbat amortizoare spate: 450 ron cu tot cu manopera
Jug motor 200 ron+manopera.
Kit reparatie geam stanga: 110

TOTAL: estimativ 250 euro. De asta am zis 300 euro initial. Ca voi mai descoperi si alte defecte sunt ferm convins. Insa voi vedea ce noroc am.

This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 31 May 2013, 21:43

--------------------
+
betamax
post 31 May 2013, 22:36
Post #12

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

Domnilor, il speriati prea tare pe noul venit ... .
Catre tudorel: la distributie n-ai ce sa verifici, tre' s-o schimbi imediat. Foarte probabil si fonfa de apa, daca masina n-a fost ingrijita (cum banuieste jas) e posibil sa fie cea de prim montaj (buna, da' nu tine o vesnicie). Asta crapa arareori d-intr-o data, dar da semne sonore (daca ai ureche de cunoscator, vei sti) cand e pe duca. Recomand si eu s-o schimbi.
In rest, bafta !

Era sa uit: problema cu jugul (eu nu stiu exact ce/care piesa e aia, cred ca e un ansamblu dar nu comentez) trebuie sa te intereseze mai mult din punctul de vedere al sigurantei tale, nu de uzura gumelor.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
tudorelghiorghiasa
post 31 May 2013, 23:12
Post #13

Membru autentic

QUOTE(betamax @ 31 May 2013, 22:36)
Domnilor, il speriati prea tare pe noul venit ... .
Catre tudorel: la distributie n-ai ce sa verifici, tre' s-o schimbi imediat. Foarte probabil si fonfa de apa, daca masina n-a fost ingrijita (cum banuieste jas) e posibil sa fie cea de prim montaj (buna, da' nu tine o vesnicie). Asta crapa arareori d-intr-o data, dar da semne sonore (daca ai ureche de cunoscator, vei sti) cand e pe duca. Recomand si eu s-o schimbi.
In rest, bafta !

Era sa uit: problema cu jugul (eu nu stiu exact ce/care piesa e aia, cred ca e un ansamblu dar nu comentez) trebuie sa te intereseze mai mult din punctul de vedere al sigurantei tale, nu de uzura gumelor.
*

In sfarsit cineva care nu ma sperie. Ajunsesem la concluzia ca nici o masina second nu e buna.....glumeam. Pe primul looc siguranta mea, apoi restul.

Multumesc.

1 Jun 2013, 20:53:
Rezolvat AC: incarcat + lipire por conducta=200 lei
Rezolvat senzor temperatura exterioara-avea un fir dezlipit
Schimbat amortizoare spate 450 lei cu menopera.

This post has been edited by tudorelghiorghiasa: 1 Jun 2013, 20:53

--------------------
+
Dacus_Malus
post 3 Jun 2013, 12:47
Post #14

OM

From: Brasov / Rasnov

tudorel, pentru punctul 6 citeste aici, postul 3 :
http://www.reno.ro/Nu-mi-indica-consumul-i...ml#entry3730954

--------------------
Toyota Prius 2 2006
Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990
+
tudorelghiorghiasa
post 3 Jun 2013, 20:45
Post #15

Membru autentic

QUOTE("BandiT" @ 3 Jun 2013, 12:47)
tudorel, pentru punctul 6 citeste aici, postul 3 :
http://www.reno.ro/Nu-mi-indica-consumul-i...ml#entry3730954
*

GATA MERGE: am resetat cb (maneta apasata, pus contact, apoi la ..d.. am apasat reset).
acu totu-i functional.

MULTUMESC FRUMOS>

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 03:23
Dacia