Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme sistem de franare dupa service, Probleme sistem de franare dupa service

xelanam
post 9 May 2013, 11:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare posesori de clio. Am un symbol 1,5 dci la 125.000 km. Am intretinut masina si mereu am schimbat cele necesare la timpul lor. Acum 2 luni de zile la o revizie si schimbare de placute cei de la service au constatat ca ar trebui inlocuite discurile pe fata, fapt care s-a si facut. La 3 zile dupa operatiune a inceput sa se auda un scartait, cand calcam pedala, dupa etc. La o saptamana am revenit in service deoarece ma deranja foarte tare, in schimb masina frana mai bine ca niciodata, cu discuri ventilate si placute noi. La aceasta a doua vizita au constatat ca "zgomotul" vine din spate, si la o inspectie a sa sabotiilor s-a constatat ca erau in moarte clinica deci trebuiau inlocuiti. Zis si facut. Am luat masina din service si la prima intersectie..m-am oprit foarte foarte greu. Am mers cativa km, dupa care am sunat la service si am intrebat, iar baiatul foarte recalcitrant mi-a spus ca asa e normal. Ca asa trebuie sa prinda franele la masina asta.. desi inainte functionau cum trebuie. Am observat acum si la frana de mana ca trebuie sa o trag pana in cer, deci la maximul posibil, cursa pe care o face maneta fiind foarte usoara si lunga. De asemenea cand merg incet si incep sa franez e un zgomot ca si cum as trece pe linia aceea intrerupta, un bubuit huruit si vibratie. Desigur ca scartaitul nu a disparut, si masina franeaza lent. Ce imi recomandati sa fac?? si unde sa merg cu ea.

--------------------
Renault Symbol - HR-77-GFX 2007/FIDJI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexgeogabriel
post 9 May 2013, 12:06
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Te duci frumos peste ei sa iti regleze sabotii de pe spate pentru a prinde mai bine frana de mana. Oricum cand actionezi, sabotii de pe spate actioneaza foarte putin, ceeea mai mare partea franeaza partea din fata. Despre ce service este vorba? Sa ne ferim de cei de acolo. Oricum dupa ce se schimba componente ale sistemului de franare, ei trebuiuau sa iti faca test de frane pe stand cu role.

This post has been edited by alexgeogabriel: 9 May 2013, 12:08

--------------------
Renault Symbol - - 2007, 1.4, 75cp, 8v
+
hellcat
post 9 May 2013, 12:14
Post #3

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(alexgeogabriel @ 9 May 2013, 13:06)
Oricum dupa ce se schimba componente ale sistemului de franare, ei trebuiuau sa iti faca test de frane pe stand cu role.
*

Exact. Daca n-au facut test si eventual reglaje ulterioare, apoi test final, inseamna ca e un service de 2 lei.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 04:16
Dacia