Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dilemă, parcă e căruță

Ayden_CJ
post 29 Apr 2013, 19:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj

Salutare tuturor,

Uite că la 92500 km / 6 ani/ a apărut și la mine o problemă,; am căutat peste tot dar nu am găsit așa că deschid topicul acesta. Rog moderatorii, în caz că există deja un topic să mute postul meu la locul cuvenit.
-acu vreo trei săptămîni am înlocuit roțile de iarnă GY UG7+ (adică anvelopă+jante originale) cu cele de vară GY GT2 cele originale dar pe jenți SH, dar care au funcționat corespunzător anul trecut; depozitarea celor de vară a fost corectă.
-acu 2 săptămîni am dus mașina la o spălătorie;
alaltăieri mașina începe să facă precum o căruță dar nu tot timpul, în special pe la 45 km/h. dar numai cît să mă enerveze. Am zis că e dezechilibrată ceva roată. Am mers la vulcanizare, a zis că anvelopa dreapta spate are inserția ruptă. ok, schimbat, echilibrat... tot așa face. Ce nu înțeleg, fenomenul acesta nu se manifestă tot timpul; am mers cu 70, 80, cu 120 (pe A3) nu apare nici o bătaie, nimic, doar prin oraș se manifestă;, motorul trage, nu există simptom de mers în 3 cilindri. Nu știu ce să mai cred. Să merg la altă vulcanizare pt reechilibrare?
Am să repun roțile de iarnă să văd ce are. Voi ați pățit ciudățenie de'asta?
Mulțumesc anticipat pentru orice idee...

Am uitat un detaliu: face ca o căruță adică apare un fel de ruliu, parcă roțile n'ar mai urma drumul lor parcă ar avea bătaie axială, dar la echilibrare nu am văzut asta

This post has been edited by Ayden_CJ: 29 Apr 2013, 19:57

--------------------
Renault Symbol - CJ-x5-DXM 2006 EX1,4 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ygi_17
post 29 Apr 2013, 19:53
Post #2

Membru autentic

nu te supara, poti sa detaliezi, ce inseamna "face ca o caruta"?

--------------------
Renault Clio II - Symbol 2003 / 8V 75 CP
+
BannedHost
post 29 Apr 2013, 20:29
Post #3

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Esti sigur ca nu e drumul ? La ce drumuri denivelate avem in cluj poate iti face impresia ....

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
Ma3x
post 29 Apr 2013, 22:48
Post #4

-

From: B

Patit eu. Un cauciuc cu galma in interior - pe exterior nu se observa a fi deteriorat.

Daca ridici masina masina pe elevator te poti uita ociometric in timp ce rotile se invart direct in a 4-a sau a 5-a, se vede imediat cum nu isi mentin rotatia corecta.

La mine se manifesta la viteze diferite, parca maxim 40-50 la ora , pe urma disparea. Deci la viteze mici partea dreapta salta ca o "caruta" - am inlocuit cauciucurile si nici o problema.

Solutii (nu mai da bani pe echilibrari, pana nu verifici daca rotile sunt cauza ) :

- schimba cele de pe fata cu cele de pe spate ( e posibil sa faca dar poate simiti din alta parte hopul )
- imprumuta de la cineva rotile

Intamplator cauciucul problema era tot GT2 ... si vezi ca la cat de originale sunt ( au totusi o varsta ) eu mi-am dat seama in primavara cand sa le pun pe cele de iarna ca am mers cu un cauciuc ( altul nu cel problema ) pleznit pe balon - cu siguranta de la vechime cumulat cu gropi s-a crapat, asa ca recomandarea mea - SCHIMBA-LE, sunt vechi, mult prea dure.

Iti recomand 185/60/r14 - se potrivesc pe aceeasi janta, ofera o stabilitate mai buna prin amprenta lor si coboara un pic masina 1 sau 2 cm, consumul nu se schimba.

Cheers.

This post has been edited by Ma3x: 29 Apr 2013, 22:53

--------------------
- - - - -
ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007
ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008
+
sorinrs
post 29 Apr 2013, 22:50
Post #5

Kalakitza

Se stie de buba Gy gt 2 ....fac un ou...se rupe thread-ul ...solutie=alte pneuri, macar 2 pereche daca celelate sint bune.

--------------------
Renault Clio - B-xx-SRS 2005 Symbol dci 65 cp
+
Ayden_CJ
post 30 Apr 2013, 09:56
Post #6

Membru autentic

From: Cluj

mulțumesc tuturor. Sărbători fericite să aveți!

--------------------
Renault Symbol - CJ-x5-DXM 2006 EX1,4 16V
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 03:40
Dacia