Sunet/zgomot in cabina, parca sunetul unui motor in circuit cu lichid
![]() ![]() ![]() |
Sunet/zgomot in cabina, parca sunetul unui motor in circuit cu lichid
dadus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 13 February 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
fluence
2010 1.5 dci 106cp
|
|||
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Vad ca ai 85 de cai, nu e cumva un fel de bazait de 1-2 secunde, cu intreruperi? Citeste aici, vezi daca descrierile deja existente corespund cu ce se aude la tine.
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
dadus |
![]()
|
Aham, sa inteleg ca despre ce vorbesti tu este acel bazait ca si cand trecem sub stalpurile de inalta tensiune ? Eu parca aud altceva , ca si cand ar curge apa intr-un circuit si ar avea aer in conducte. Am verificat toate nivelurile in borcanase dar totul e ok. In primul rand am sa verific aceasta electrovalva , dar unde o gasesc ? ![]() |
--------------------
renault
fluence
2010 1.5 dci 106cp
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
E undeva deasupra vasului de expansiune de lichid de racire, sau deasupra celui de la lichidul de frana. Daca o asculti de aproape o sa vezi ca are un sunet. Sunetul se mai transmite in habitaclu uneori, in special la ralenti. Are niste cabluri intr-un manson si un furtun care intra in ea, daca nu ma insel.
Hai ca am gasit si o poza. Vezi sa nu ai cumva pierderi pe circuitul de admisie de aer, un sunet similar de lichid si apa in circuit l-am auzit la un Mondeo 1.8 benzina care avea crapata carcasa de la filtrul de aer. Attached thumbnail(s) 06052010240.jpg ( Size: 1.15mb ) Number of downloads: 307 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
dadus |
![]()
|
Salut Sabin,
Sa stii ca mi-ai adus zambetul pe buze ![]() Asta este electrovalva aceea, am pus mana si am simtit din prima , pe mine m-a dus in eroare zgomotul din cabina care suna total diferit dar le aceiasi interval si intensitate. Voi cum ati procedat merita remediata electrovalva sau sa-l schimb ? Si mersi mult de informare !!! This post has been edited by dadus: 14 Feb 2013, 15:23 |
--------------------
renault
fluence
2010 1.5 dci 106cp
|
|
S4b1n |
![]()
|
Mie imi bazaie de la aproximativ 20000 km, și acum am 95000 și nu mi-a creat probleme. Colegul crisolro știu că a schimbat-o , dar pentru că avea un martor aprins în bord, nu pentru zgomot. Părerea mea e să o lași așa, nu e un zgomot anormal.
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si la mine bazaia urat intr-o vreme, apoi se linistise ... singurul inconvenient era un oarecare disconfort fonic - dar asta se intampla rar caci zgomotele urbane acopera de regula bazaitul ala
![]() ulterior l-am schimbat pentru ca s-a defectat (la accelerari puternice se aprindea sarma in bord si dadea fum mult) insa se linistise bazaitul inainte - deci bazaitul mai pronuntat nu inseamna ca e defect si nici nu pot spune ca e simptomul ca se va defecta (e posibil sa fie un semn de uzura dar uite ca la sab1n a rezistat 75k km) eu zic sa stai linistit momentan This post has been edited by crisolro: 15 Feb 2013, 09:07 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
dadus |
![]()
|
Buna ,
Asa am procedat , dupa ce m-am linistit ca nu-i grava treaba ![]() de o piesa second cu care l-am schinbat si parca-parca mai bine ... acuma il aud dupa ce se incalzeste motorul dar nu atat de intens , deci am remediat un pic ![]() Dar vreau sa stiu de la voi sub ce nume sa caut in comert aceasta electrovalva unde si cam cat costa ??? Mersi .... This post has been edited by dadus: 17 Feb 2013, 20:59 |
--------------------
renault
fluence
2010 1.5 dci 106cp
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
daca gasesc factura, revin si-ti spun exact cum se numeste - din amintiri, parca mecanicul ii zicea elecrovalva de pilotare si controleaza nu stiu ce flux de aer (?) din turbina
nu se regaseste pe symbolul sub 85cp! |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
dadus |
![]()
|
denumirea asta am gasit pe forum dacia si acolo cine are 85 cp tot cu asta se confrunta electrovana de pilotaj turbo , dar te rog sa verifici si tu daca gasesti factura ... m-am gandit sa mut piesa asta in alta parte in habitaclul motor ![]() oricum astept numele piesei de pe factura iar daca am facut mutarea piesei va tin la curent , poate - poate ![]() |
--------------------
renault
fluence
2010 1.5 dci 106cp
|
|
crisolro |
![]()
|
incearca niste cauciuc intre piesa si suportul metalic sau suport si caroserie pentru ca ea in sine nu se aude f tare insa vibratiile cauzeaza senzatia neplacuta
|
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 00:21 |