Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

pompa ambreiaj valeo

gabriel_gabyyy24
post 22 Dec 2012, 16:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am avut si eu problema cu pompa de ambreiaj care este valeo procedura de dezasamblare este urmatoarea:
- se desface suportul de la baterie ce este prins in 3 suruburi ce se desfac cu o surubelnita dreapta
-se scoate suportul filtrului de aer care are o clema prinsa orizontal catre aripa si 2 cleme in pozitie verticala fiecare se scoate prin tregere fortata fara sa fie necesar desurubare sau alete operatiuni
-se desface surubul de la vasul de expansiune cu o cheie de 10 si de da intr-o parte
-se scoate cu o seringa lichidul din vasul de la pompa de frana deoarece pompa ambreiaj foloseste lichid de frana din vasul pompei de frana
-se desface pe sub pedalier tija de la pompa de ambreiaj care doar se impinge usor in lateral
-in compartimentul motor se scoate furtunul din fasulpompei de frana dupa care conducta ce vine din pompa de frana avand o simpla siguranta
-se roteste catre dreapta (stand cu fata dinspre compartimentul motor catre pedalier) si se trage usor de pompa
-dupa ce ati scos pompa aceasta se desparte in doua (loviti usor in partea cu siguranta ). Aceasta este prinsa prin fortare iar in interior exista 2 garnituri pe care culiseaza pistonasul. garniturile in cauza nu se gasesc mai se gaseste set garnituri pompa centrala de ambreiaj pe autokarma dar nu se potrivesc.
-eu am inlocuit cele 2 garnituri punand garnituri cilindru receptor frana spate dacia nova sau solenza pret 3 lei si care se potrivesc perfect.
- se aseaza garniturile dupa cere se lipesc cele doua corpuri cu picatura (a nu se folosi super glue deoarece nu rezista seexfolieaza din cauza lichidului dot 4)
-dupa cele expuse montati pompa de ambreiaj si deeori nu este nevoie de aerisire,aceasta facandu-se singura prin apasarea pedaleiin mod repetat. SUCCES!

--------------------
renault laguna 2003 1.9 diesel
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 22 Dec 2012, 17:08
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Felicitarii pentru incercare.....dar folosirea de piese reconditionate pe unde circula lichid de frana este INTERZISA din motive evidente de siguranta.
O pompa buna chiar SH era mult mai recomandata...sa nu mai spun ca una noua nu este chiar asa scumpa.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
andu911
post 22 Dec 2012, 17:33
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pot sa fac si eu 2 obiectii ? biggrin.gif

1. Exista kit reparatie special pentru aceasta pompa. Costa vreo 15 lei.

2. Orice defectiune la ambreiajul hidraulic, nu afecteaza franele sub nicio forma.

1346837.jpg

This post has been edited by andu911: 22 Dec 2012, 17:38

--------------------
- - -
+
espacern
post 22 Dec 2012, 17:41
Post #4

ART-ist

Scoate furtunul care vine din rezervorul de lichid-cel care alimenteaza pompa de ambreiaj si o sa vezi afectarea franelor...urgent.
Cam asta se intampla cand este o scurgere de lichid...doar ca la scara mai mica bineinteles.

@+

--------------------
. . - . .
+
andu911
post 22 Dec 2012, 18:00
Post #5

Membru autentic

Furtunul acela e la un nivel mult mai sus decat nivelul minim al borcanului. Nu inteleg de ce ar afecta franele... stiu ca tocmai asta e motivul pentru care au proiectat furtunul ala sa vina mai sus.

--------------------
- - -
+
espacern
post 22 Dec 2012, 18:13
Post #6

ART-ist

Daca apesi pe pedala de frana presiunea impinge in lichid......si principiul vaselor comunicante pica.
Cand ai presiune acolo poti sa pui furtunul ala si sus pe masina...tot iese lichid.
Fiecare este responsabil pentru orice modificare adusa pana la final.
Am incercat doar sa atrag atentia ca nu este in regula"reparatia"respectiva.....parerea mea.

@+

--------------------
. . - . .
+
gabriel_gabyyy24
post 22 Dec 2012, 20:45
Post #7

Membru incepator

corect exista acel set expus din 4 garnituri dar nu se potrivesc la pompa valeo cine a desfacut-o stie exact si referitor la problema afectarii franei nu exista nicio problema acel furtun este mult mai sus si chiar si in cazul scurgerii lichidului de frana pana la limita acelui orificiu de furtun nu exista riscul de a ramane fara frana.

--------------------
renault laguna 2003 1.9 diesel
+
andu911
post 23 Dec 2012, 00:31
Post #8

Membru autentic

Ai niste cote de la simeringurile alea ? Nu te contrazic, fiindca nu am schimbat garniturile, dar ca sa stim pe viitor ce sa cautam. Simeringuri se gasesc de orice dimensiune.

--------------------
- - -
+
bad_x
post 24 Dec 2012, 01:04
Post #9

Membru autentic

Vorba lui espacern,mai bine pui una noua si stai linistit,de ex ce faci daca pleci in concediu in bulgaria sau turcia si te lasa jucaria reparata de tine,stai in drum si ridici din maini nu este nimeni sa te ajute+o gramada de nervi,sa stricat dintro cauza(uzura)sa nu mai vorbim de costurile de tractare,iar cand o sa tragi linia mai bine puneai o piesa noua si nu aveai peripetia respectiva.Asta in cazul in care se intampla,daca nu se intampla foarte bine dar eu unul nu ma joc cu treburi dinastea,vorba unui mecanic batran(copile cu franele si cu directia nui de joaca)

In timp lichidul de frana isi pierde din proprietati de aceea renault recomanda o data la 4 ani parca sa se schimbe lichidul de frana pentru a evita unele neplaceri care nu se stie niciodata cand apar,de exemplu am facut ambreajul la masina mea kit ambreaj + cilindru hidraulic care era bun dar totusi am pus unul nou,in vasul de lichid de frana era curat lichidul dar in cilindrul receptor era negru lichidul de frana,sper ca ma inteles cineva despre ce vroiam sa spun

La majoritatea renault-urilor la care am facut ambreaje dupa inlocuirea kitului ambreaj + rulment si lichid de frana,pedala de ambreaj mergea mai usor ca inainte

This post has been edited by bad_x: 24 Dec 2012, 01:10

--------------------
Renault laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP 2004
+
andu911
post 24 Dec 2012, 02:44
Post #10

Membru autentic

Defectiunea la ambreiaj, nu afecteaza frana. Nu mai speria lumea aiurea. Cand se strica pompa de ambreiaj, curge lichidul din rezervor, pana ajunge la nivelul unde ajunge acel furtun. Mai jos de furtun, ramane lichidul de frana pe care il foloseste pompa.

Referitor la reparatii... parerea mea e ca orice reparatie e binevenita, atat timp cat lucrurile sunt facute cu raspundere si in cunostinta de cauza.
De ce se reconditioneaza casetele de directie? Fiindca se poate, e admis si recomandat dpdv al costurilor.

Iar in cazul lui, oricum nu e niciun risc de natura umana.

Mai bine iti iei placute de frana de calitate, cu banii aia.

This post has been edited by andu911: 24 Dec 2012, 02:47

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 17.36k ) Number of downloads: 406

--------------------
- - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 08:54
Dacia