Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Eroare ESP Franeaza masina singura, Laguna II

StefanGeorge
post 8 Dec 2012, 02:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut! am o Laguna II din 2001 acum vreo luna am avut un incident, mi s-a rupt telescopu stanga fata pe autostrada in momentu cand s-a rupt a franat brusc roata.
Dupa ce am schimbat telescopu, capatu de bara si bieleta am observat ca imi da in bord "ESP fail" iar la drum lung dupa 400 de km daca o opresc si plec iar dupa ceva timp imi franeaza brusc roata stanga fata dar nu pentru mult timp cateva secunde si dupa ii da drumul si nu mai am probleme doar daca o opresc iar.
Help ! biggrin.gif

This post has been edited by StefanGeorge: 8 Dec 2012, 02:23

--------------------
Renault Laguna - VS-72-STG Laguna II Grandtour 1.9 dCi 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gorman
post 8 Dec 2012, 05:10
Post #2

Membru autentic

Servus!
Pentru ca telescopul rupt a fost pe partea stanga, trebuie sa verifici senzorul ABS...verifica cablaju sa nu fie intrerupt, verifica deasemenea si integritatea senzorului sa nu fie rupt sau crapat. Exista posibilitatea ca si centrala ABS/ESP sa fi suferit avarii(e tot pe partea stanga in apropiere de roata)...verifica integritatea cablajului. Daca nu observi nimic la prima vedere intra in profunzime si sar putea sa trebuieasca sa schimbi cate ceva...in speta senzorul sau centrala.

--------------------
renault laguna coupe 2.0T 2008
+
StefanGeorge
post 8 Dec 2012, 16:13
Post #3

Membru incepator

Daca ai putea sa imi dai cateva detalii in legatura cu ce trebuie sa desfac si unde trebuie sa umblu ca sa gasesc senzoru ESP si Centrala si daca as putea sa le schimb eu acasa pentru ca eu momentan nu sunt in tara si costurile cred ca ajung la jumate din valoarea masinii aici. Sunt incepator in domeniu si as aprecia daca m-ai putea ajuta. Mersi !

--------------------
Renault Laguna - VS-72-STG Laguna II Grandtour 1.9 dCi 2001
+
garc3a2000
post 9 Dec 2012, 15:29
Post #4

Membru autentic

From: Slatina

senzorul ESP artrebui sa fie infipt undeva in fuzeta(cea care tine roata), senzorul citeste viteza rotirii rulmentului si ,,sesizeaza'' ca s-ar rotii mai repede ,deaceea franeaza.
EU cred ca decat o ferificare sumara ,gen ce a spus colegul si nimic mai mult, sau sevice-ul.

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW - es/4197-BVS 2002 privilege
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 18:17
Dacia