Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

CERS PRIJIN COLEGILOR DE FORUM

gaby26c
post 21 Nov 2012, 21:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut pe toti posesorii de aceasta marca eleganta si nu numai si pentru ceilalti ce contribuiti la o functionare buna a acestui forum.
Va cer sfatul si ajutorul in legatura cu o laguna 2 an fab.2007,deci nu stiu in ce faza 1 sau 2, motor de 2.0 cu 150cp,diesel,cica 107.000km cu carte service ,dar va pot pune si VIN VF1BG4TB637395268 , si rog un coleg daca poate sa ma ajute cu mai multe informatii privind vin masinii servicii in retea.
Un pret pentru aceata masian este de 6500 euro nu stiu daca e corect sau nu este inscrisa pe ro.
Din ce am citit pe forum cu privire la acest motor cica este unul dintre cele laudate de bine,fiabilitate, aici pot spune ca nu am inteles un consum dar asta este alta problema(fiecare de talpa si stilul de condus un diesel)economic pe moment ,scump pe viitor-aici turbine,egr etc...
Va rog orice sfat cu privire la acest model .Si daca are FAP sau nu filtru de particule.Multumesc anticipat tuturor ce vor da detalii si pro si contra .Am si de unde citi si alege si anumite pareri si bune si rele.
Toate cele bune tuturor si km cat mai multi fara incidente .

--------------------
Renault Megane - Nr. Rosii 1998 Clasic
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pishky
post 21 Nov 2012, 21:10
Post #2

rca Naspa

From: Constanta

bun venit, pe baza seriei de sasiu (VIN) vei afla multe de la colegul espacern, el e dubios de informat blink.gif ,

da 2.0 dci e un motor, cel putin decent.
laguna 2007 este 2 ph 2 (laguna 2 facelift)

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
gaby26c
post 21 Nov 2012, 21:19
Post #3

Membru incepator

multumesc de raspunsul rapid.

--------------------
+
gabize
post 21 Nov 2012, 21:28
Post #4

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Am laguna II phase 2, din 2007, motor 2.0dCi de 150CP, si pot spune ca e o masina buna, iar motorul, desi mai gurmand decat 1,9dCi, e excelent. Nu am avut probleme majore cu ea, insa am avut mereu grija ca reviziile sa fie efectuate la timp, iar consumabilele sa fie de foarte buna calitate.
Insa, cand e vorba de o masina SH, depinde foarte mult cum a fost exploatata si ingrijita.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
espacern
post 21 Nov 2012, 21:40
Post #5

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

AI PM!

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
gaby26c
post 21 Nov 2012, 21:51
Post #6

Membru incepator

espacern multumesc mult pentru efort
gabizegrean merci de info am citit fiind un motor gurmand,la ceea ce ai zis probleme majore(?),de intretinere viitoare nu fac rabat de la nimic cu siguranta si celelalte masini trecute prin mana nu am facut rabat de la nimic(ca si un mic exemplu din 10.000 km maxim revizie ulei ceea ce indica producatorul in carte ,aici cred ca reno merge pe elf +toate filtrele ,de aici si multi amici imi tot spun de ce schimbi filtrul de motorina sau polen la 10.000 pai de ce peste nu striu cat timp sa dau o caruta de bani pe injectoare si pompe de motorina )deci o revizie la timp si cu piese de calitate iti vor aduce multi bani in buzunar pe viitor.
Ca si gurmand cred ca o medie -mixt daca iese 7 sau 7,5 8 este super ok un consum decent .
Multumesc la toti ptr informatii.

--------------------
+
pishky
post 21 Nov 2012, 21:58
Post #7

rca Naspa

hai sa o luam sitematic
2.0 dci - 150 cp consum ~ 7% - gurmand pt 150 cp - in niici un caz (am aproxima 7% eu la 2.0 dci 173 cp am sub 7, dar na...constana, turisti, campie etc, gabizerghean scoate ceva mai mult dar el sta la munte / deal.....7 e decent)
filtru de motorina - atentia mareee... - se schimba un carton de aprox 40 ron (MAN ) si aia e.

ulei - atentia mareee - ~ 7 litri (la mine putin mai mult), si daca ai si filtru de particule~ 50 lei litrul, daca nu ulei normal

o revize normala de ulei cu toate filtrele si uleiul ala pretentios ~ 600 - 700 ron acasa sau la service de ghetou, in ordinea preturilor. (recomand service de ghetou, cu mecanic priceput, si amic)

--------------------
+
bad_ovi
post 22 Nov 2012, 11:51
Post #8

Membru autentic

vind reno privilege hatchback daca intereseaza pe cineva, benzina 1,8 cu foarte multe dotari. Masina este din 2001 are xenon fabrica, navigatie, circuit vocal, tempomat, etc.
pentru interesati 0741052578

--------------------
Renault laguna - MS 07 VOT 2001 privilege
+
Vali Riciu
post 22 Nov 2012, 13:50
Post #9

Membru incepator

From: Bucuresti

Pt. espacern:

Pun si eu VIN VF1BG1FB634203963, poate ma ajuti si pe mine cu informatii. Multumesc mult!

--------------------
Renault Laguna 2 phase 2 2005 2.2dCi Privilege
+
gabize
post 22 Nov 2012, 17:07
Post #10

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(gabizegrean @ 21 Nov 2012, 21:28)
Am laguna II phase 2, din 2007, motor 2.0dCi de 150CP, si pot spune ca e o masina buna, iar motorul, desi mai gurmand decat 1,9dCi, e excelent. Nu am avut probleme majore cu ea, insa am avut mereu grija ca reviziile sa fie efectuate la timp, iar consumabilele sa fie de foarte buna calitate.
Insa, cand e vorba de o masina SH, depinde foarte mult cum a fost exploatata si ingrijita.
*

QUOTE(pishky @ 21 Nov 2012, 21:58)
hai sa o luam sitematic
2.0 dci - 150 cp consum ~ 7% - gurmand pt 150 cp - in niici un caz (am aproxima 7% eu la 2.0 dci 173 cp am sub 7, dar na...constana, turisti, campie etc, gabizerghean scoate ceva mai mult dar el sta la munte / deal.....7 e decent)
filtru de motorina - atentia mareee... - se schimba un carton de aprox 40 ron (MAN ) si aia e.

ulei - atentia mareee - ~ 7 litri (la mine putin mai mult), si daca ai si filtru de particule~ 50 lei litrul, daca nu ulei normal

o revize normala de ulei cu toate filtrele si uleiul ala pretentios ~ 600 - 700 ron  acasa sau la service de ghetou, in ordinea preturilor. (recomand service de ghetou, cu mecanic priceput, si amic)
*

Eu spusesem doar sa se astepte la un consum mai mare decat la mult mai uzualele motoare 1.9dCi.
N-are rost sa intru in detalii in ceea ce priveste consumurile scoase de mine, sunt irelevante.
Dar pur teoretic, poti scoate la fel de bine, la drum lung, 5,8-6l/100Km sau 7,5-7,8l/100Km, iar strict urban, plaja e muuult mai mare, in functie de specificul deplasarilor fiecaruia.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
pishky
post 23 Nov 2012, 07:18
Post #11

rca Naspa

ezapt, dar, in continuare pt 150 cp consider decent consumul.
si da stiu ca la deal / munte consumul variaza mult.

desi mai gurmand decat 1,9 dci, nu cu mult, este si semnificativ mai potent.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 18:07
Dacia