bataie in fata la denivelari
![]() ![]() ![]() |
bataie in fata la denivelari
kapan |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 4 November 12 ![]() |
Attached thumbnail(s) 03032012015.jpg ( Size: 1.77mb ) Number of downloads: 841 |
||
--------------------
Renault Laguna II
berlina
2004, 2.2
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Verifica bieletele antiruliu si bucsele de cauciuc de pe bara antiruliu.
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
kapan |
![]()
|
multumesc nu este de acolo toate alea au fost schimbate anul trecut si verificate ieri..mecanicul mi-a zis ca tot ce este posibil sa fie caseta de directie insa ma indoiesc usor de asta :-?
|
--------------------
Renault Laguna II
berlina
2004, 2.2
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Aceeasi problema o am si eu. Am schimbat tot si cand zic tot pot enumera: bielete directie, capete de bara, bielete antiruliu, flanse amortizor, amortizoare , bucse bara stabilizatoare, bascule complete cu tot cu pivoti, bucsele de la cadru motor, toti suportii motor .... am bagat 800 euro si troncane de-o iau dracii.
Singura chestie care n-am schimbat-o a fost caseta de directie .. care si asta e vreo 2200 lei. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
blizzard |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
QUOTE(kapan @ 4 Nov 2012, 10:20) multumesc nu este de acolo toate alea au fost schimbate anul trecut si verificate ieri..mecanicul mi-a zis ca tot ce este posibil sa fie caseta de directie insa ma indoiesc usor de asta :-? Intre capatul de bara si caseta de directie exista o tija conectoare (tija pe care se infileteaza capetele de bara). Ei bine, tija aceasta (nu cunosc denumirea ei), la capatul dinspre caseta de directie, are ca un fel de pivot bila care se uzeaza cauzand batai nasoale. Eu le-am schimbat pe amandoua si de atunci e destul de liniste (spun destul ca inca ceva mai bate la directie) in masina. Merita incercat sa schimbi si tijele astea. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- LN52 KWK
2002, 1,8 16v Privilege رينو لاغونا
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Bielete de directie se numesc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
blizzard |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- LN52 KWK
2002, 1,8 16v Privilege رينو لاغونا
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.912 Joined: 4 February 09 ![]() |
Am schimbat destule componente care ar putea genera acele zgomote si mai am de verificat: telescoape, arcuri, caseta de directie si colana de directie.
Stiu ca la colana de directie am o bucsa care e cam uzata si daca as gasi un reper original as avea unde sa fac mai multe din material foarte rezistent. La fel si pentru caseta de directie (daca ar exista asa ceva). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
kapan |
![]() ![]()
|
hmm e ciudat ar putea fi aia sau cealalata ....cate "corturi" atatea pareri si nu o spun cu rautate eu insa am gasit ceva azi pe net tot aici care zice:
""""""Bataile de care spui tu sunt de la jugul motor. Eu am schimbat TOOOT inclusiv caseta de directie pentru asta, ca pana la urma sa dau jugul jos si sa observ care e buba. Jugul are niste bucsi de cauciuc pe o parte si pe alta, care NU SE POT schimba. Sunt incastrate. Si vorba ta, la deniverai si cu rotile virate se aude si simte de parca ar bate ceva rapid metal pe metal. De acolo e problema. Rezolvare: Eu am dat jugul jos si m-am dus cu el la un nene care face bucsi si garnituri din cauciuc, si mi-a injectat cauciuc pe langa ele. Si surpriza . De 4 luni nu mai bate deloc. Mentionez ca inainte de asta am schimbat tot. De la telescoape, la flanse telesco, rulmenti, bucsi bara stabilizatoare, bieleta G, bucsi antirului, pivoti dar degeaba. Dupa o saptamana iar batea. Acu ca am rezolvat jugul, nu mai bate."""""" deci din punctul meu de vedere ar putea sa fie chestia asta mi se pare destul de plauzibila acum nush ce sa zic eu cu mecanica=baba si mitraliera si o mica observatie: cel de sus zice ca la viraje, ei, la mine e de la asfalt deformat,gropitze etc. insa cand drumul e drept ma pot catara pana la 220km/h..dar acum cu mai multa frica pt ca pana nu aflu nu mai conduc asa sigur ca atunci cand e "solida" |
--------------------
Renault Laguna II
berlina
2004, 2.2
|
|
maruk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 29 December 10 From: ostroveni,dolj ![]() |
daca tot suntem la capitolul batai pe fata as avea si eu o mica problema la fel imi bate si mie ceva pe fata,dar am vazut ca bieletele de directie sunt cam duse si de asemenea si flansele de la telescoape sunt rupte,dar as mai avea o mica problema daca stie cineva cum se schimba rulmentul pe fata daca este cam aceasi metoda de lucru ca la daciilke clasicie si daca se nimereste presa?
|
--------------------
renault
laguna 2
- dj 11 mru
2003 laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
|
|
melcu |
![]()
|
Intr-adevar bucsile de la jug motor nu se gasesc ca si piesa de schimb. Exista varianta colegului kapan, dar eu nu am avut asa noroc si am schimbat tot ansamlul insa bataile persista.
Las sa treaca iarna si in vara ma scobesc de o caseta de directie pentru ca e clar ca nu mai am ce schimba...totul fiind nou si sub 1000km. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
|
kapan |
![]()
|
pt moment multumiri de idei o sa incerc faza cu jugul sa vad ce si cum si daca e o sa va anunt ca sa stiti si voi.multumesc si "melcului cu halat" de sustinere si ma bucur sa intalnesc oameni care nu fac parte din majoritatea mediocra gen soferi de ''patru cerculete" sau zmei de "BigMexicanWoman" numai bine lagunistilor si drumuri curate;)
|
--------------------
Renault Laguna II
berlina
2004, 2.2
|
|
kapan |
![]()
|
salutari din nou...am zis sa revin pentru ca poate ar mai fi cineva in situatia mea si i-ar prinde bine un sfat si in felul asta sa stie ce are de facut... deci forumul e super ok afli pareri de ce si cum iti poti gasi raspunsul sau in cazul meu,nu...
cel mai bine este ca atunci cand este o problema la de masina voastra sa mergeti la reprezentanta...ei stiu cel mai bine ce si cum despre masina voastra nu fac publicitate insa asa este si in plus de asta ai si garantie pe service;)..eu lucram cu un mecanic ce avea in bransa vreo 25 de ani de experienta am platit 300 de euro pt o problema inexistenta si mi-au aparut mai multe probleme fata de cele pe care le aveam, cloncanitul era de la faptul ca atunci cand am schimbat flansele un surub, in sau la amortizor, a fost pus invers, fapt ce impiedica amortizorul sa stea bine lipit de sasiu...imi cloncanea la orice denivelare orice pietricica...am dus-o la renault si le-am spus ''bah o vreau ca 9'' si asa mi-au facut-o...merg cu masina veche de 8 ani si ma simt ca intr-un bentley,foarte bine legata si imi da o senzatie de masina solida nu se mai aude decat sunetul drumului indiferent conditia lui ![]() ![]() |
--------------------
Renault Laguna II
berlina
2004, 2.2
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.912 Joined: 4 February 09 ![]() |
QUOTE(kapan @ 11 Dec 2012, 14:29) cel mai bine este ca atunci cand este o problema la de masina voastra sa mergeti la reprezentanta...ei stiu cel mai bine ce si cum despre masina voastra... Da-mi voie in numele majoritatii posesorilor de Laguna sa te contrazic. Argumente am dar nu stau sa le enumar aici, crede-ma pe cuvant si toata lumea iese castigata. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
La reprezentanta mergi doar daca ai prea multi bani si nu ai ce face cu ei. Si in plus de multe ori ramai si cu problema nerezolvata. Acelasi lucru l-am crezut si eu initial ca de...e reprezentanta ei stiu tot. Am o problema cu aerul conditionat, problema comuna la Lagune...nu mai baga aer cand mergi cu mai mult de 2000 rot/min. Nu m-au rezolvat la reprezentanta...tot pe forum am aflat ca ar fi de la modulul climatronic.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- IL-16-RYN
2003 , 1.9DCI, 120CP Laguna 2 Dynamique
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
nu este de la modul........ se creeaza presiune f. mare in instalatie si calculatorul taie compresorul.... cauza ..... racire insuficienta. Radiatorul este infundat sau plin de praf, pietre, etc....
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
CiprianCRV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 8 April 12 ![]() |
Probleme asemanatoare am avut si eu. Dupa un drum prin service-uri nu am facut decat sa inlocuiesc piese si sa raman cu troncanitul. M-am apucat singur sa ma uit sub masina si tot ce am facut a fost sa pun cheia peste tot pe suruburi. Multe din ele nu erau stranse suficient. Acum nu se mai aude nimic la masina. O verificare cu cheia pusa pe suruburi poate fi o solutie...la mine a fost...numa bine!
|
--------------------
Renaul
Laguna
2002 Servicii foto video profesionale[URL=http://ac-foto-video.ro]Servicii foto video profesionale[/URL] |
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Am inceput si eu sa aud acel zdranganit metalic, culmea ca e un zgomot foarte slab, pt. ca il aud numai cu geamurile deschise, la interior nu se simte nicio bataie. Sunetul l-am comparat in mintea mea cu sunetul sinelor de tramvai descentrate, cand treci rapid peste ele, reverbereaza in sir.
Sa inteleg ca concluzia e ori jug motor, ori bielete de directie? |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
adi68 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.014 Joined: 16 September 11 ![]() |
QUOTE(melcu @ 5 Nov 2012, 09:52) Pe laguna 2 se gasesc trei tipuri de bucse la jug (cadru) motor,se schimba separat,nu trebuie sa schimbi cadrul. Putini mecanici stiu cum sa verifice daca sunt uzate. Bucsele se gasesc la vanzare pe bursa. |
--------------------
Renault
Megane 2
- B07ADI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 11:30 |