Kit Distributie M3!
![]() ![]() ![]() |
Kit Distributie M3!
Phlo |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 10 April 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
- BC-91-DGF
2009 Respecta pentru a fi respectat..!
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Depinde de motorizare....diesel sau benzina?
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Phlo |
![]()
|
Benzina 1.6. 16V!
Am intrebat in general la benzina si la diesel.. fiindca azi am fost la service sa ma programez si mi'au zis un pret cam mare! Miercuri va fi ziua cea mare! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
- BC-91-DGF
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
E același motor ca la Megane 2. Nu ar trebui să te coste mai mult de 1500 de lei. Bine, dacă te descurci, ieși și sub 1000 de lei.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Phlo |
![]()
|
In jurul a 1600 mi'au spus.. Masina fiind in garantie mi s'a spus ca pompa de apa e posibil sa fie decontata!
|
--------------------
Renault
Megane 3
- BC-91-DGF
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Dar pompa de apa nu este o consumabila?
|
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Pompa de apa NU este consumabila.
Daca la momentul inlocuirii distributiei se constata pompa de apa cu pierderi, se inlocuieste in garantie. Faptul ca, la multe masini, e mai slaba calitativ, asta nu o face consumabila. De regula, la motoarele K4M (1.6 16V) sau K9K (1.5 dci), pompa de apa nu prea pica, extrem de rar se inlocuieste, prin urmare nu se justifica inlocuirea ei la fiecare distributie. |
--------------------
.
.
.
|
|
mortodox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 10 August 12 ![]() |
daca masina e in garantie ,nu stiu cat te va ajuta postul meu dar, oricum:
http://oferte.piesenet.ro/Renault_Megane de aici mi-am luat pt 1,5 dci - e si pt 1,6 16 valve, cu sau fara pompa de apa |
--------------------
Renault
Megane 3 GrandTour
11/2009 authentique [URL=http:filmpro.ro/family-event.html]filmPRO.ro[/URL]
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Daca pompa de apa nu are zgomot in functionare si nu pierde antigel, lasati-o asa. Mai bine o lasi pana la urmatoarea distributie decat sa pui o panarama de pompa in loc.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Laurentziu83 - eu nu as da sfaturi din astea ... o pompa de apa de calitate gen Hepu nu este scumpa si nu cred ca mai merita sa platesti odata demontare/montare distributie +curea noua daca pica intre intervalele de schimb a distributiei .... tot o bati sus si tare ca ai lucrat in service .... ce dracu ... macar atat am pretentii de la tine ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vali.eo |
![]()
|
Valentin Cristea Group: Members Posts: 133 Joined: 23 August 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul stiam ca, chiar daca nu esti in intervalul in care se schimba cureaua, odata detensionata nu mai ai voie sa o pui inapoi :-)
|
--------------------
Renault
Fluence
2011 1,6 16V
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 10 Sep 2012, 22:15) Daca pompa de apa nu are zgomot in functionare si nu pierde antigel, lasati-o asa. Mai bine o lasi pana la urmatoarea distributie decat sa pui o panarama de pompa in loc. Eu asa am facut la Citronel, am zis ca nu este nevoie sa o schimb si fix la urmatoarea schimbare, inainte de a ajunge la service a bubuit ![]() |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 10 Sep 2012, 22:21) Laurentziu83 - eu nu as da sfaturi din astea ... o pompa de apa de calitate gen Hepu nu este scumpa si nu cred ca mai merita sa platesti odata demontare/montare distributie +curea noua daca pica intre intervalele de schimb a distributiei .... tot o bati sus si tare ca ai lucrat in service .... ce dracu ... macar atat am pretentii de la tine ... Pompe de apa schimbam la prima distributie la TOATE Loganele si Symbol-urile cu motorul K7J si K7M fabricate intre anii 2004 si 2006 (inclusiv fostul meu Symbol). A fost un lot prost La un Megane 1.5 dci tin minte si acum ca la 233000 de km inca avea pompa de apa originala. Si nu numai la el. Pompa de apa mai schimbam in 2-3 cazuri la Megane 1 K4M 1.6 16V fabricate pana in 2002, care de regula nu prea mai erau la prima distributie. La Megane 2 K4M 1.6 16V cred ca am schimbat pompa de apa in 1-2 cazuri la prima distributie (asta la cateva sute de distributii inlocuite in service pe acest motor), tot cam la fel la a doua distributie. K4M cu fulie defazoare nu prea am avut multe peste 200 de mii de km asa ca nu pot spune multe despre comportamentul lor. Cat despre inlocuire pompa apa intre distributii, cred ca am avut doar vreo 2-3 cazuri in cei 3 ani cat am lucrat in service, si era vorba de masini cu ceva kilometri. In concluzie, statistica mea imi dicteaza sa las pompa de apa in pace si sa nu ma ating de ea cat timp nu imi face probleme. Prefer sa risc sa mai schimb inca odata distributia si sa dau 1000 de lei in plus decat sa am alte probleme doar pentru ca am nimerit un mecanic prost care a uitat sa stranga vreun surub. Distributia o voi inlocui ori la 80 de mii de km, ori la 5 ani, care din ele vine prima. Eventual o las pana la 90 de mii de km, mai vedem oricum. Am de gand sa tin masina cam 150 de mii de km si nu vreau sa o inlocuiesc de 2 ori in viata masinii. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Sep 2012, 19:41 |
--------------------
.
.
.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La service nu prea gasesti sfaturi....ca aici pe forum.
Personalul de la service este calificat si face ce spune"cineva" nu ce vrea/stie el. Asa ca ce faci la masina este UNA si ce sfatuiesti este ALTA....parerea mea. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
Eu am schimbat distributia la K4M, 1.6 16V, saptamana trecuta pt. a doua oara, la 120 k km, si am schimbat pompa prima data. Deci merge fara probleme.
Chiar m-am uitat la pompa originala: rulmentul functiona excelent, avand ungere de la antigel, si acesta fiind original, iar etansarea era excelenta inainte de demontare. Nu o luati ca o recomandare, ci ca atare. ![]() NB |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vali.eo @ 10 Sep 2012, 22:57) Eu unul stiam ca, chiar daca nu esti in intervalul in care se schimba cureaua, odata detensionata nu mai ai voie sa o pui inapoi :-) Bine, pe mine chestia asta ma macina rau la ora actual si sa-ti spun de ce. La Focusul meu, scrie asa: - distributia la 100.000 km (pana la un moment dat era 160.000, iar afara 240.000, dar ma rog asta e alta discutie) - accesorii la 160.000 km L-am intrebat pe mecanic: se poate schimba distributia fara sa desfaci accesoriile? Raspuns: nu. Pai si atunci de ce am 160.000 la accesorii in carte? Daca le desfac? La accesorii nu se aplica regula de la distributie? Raspunsul a fost ca pune la loc kitul de accesorii vechi si mai merg asa 60.000 cum scrie in carte ![]() Pai zic si cu reomandarile cum e? Raspunsul (rile) lui : 1. "daca asa scrie in carte asa facem" (aici nu pot sa-l contrazic) 2. "chestia cu nu se refoloseste eu cred ca e o mai mult de forma. Motivul? Rola de tensionare este una activa, nu fixa cum era la vechile kituri de la motoarele mai vechi, ca atare cureaua suporta in permanenta tensionare/detensionare. Pe mine nu m-ar mira sa fie doar marketing, dar ma rog, daca in carte scrie intr-un fel, asa facem" Sincer, chiar nu stiu ce sa mai cred. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 11 Sep 2012, 21:09) La service nu prea gasesti sfaturi....ca aici pe forum. Personalul de la service este calificat si face ce spune"cineva" nu ce vrea/stie el. Asa ca ce faci la masina este UNA si ce sfatuiesti este ALTA....parerea mea. @+ Cartea si personalul de la reprezentanta nu te obliga sa schimbi pompa de apa daca ea nu are nici un defect. Mai degraba in alte service-uri e politica asta de a baga pe gat pompa de apa. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 05:42 |