ne pricepem si fara sa ne informam, schimbarea becurilor si cautarea sigurantelor
![]() ![]() ![]() |
ne pricepem si fara sa ne informam, schimbarea becurilor si cautarea sigurantelor
aylin |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 27 July 12 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio III sportour
2008 DYNAMIC
- DN205DW
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.331 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nenea .... cum sa pui becuri de 90W ...?!? vrei sa faci radiografie? bucura-te ca nu ti-a luat instalatia electrica foc ..... de fapt sigurantele alea nu s-au ars degeaba ... eu chiar nu pot sa pricep ce este in capul unora ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
nu stiu cum e la clio 3 dar ar trebui sa fie in compartimentul motor, printre cutiile alea de plastic, una ar trebui sa fie cu relee si sigurante dar e posibil sa prajesti instalatia cu cele de 90w plus ca emana f multa caldura si din cate vad ai lupe nu stiu daca le afecteaza cu ceva dar eu nu as monta asa ceva...
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
pai pana acum te pricepi doar la schimbarea becurilor, si alea doar de bagat scos
![]() sigur in curand o sa trebuiasca sa te pricepi si la altele, schimbat faruri de ex |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aylin @ 26 Aug 2012, 23:27) Bravo, sper sa existe cat mai putini din cei de genul asta. 1. Becele se schimba cu unele de aceleasi specificatii (wati, temperatura), chiar daca sunt facute de alt producator. Posibile probleme - instalatia masinii poate sa nu duca bec de 90W si iti arde sigurantele sau iti incalzeste paonul de sigurante riscand sa ia foc - daca instalatia duce, becele emana mai multa caldura si iti poate topi lupele sau tot farul (becele originale de 55W nu depasesc 200 de grade, cele de 90 sigur trec de 200 de grade) Sfatul meu sincer: ia-ti bece de aceleasi specificatii ca cele originale.....orice marca. Nu insista sa pui de 90W ca dai de alte belele. 2. Becele nu se schimba cu curent pe ele. Posibile probleme - cel mai "safe" - te frigi la mana - cel mai putin safe - fiind si locul incomod, in motarea propriu zisa a becurilor o sa o iei pe pipaite. Potrivesti becul cat de cat si incerci sa il infigi in mufa. Pana cand acel bec nu e complet in mufa, nu face contact perfect. Acel contact imperfect poate duce la mici flame care creeaza socuri electrice care se simt fix in sigurante. 3. Daca gasesti sigurantele si le schimbi, nu pune altele de amperi mai multi sau mai putini. Posibile probleme Daca pui mai mici decat originalele, se vor arde mai repede sau imediat Daca pui mai mari vei forta instalatia masinii si ai riscul sa incalzeasca panoul de sigurante. Incalzitul, evident, creeaza riscul a a lua foc ceva pe acolo. Deci te rog eu, baga-te la chestii unde te pricepi. Daca esti tipul de om caruia ii place sa stie de toate, perfect! Laudabil! Documenteaza-te! Intreaba inainte. Citeste topicuri. Sunt multe topicuri de genul "cum sa schimbi un bec" sau "mi s-a ars un bec". Acolo gasesti multe informatii utile. Sau uita-te mai intai la cineva cu experienta sau care a mai facut odata treaba asta si dupa aia fa-o si tu. Posteaza pe forum, sigur gasesti un coleg care a mai schimbat becuri si este dispus sa te ajute. Dupa aia le faci singur cu riscuri minime. Evident ca nimeni nu s-a nascut invatat, dar nici sa te repezi asa sa le faci nici macar "dupa ureche nu e bine". Umila mea parere.... This post has been edited by vallixx: 29 Aug 2012, 17:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 11:26 |