Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nelamurire servo-directie electrica pe ax volan, ... la Clio 2

thisadi
post 26 Aug 2012, 14:14
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Ideea e ca merge foarte, FOARTE greu, in comparatie cu alte masini pe care le-am mai condus, din clasa ei. Nu am erori la servo sau vreun zgomot de vreun fel, anvelopele sunt la presiunea corespunzatoare.

Am observat, de exemplu, la cele cu servo electro-hidraulica (sau cum se cheama), ca se mai schimba un carbune, un ulei, ca sa-si revina la "viata".

Nelamurirea mea e daca la tipul asta de servodirectie se mai poate face vreo operatiune de acest gen.

--------------------
Renault - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CatalinBI
post 26 Aug 2012, 15:00
Post #2

Membru autentic

vrei sa spui ca ai coloana de directie electrica? la clio 2 (din cate stiu, poate ma insel) este pompa electrica de servodirectie care se gaseste in partea stg, in fata rotii. daca zici ca merge greu directia fa-i o verificare a pompei.

--------------------
Megane II 1.5DCI - 2007
+
thisadi
post 26 Aug 2012, 15:23
Post #3

Membru autentic

masina nu are pompa de care mentionezi la roata, nu are nici macar vasul de completare lichid servo ... chestia asta e undeva prin bord, in partea stanga a volanului, pe ax

--------------------
Renault - -
+
hellcat
post 26 Aug 2012, 15:58
Post #4

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Da, parametrii calculatorului responsabil cu asistarea directiei se pot modifica si re-seta cu ajutorul interfetei Clip. Eu spre ex. mi-am setat-o mai tare pentru ca asa mi-a placut si primesc informatia mai buna de la roti in volan.
Acum la tine nu pot sti ce e cu adevarat, faptul ca-ti merge mai greu sau mult mai greu, poate fi si o problema a calculatorului, trebuie verificat ce curent ii intra, ce informatii trimite mai departe. Asistarea asta e mai complexa decat pare, rezistivitatea crescand odata cu cresterea vitezei...si aspectul asta trebuie verificat, harta sub care se produc modificarile in functie de viteza de deplasare.
N-ai spus daca e masina sh, adica sa mai fi avut minim un proprietar inainte, atunci e posibil sa se mai fi umblat fara ca tu sa stii lucrul asta.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
thisadi
post 26 Aug 2012, 16:16
Post #5

Membru autentic

Masina a fost cumparata de noua din Constanta, si eu sunt al doilea proprietar. Primul proprietar a fost o doamna (avocat). Acum nu stiu daca o fi umblat in mod intentionat pe la directie sa mearga mai greu, fiind femeie, dar orice e posibil. Nici pe mine nu ma deranjeaza sa fie directia mai tare la drum lung de ex, dar eu fac 90% din km cu masina in oras, si cateodata parca servo-directia e inexistenta.

Chestia asta cu testul Clip se face numai la reprezentanta?

--------------------
Renault - -
+
hellcat
post 26 Aug 2012, 16:28
Post #6

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Nu la faptul ca proprietarul si-a bagat manutele pe-acolo...poate masina a suferit vreun accident, poate o problema in garantie cu una din componentele servodirectiei, etc...motive sa se fi umblat fara ca tu, al doilea proprietar sa stii.

In privinta intrebarii...nu stiu ce sa-ti recomand, eu unul as apela in primul rand la cineva care sa stie sa umble cu un asemenea tester, greseli se pot face usor iar unele pot fi ireversibile.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 19:42
Dacia