Curea Accesorii, Curea noua mai larga decat cea veche
![]() ![]() ![]() |
Curea Accesorii, Curea noua mai larga decat cea veche
djp3k05 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 10 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru masina ta ai nevoie de curea:6PK1650
Dupa montaj trebuie sa fie tensionata/intinsa corect. @+ This post has been edited by espacern: 20 Aug 2012, 19:04 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
djp3k05 |
![]()
|
pai problema este ca dupa montaj, poate fi scoasa foarte usor cu mana. si pusa una langa alta, cureaua noua este cu foarte putin mai lunga decat cea veche.
Cureaua veche sta mai stransa montata, decat cea noua. edit: am cumparat un gates 6pk1650 This post has been edited by djp3k05: 20 Aug 2012, 19:22 |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
puzzle |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 25 July 10 ![]() |
Nu a tensionat cureaua corect. Ar trebui sa-ti faci oarecare probleme in privinta mecanicului.
|
--------------------
Renault
Laguna
1994, 2.0 RXE Aut.
|
|
djp3k05 |
![]()
|
mecanicul am fost eu. si cum sa tensionez cureua? ca nu e ca la dacie sa ridici alternatorul si gata. din cate stiu eu, rola intinzatoare face asta, automat. ma insel?
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
s_gm1 |
![]()
|
![]() s_gm1 Group: Members Posts: 120 Joined: 22 February 11 From: Cluj ![]() |
djp3k05: Si eu mi-am montat o curea noua, daca nu a tensionat-o rola intinzatoare, da jos cureaua si rola intinzatoare este prinsa cu un surub. Eu am luat o cheie de 19 parca si vezi daca rola se tine intinsa sau nu. Adica am dat in stanga si dreapta si simti daca rola intinzatoare e buna sau nu, daca intinde bine sau nu. Spor.
21 Aug 2012, 08:09: Apropo, tot motor ca si al tau am... cu AC. This post has been edited by s_gm1: 21 Aug 2012, 08:09 |
--------------------
Renault
Laguna
- TO488BX
1998 cm3
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
djp3k05 |
![]()
|
in concluzie, trebuie sa cumpar si o rola intinzatoare.
@s_gm1 - imi aduc aminte ca am mai incercat anul trecut sa desfac rola, dar nu am reusit. Nu puteam tine contra la rola cand am incercat sa desfac surubul. Asa, am tras de ea, dar parea fixa. nu se misca nici in sus, nici in jos. |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
puzzle |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 25 July 10 ![]() |
Slabeste rola intinzatoare din surubul de pe ea.
Vezi ca in spate se baga un imbus pe undeva ce actioneaza asupra danturii de pe spatele rolei. In principiu ar trebui sa stii si cat de tare sa tensionezi cureaua la final, nici larga , nici sa rupa rulmenti sau fuliile. |
--------------------
Renault
Laguna
1994, 2.0 RXE Aut.
|
|
AeoN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 13 April 09 From: Craiova ![]() |
Salut,
Vezi a este un inbus de 8 sau 7 (depinde de rola),si o cheie de 22 inelara de preferinta, cu care tii contra cand desfaci inbusul,la stringere reglezi din ceia de 22 (ar fi bine se zice ca si cureaua sa nu depasasca un unghi de 90grade cand o flexezi in zona cea mai libera). Bafta ! |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 8V
- DJ 09 DZB
1997 RTE
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
salut
e greu de explicat ceva cui nu a umblat acolo niciodata , dar am sa incerc cu cuvintele mele: 1 cureaua 6 PK 1660 2 rola intinzatoare diametru exterior 80 mm (altfel nu se potriveste) acum ca sa dai cureaua jos si sa o pui inpoi niciodata nu se foloseste forta intinzatorul trebuie slabit din surubul din centru cu imbus de 6, 7, 8 sau torx de 50 depinde de situatie(atat am intalnit eu, dar poate sa fie si altceva) si are filetul normal apoi invarti cu inelara de 19 sau 22 depinde de situatie si o slabesti dai cureaua jos, o pui pe cea noua si apoi intinzi cureua din nou cu inelara sau fixa de 19 sau 22 bine si in acelasi timp trebuie strans cu imbusul sau torxul bafta! sper sa ma fi facut inteles |
--------------------
Renault
laguna
- DJ 84 HRB
1998 1.6 16v Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
djp3k05 |
![]()
|
va multumesc pentru ajutorul acordat. am aflat ceva informatii noi. Bine ca nu am comandat inca o rola noua.
azi ma uit sa vad daca am cheile necesare, daca nu, dau o fuga in piata. Revin cu rezultate. va multumesc din nou pentru raspunsurile promte, mai ales ca pana vineri trebuie sa am masina functionala. 22 Aug 2012, 21:14: inca nu am rezolvat nimic. am fost in piata, am luat o cheie inelara de 22 si un set de imbusuri. problema este ca imi trebuie un imbus de 7, iar la trusa nu am decat numere pare. 6 este prea mic, 8 este prea mare. Si nu am gasit nicaieri imbus de 7, toti vanzatorii au zis ca nu exista/nu au. This post has been edited by djp3k05: 22 Aug 2012, 20:14 |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(djp3k05 @ 22 Aug 2012, 15:37) va multumesc pentru ajutorul acordat. am aflat ceva informatii noi. Bine ca nu am comandat inca o rola noua. azi ma uit sa vad daca am cheile necesare, daca nu, dau o fuga in piata. Revin cu rezultate. va multumesc din nou pentru raspunsurile promte, mai ales ca pana vineri trebuie sa am masina functionala. <span class='edit'>22 Aug 2012, 21:14:</span> inca nu am rezolvat nimic. am fost in piata, am luat o cheie inelara de 22 si un set de imbusuri. problema este ca imi trebuie un imbus de 7, iar la trusa nu am decat numere pare. 6 este prea mic, 8 este prea mare. Si nu am gasit nicaieri imbus de 7, toti vanzatorii au zis ca nu exista/nu au. cauta un magazin yato, sau unul cu scule scumpe si acolo gasesti bafta |
--------------------
Renault
laguna
- DJ 84 HRB
1998 1.6 16v Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
|
AeoN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 13 April 09 From: Craiova ![]() |
Salut
daca nu reusesti sa-l gasesti polizeaza-l,asta este singura solutie,dar eu zic ca exista si ieftine de 7. Bafta |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 8V
- DJ 09 DZB
1997 RTE
|
|
katalyn03 |
![]()
|
daca il polizezi il arunci ca se decaleste
"parerea mea" bafta! |
--------------------
Renault
laguna
- DJ 84 HRB
|
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
Imbus de 7 in Praktiker am gasit adevarat acum vreo 2 ani am avut nevoie la etrierii de la Opel undeva la vreo 6 RON parca.
|
--------------------
renault
Espace și Scenic
- MS-13-JTW
2004/2007 Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
djp3k05 |
![]()
|
Si ca sa inchei acest stread, revin cu deznodamantul.
Am gasit pana la urma cheia care trebuia (ca marime), dar nu am putut sa o folosesc din cauza spatiului prea mic (nu intra). Pana la urma am fost la un service din provincie... aici aveau toate sculele necesare dar nu si cunostintele necesare. Le-am povestit/aratat ce trebuie sa desfaca si cum se strange cureaua din intinzator. Asa ca pana la urma am rezolvat. Partea tare e ca am dat mai mult pe chei decat la service. Ca si imbunatatiri dupa ce am schimbat cureua: - nu mai scartie (logic) - motorul merge perfect rotund - nu am mai avut probleme cu bateria (la ultimele doua puncte explicatia ar fi ca nu invartea bine alternatorul si nu aveam curent stabil) - am un nou sunet la motor (probabil alternatorul se aude cum se invarte) Ms la toti cei care au postat aici. |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
titibalan97 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 15 February 11 ![]() |
La ce fel de chei ar trebui sa ma astept sa am nevoie pentru a schimba cureaua de accesorii la masina din semnatura ?
Multumesc !! |
--------------------
renault
laguna
1998 1.9 dti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 07:43 |