Spalare motor
![]() ![]() ![]() |
Spalare motor
oclaudiu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 3 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur II
2021 , 1.33 EDC FAP
|
|||
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
Nu mai bine iti faci timp intr-un weekend, te inarmezi cu niste carpe, apa sau cu ce vrei tu sa-l cureti si ti-l bibilesti tu cum vrei. Asa daca il speli poate o sa comenteze electronica..Oricum curat 100% nu o sa fie niciodata. Daca tot vrei sa-l cureti, curata-l cat sa dea bine la ochi, ca in rest cu ce te deranjeaza si asa nu se uita nimeni la el. Sa functioneze corect, aia e important.
|
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
oclaudiu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 3 August 06 ![]() |
Imi spusese cineva ca daca motorul e murdar pot aparea probleme la functionare si de asta ma gandeam sa il spal.
|
--------------------
Renault
Captur II
2021 , 1.33 EDC FAP
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu apare nicio problema daca e murdar. Eu la symbol-ul meu benzinar dupa un an si aproape jumatate am indraznit sa ii spal motorul. Rezultatul: Imaculat.
Rezultatul dupa ce am invartit cheia: Nicio problema. Motorul era mai silentios in ture (din cauza ca s-a umplut de apa acel antifonaj din material) Acuma o data pe an nu cred ca ar avea ce sa dauneze. Bine acum cat tip masina e noua toate garniturile sunt practic noi, dupa ce imbatraneste putin nu prea m-as mai risca sa spal zona compartimentului motor. |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Eu unul nu am incercat...exact cum zice colegul mai sus: foloseste carpa si macar scapi de stresul vreunei probleme ulterioare sau imediate.
|
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
milu2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 3 April 13 ![]() |
Am o mare problema : acum 5 zile mi a mirosit puternic a benzina
, ridicand capota am gasit pe motor o bucata de material textil pe motor cat o palma care dupa cum arata se pare ca se desprinsese de la antifonare .Am curatat cat am putut , binenteles in afara de bucata mare tot motorul era mumai smocuri de material.Mirosul de benzina binenteles nedisparand am cercetat in continuare si am descoperit ca furtunasul care alimenteaza motorul cu benzina era crapat ,cand puneam contactul efectiv tisnea benzina pe motor.Am oprit masina si pt. ca era seara am revenit dimineata cu un mecanic ... am dus masina la service unde mi sa reparat furtunul punand o conducta metalica in interiorul furtunului apoi prinzand capurile furtunului cu coliere.Acum mi frica ca daca nu tine e jale mare,am inteles ca e presiune de 3 bari. |
--------------------
renault
clio 3
- dj o5 dxa
2006/1.4 benzina
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Bun si ce legatura are cu titlul topicului ?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu spal des motorul si nu asa cu ervetelul umed ca fandositii, ci cu jetul de presiune+spuma activa si nu are nimic, numai ca e dci, la benzina e mai nasol la 16v-urile de la Renault, ca intra apa pe langa bobine, si se strica.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BannedHost |
![]()
|
Desi nu aveam probleme dupa spalare, cand am pus-o pe tester dupa vreo 2 luni m-am speriat
![]() Numa erori de circuit inchis si voltaje anormale gasisem pe acolo... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
Si deci cum ramane cu aia cu 16v ....sunt sau nu fandositi ?.............. De.. bobinele....
P.S. Eu am spalat motorul cu o solutie de la m...a ( sa nu fac reclama), am lasat-o 5 minute sa actioneze , timp in care l-am frecat cu o pensula pe unde am ajuns cu ea , dupa care l-am clatit cu apa dar nu cu jet puternic ci cu dispersie mare la pistol . Dupa clatire imediat am sters cu simt de raspundere pe langa bobine si pe unde am mai ajuns cu mana. Electromotorul l-am acoperit cu o punga de plastic( in prealabil ). La final i-am dat o cheie sa vad daca am facut o belea, dar a luat-o din prima si l-am lasat vreo 3 minute. Incantat de rezultat ![]() This post has been edited by pepelutza: 3 Apr 2013, 20:58 |
--------------------
Renault
Clio 3
- BV-10---S
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
|
|
BannedHost |
![]()
|
Eu am doar o bobina, care e pusa bine.. se scurge apa de pe ea repede ....
Probabil ajunsese apa la ecu sau ceva facuse masa de la apa ... Dar repet nu a avut nicio simptoma |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(pepelutza @ 3 Apr 2013, 21:28) Depinde de bobine, cu alea de fabrica, Sagem, s-au ars urgent, am vazut ca stau blegi in locas, intra apa pe langa ele, am pus Beru, au un o-ring sanatos, si intra ferm in chiulasa, nu intra gram de apa sub ele. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
@Hack.... Dreptate ai , scuze.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- BV-10---S
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 08:25 |