Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Urgent. probleme directie

Beenutz
post 11 Jun 2012, 18:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o problema, detin un clio symbol 1.5 dci si acum 5 zile mi s-a intarit volanul si merge sacadat . Toate bune si frumoase ca toata lumea am crezut ca este pompa servo. Am citit pe forum am localizat pompa si am trecut la treaba. Am dat jos pompa in 20 min , am desfacuto am curato lacrima , totul se prezenta intr-o stare exceptionala, carbunii sa zic ca erau peste jumatate . rotorul era ca nou , periile la fel. Am asamblato la loc dupa ce am probato si surpriza nici o diferenta , volanul la fel mergea. Am zis sa merg la reno la reprezentanta sa identifiice problema ca de..... sunt meseriasi. Dupa ce au tras ei de toate pe acolo pusa pe tester si incasat 120 roni au constatat ca este caseta de directie (in conditiile in care pompa servo lucra ). Suparat mam programat la un mecanic sa imi desfaca caseta a doua zi sa o duc la reconditionat. Baiatul care reconditioneaza a desfacuto si a zis ca este ca noua nu a avut ce sa schimbe in ea decat nu stiu ce piesa care intra in ea axul volan banuia ca scapa presiune. Am montat caseta la loc ....sii.....nimik problema mea este identica volanul la fel merge. Astazi am redesfacut pompa de servo , am testato dinou merge brici motorul electric, am bagat lichid in vas si il arunca cam 20 -30 cm.
Nu stiu ce sa mai fac as vrea un sfat daca cumva a mai trecut cineva prin asa ceva.
Va multumesc.

--------------------
renault clio 2007/sedan - b-34-dnb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
trami
post 11 Jun 2012, 18:21
Post #2

-

From: Targoviste

Crucea cardanica de la coloana volanului la caseta de directie ai verificat-o la mana sa nu fie gripata? Din cauza ei volanul poate sa agate in pozitiile de ''X'', sa mearga in trepte. Se intampla destul des si la Laguna 2.

This post has been edited by trami: 11 Jun 2012, 18:22

--------------------
Kuga 2 - - -
+
Beenutz
post 11 Jun 2012, 18:54
Post #3

Membru incepator

Mda foarte buna ideeaa sa incerc maine la mecanic

--------------------
+
martzipan2004
post 11 Jun 2012, 20:37
Post #4

the fuck's your problem....

From: bucuresti

verifica crucea , si eu am patit la fel, daca nu fa o constatare la trami .....

--------------------
BMW F11 2016 - B 67 ELT
Renault Laguna 3 Black Edition 2011
Symbol 1.4 8v ^ 57000 km
Corsa 1.7 CDTI ^ 150000 ^
Opel Combo 1.7 DTI 2010[B]
+
Beenutz
post 12 Jun 2012, 12:17
Post #5

Membru incepator

am verificat crucea respectiva si arata impecabil. Am desfacut tot volanul, am scos tot pana la ax, si am identificat o bucsa sau rulment poate cineva sa imi spuna cum se scoate ?? sau stie cineva de ea ceva ??

--------------------
+
marian_nzr
post 12 Jun 2012, 19:58
Post #6

Membru incepator

Salut. Am si eu o problema asemanatoare cu cea a lui Beenutz. Sa va zic pe scurt ... am schimbat kitul de ambreiaj(directia era ok).... dupa ce am schimbat kitul volanul mergea foarte greu(uitasem sa punem o masa).Am pus masa pe motor si volanul si-a revenit un pic, dar tot greu merge. Am schimbat pompa cu alta care functioneaza si tot la fel este. Am fost la cei de la Serus si mi-au zis ca e caseta de directie. Numai ca cel de acolo mi-a umblat pe undeva pe la caseta si acum parca merge ca inainte. Intrebarea este daca pot sa merg cu ea asa ?

P.S In momentul schimbarii kitului de ambreiaj, mecanicul a fost nevoit sa desfaca axul volanului de caseta . In momentul cand a pus axul la loc s-a chinuit ceva timp. E posibil sa fi stricat el ceva pe acolo?

--------------------
renault megane III 2009 1.6 16v
+
espacern
post 12 Jun 2012, 20:07
Post #7

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(marian_nzr @ 12 Jun 2012, 20:58)
In momentul schimbarii kitului de ambreiaj, mecanicul  a fost nevoit sa desfaca axul volanului de caseta .

Bine ca nu a demontat si puntea spate ca sa schimbe ambreiajul....."mecanicul".
Cauta alt mecanic.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
gabidrideanu
post 12 Jun 2012, 23:04
Post #8

Membru autentic

Beenutz vezi ca trebuie sa ai doua cruci una la mijlocul axului si una jos la caseta ... de obicei cea de jos de la caseta rugineste deoarece intra apa pe la garniturile alea ... daca te uiti atent chiar garniturile tin apa acolo , se gripeaza si isi creaza joc .... eu am avut aceeasi problema ... am atasat si o poza cu tot axul volanului sa vezi despre ce e vorba ... o poti verifica numai daca dai roata fata stanga jos si rogi un prieten sa iti invarta de volan in timp ce tu ti mana pe cruce ... bafta:)

Attached thumbnail(s)
DSC02137.JPG ( Size: 277.03k ) Number of downloads: 832

--------------------
Renault Clio 2002 1.5dCi - B-31-SIV
+
Beenutz
post 12 Jun 2012, 23:53
Post #9

Membru incepator

GATA. s-a rezolvat. de vina a fost crucea cardanica , cea de la caseta. Zilele care urmeaza voi scrie intreaga poveste si mai parerile despre mecanici, reprezentante si cum trebuie procedat in cazurile astea.

--------------------
+
gabidrideanu
post 12 Jun 2012, 23:58
Post #10

Membru autentic

Te sfatuiesc sa o ungi bine cu vaselina sa nu se mai uzeze crucea ...

--------------------
+
marian_nzr
post 13 Jun 2012, 09:35
Post #11

Membru incepator

[quote=espacern,12 Jun 2012, 20:07]
Bine ca nu a demontat si puntea spate ca sa schimbe ambreiajul....."mecanicul".
Cauta alt mecanic.

Colegu daca esti in stare sa dai un raspuns, te rog.. daca nu lasa smecheriile ca suntem satui de bagatori in seama.

--------------------
+
theodor2004
post 18 Jun 2012, 11:37
Post #12

Membru autentic

ce anume ti-au zis cei de la Serus ca are caseta de directie? Are joc? Tu simti batai in volan cand rotesti stanga/dreata de volan pana la maxim?

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
marian_nzr
post 19 Jun 2012, 15:40
Post #13

Membru incepator

nu simt absolut nimik . dupa ce mi-au umblat la acel surub de reglare(cred) , volanul se roteste stanga/ dreapta la fel ca inainte de problema(poate un pic mai greu ,dar foarte putin). Si cei de la serus mi-au zis pur si simplu ca e dusa caseta si ca trebuie inlocuita si ca poate sa ma ajute provizoriu(reglandu-mi acel surub).

--------------------
+
gabidrideanu
post 19 Jun 2012, 19:14
Post #14

Membru autentic

inseamna ca aia de la service ti-au reglat caseta de directie ... prin reglarea ei au apropiat pinioanele .... probabil e uzata cremaliera ... din cate am inteles tu simti ca se misca volanul mai greu , asta insemnand ca cei de la service au strans surubul de la caseta prea mult (pinioane prea apropiate => frecare mare => se invarte greu volanul) ... incearca alte service-uri ca poate aia de la serus vor doar sa te lase fara bani si caseta sa nu aibe nici o problema ... sa ma corecteze cineva daca gresesc smile.gif

This post has been edited by gabidrideanu: 19 Jun 2012, 19:18

--------------------
+
marian_nzr
post 19 Jun 2012, 22:08
Post #15

Membru incepator

nu gabi, nu ai inteles. Inainte de a merge la serus mergea volanul greu . Cei de acolo practic mi-au mai desfacut piulita ca sa mearga mai usor. Dar nu mi-au verificat acele cruci despre care se vorbeste pe aici.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 01:07
Dacia