ABS-ul, verificare functionare corecta, Cum verificati ABS-ul = Anti-lock braking system
![]() ![]() ![]() |
ABS-ul, verificare functionare corecta, Cum verificati ABS-ul = Anti-lock braking system
LiviuIonut |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|||
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
de ce sa te complici?
ABS se verifica cel mai usor la viteze mici, dar pe suprafete cu aderenta redusa (carosabil ud, mazga, praf, nisip) e suficient sa iesi cu doua roti de pe asfaltul curat ca sa intre mai repede ABS... cand ABS e in functiune n-ai cum sa nu remarci sacadarea introdusa la franare si senzatia ca pedala iti "bate" in talpa... iar sistemul de franare (daca e in stare buna bineinteles) e capabil sa blocheze rotile (adica sa faca sa intre ABS in functiune) chiar si pe asfalt uscat si indiferent cat de bune sunt cauciucurile... asta daca te-nfigi in frana cum trebuie... multi soferi nu apasa destul de tare pedala, chiar in situatii critice, de-asta s-a introdus AFU... |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Salut evox
Tu ai acest AFU pe Laguna ta? si eu am acelasi tip de masina dar pe benzina. Conform acestui site: http://www.cars-data.com/en/renault-laguna...8370/specs.html are asistenta la franare; adica AFU? This post has been edited by LiviuIonut: 28 May 2012, 17:20 |
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
deci la abs nu e neaparat sa simti pulsatia in pedala, dar cand pui frana nu trebuie sa se blocheze rotile, chiar daca te infigi maxim in pedala.da si eu am AFU si masinile noastre sunt similare
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
2004/Emotion
- SM 60 TNG
|
|
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
n-am condus pana acum nici o masina la care sa nu simt la pedala cand intra ABS...
despre AFU (sau EBA - Emergency Brake Assist) vedeti si aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_brake_assist |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 22:11 |