Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

husele originaleale masinii, cum se dau jos?

oanavas
post 14 May 2012, 11:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bacau

Salut am o problema cu husele originale ale masinii materialul textil cu care au venit din fabrica scaunele(tapiteria) mi s-a descusut materialul si vreau sa le dau jos sa le cos.Stie cineva cum se face? m-am uitat la cele din spate si au ca niste capse.Scaunele se pot da afara?
Multumesc
Toata stima, Vasile

--------------------
skoda fabia Renault megane 2007 1,6 16 valve GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
solidconvert
post 14 May 2012, 13:31
Post #2

Donator

From: Bucuresti

Scaunele se scot usor... au cate patru suruburi cu inbus fiecare(+ mufa de la airbag)... pentru demontat tapiteria itit recomand sa vorbesti cu DanCva... el monteaza incalzire in scaune si te poate indruma usor... oricum nu este mare inginerie... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
oanavas
post 14 May 2012, 16:55
Post #3

Membru autentic

Multumesc Solidconvert,cu promptitudine ca intotdeauna

Toata stima,
Vasile

--------------------
+
oanavas
post 17 May 2012, 17:24
Post #4

Membru autentic

Salut,Dantes intr-o postare de-a sa scria ca citez : "Mentionez din start ca e vorba de megane 2.1 si 2.2 ... Singura diferenta intre huse, e ca la 2.1 prinderea intre tapiterie si spuma se face cu sarme de cupru si la 2.2 prinderea se face cu arici.
Eu din cate stiu meganul meu e din 2007 deci e varianta 2.2 dar prinderea e cu sarme de cupru deci sa-mi dau seama ca de la cine am luat masina oro a fost vreo problema ori nu e perfect valabila teorema

--------------------
+
nicu45
post 18 May 2012, 11:29
Post #5

Membru

salut oanavas....eu ti-as recomanda sa iti pui huse pe toate scaunele...(ce sa mai umbli cu cusaturi...!!!) ,mai ales ca dupa cite vad stai in bacau...in octombrie am pus huse la un domn marius la Piatra Neamt ,am ajuns la dinsul la 10 dimineata iar la 6 seara am plecat de la el cu interiorul (husele) nou la un pret si calitate excelente..are si materiale (imitatie piele...si altele),iti poti alege de care vrei...vezi ca e un tutorial (huse megan)..toti au fost foarte multumiti de treaba facuta (marius se ocupa de tot :demontare scaune montare...)...succes..e de luat in seama ...(eu unul nu am nici un interes...!!!)....

--------------------
Renault Megane 2.2 1.6 16v 2007
+
M i h a i
post 18 May 2012, 11:49
Post #6

La un caz de impact cum se inteleg airbagurile din scaune cu husele facute in garaj?Sa nu imi zici ca au fos testate pentru asa ceva .Bineeeee, daca ai un voucher (de preferinta alb) fara airbaguri si cu check injection pe bord binenteles ca se merita una facuta in garaj ca...nu mai are cine sa se deschida..

--------------------
------ ------ ------
+
nicu45
post 18 May 2012, 12:36
Post #7

Membru

husele de care vorbeam eu nu sunt facute "in garaj"...ci la un atelier de tapiserie auto...iar in ce priveste airbagurile ,sunt in asa fel lucrate(husele) incit permit eventuala lor functionare..in ce priveste voucer...fara airbaguri si cu check injection...etc nu prea inteleg ce vrei sa spui sau vorbesti doar ca sa te afli in treaba , (vorba lui ritter ....de pe alte postari..)....!!!!!

--------------------
+
Hack
post 18 May 2012, 16:27
Post #8

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Trebuie sa ai ceva vechime pe aici ca sa intelegi unele subtilitati. wink.gif

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
nicu45
post 18 May 2012, 22:34
Post #9

Membru

adica sa ai 5000 de "interventii" ....!!!????....

--------------------
+
solidconvert
post 19 May 2012, 17:38
Post #10

Donator

QUOTE(nicu45 @ 18 May 2012, 12:36)
husele de care vorbeam eu nu sunt facute "in garaj"...
*

Si care este rostul huselor pana la urma?... in afara de faptul ca sigur arata nasol si se strang sub tine de fiecare data cand te asezi?... parerea mea!?!...
Legenda:
Unii isi cumpara masina si ii pun repede huse sa nu se murdareasca tapiseria... cand vine vreme s-o vanda ii da jos husele si vine fraierica si zice: ia uite ce interior nou are masina asta... ce marfa!... o cumpara si ii pune repede huse sa nu se strice cumva tapiseria laugh.gif o protejeaza chipurile... si uite asa nimeni nu mai beneficieaza de tapiseria aia asa cum trebuie...
P.S.: este parerea mea si nu trebuie sa achiesezi la ea... si asta vine de la unu' care are interior crem si copil mic... ce-i drept o singura data l-am curatat acum doi ani, dar a iesit ca nou... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
lico
post 19 May 2012, 21:07
Post #11

Membru autentic

Si eu cred ca husele nu sunt o optiune, am cumparat un model de masina si pentru interiorul ei, nu ?
Suntem in continuare curiosi cum se desface tapiteria de pe scaune si daca se mai poate monta la loc fara belele.

--------------------
Renault Megane - B XX XXX 2003 2.1 dci +
Lume multa oameni putini !
+
nonic
post 19 May 2012, 21:36
Post #12

Together we can do more

From: Ploiesti

Prefer sa platesc curatarea tapiseria cu banii de huse si sa ma bucur de interior dry.gif .

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
lico
post 19 May 2012, 21:47
Post #13

Membru autentic

Da, dar eu am nevoie sa scot tapiteria de pe spatar si sa schimb o bucata de "piele" ca s-a cam rupt ...

--------------------
Renault Megane - B XX XXX 2003 2.1 dci +
Lume multa oameni putini !
+
nicu45
post 21 May 2012, 15:52
Post #14

Membru

nu sunt din categoria acelora care isi lauda excesiv masina dar interiorul pe care l-am "obtinut" prin husele pe care le-am pus(mi le-a pus cel care mi le-a cunf....) arata chiar o.k.....sunt ft. bine mulate pe scaune si nu fac cute ....si sunt si de culoare crem(deja ma laud...!!!)...este adevarat ca arata ft bine scaunele cu tapis. originala dar dupa un timp se toceste si se rupe (vezi lico...)...acum fiecare face cum crede de cuviinta....cu respect NICU..

21 May 2012, 15:57:
PS:masina o an de noua si nu am de gind sa o vind...!!!

This post has been edited by nicu45: 21 May 2012, 15:57

--------------------
+
skorpio_bog
post 21 May 2012, 17:45
Post #15

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

Regula cu inele vs arici nu e universal valabila. Din cate am vazut, la tapiteriile de piele+textil sunt prinse cu inele de cupru, iar cele doar textil sunt cu arici. Cele cu inele de cupru se desfac putin mai greu. Majoritatea care si-au desfacut scaunele din diverse motive (montat incalzire in scaune, spalat) nu au mai pus inelele la remontare, au prins tapiteria cu soricei (coliere de plastic cu autoblocare). Eu personal cand am montat incalzirea in scaune, le-am prins cu inelele de cupru cum au fost din fabrica.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
oanavas
post 22 May 2012, 15:30
Post #16

Membru autentic

da stimati colegi ceea ce vreau sa va zic este ca vreau s adau jos materialul texitl de la un scaun ca sa-l pot coase ca sa descuzut la spatar unde dau cu spatele si daca il mai las mult asa mi-e ca se izeste rau.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:26
Dacia