Probleme cu pivotii in 3 ani
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu pivotii in 3 ani
Kafir |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 May 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renaul
Magane III
2009, 1.6, benzina
- B 10 TLJ
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Cel mai sigur e sa mergi la service, sa nu ai altceva avariat pe acolo.
Megane 3 e foarte rezistent pe parte de tren de rulare, inainte de 80-100 de mii de km nu prea ar trebui sa schimbi ceva pe acolo. |
--------------------
.
.
.
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pivoti, capete de bara, bielete de directie, bielete antiruliu..... oriunde poate aparea o problema, mai ales la drumurile noastre.
Mergi la un service si pune-i pe baieti sa traga de roti, altfel nu ne putem da cu parerea din fata calculatorului. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
bhadorya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 1 March 11 From: constanta ![]() |
ridici masina pe cric si tragi cu forta de roata suspendata sus-jos si dreapta-stanga cum faceam la Dacie. daca simti joc pregateste banii daca nu simti joc deloc verifica telescoape,caseta de directie etc
|
--------------------
renault
megane 2 estate
2007 1.5 dci chel
|
|
Kafir |
![]()
|
e clar. in vreo 2 saptamani ma duc la revizie si trebuie sa pregatesc cardul serios pentru revizie, placute de frana si surpriza de la roti
![]() |
--------------------
Renaul
Magane III
2009, 1.6, benzina
- B 10 TLJ
|
|
B-07-UWA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(Kafir @ 3 May 2012, 10:20) e clar. in vreo 2 saptamani ma duc la revizie si trebuie sa pregatesc cardul serios pentru revizie, placute de frana si surpriza de la roti ![]() Problema,asta am sesizato de ceva timp si la masina mea, cand i-au o denivelare , face mai urat de cum facea la inceput, are 40.000 km si 3 ani, la revizie peste o luna la revizie o sa-i pun si eu sa-mi verfice articulatiile.... |
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
Kafir |
![]() ![]()
|
bun ... deci verdictul a fost ca nu sunt probleme desi pe zi ce trece parca scartie din ce in ce mai tare. zici ca intra trenul in gara
![]() ![]() |
--------------------
Renaul
Magane III
2009, 1.6, benzina
- B 10 TLJ
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Banii tai au valoare, dar ai dat de niste mecanici mult prea OK, daca erau altii iti schimbau toata bucsaraia, nu doar capetele de bara!
Nu'ti mai da cu presupusul cu ce poate fi, nu am mai auzit de scartait la capete de bara! Servodirectia e asistata electric, deci nu vad unde gasesti scartait ... ![]() EU la masina am doar o problema cu bucsaraiele, si anume bieletele antiruliu! A da, eu's la al doilea set, dar macar am o scuza, am suspensie sport! ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
CatalinBI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 10 April 09 ![]() |
QUOTE(Kafir @ 3 Jan 2013, 17:57) bun ... deci verdictul a fost ca nu sunt probleme desi pe zi ce trece parca scartie din ce in ce mai tare. zici ca intra trenul in gara ![]() ![]() Si in cazul in car iti schimbau capetele de bara si masina facea la fel, ce faceai, mureai de gatul lor? foarte bine au facut ca nu ti-am schimbat niste piese doar de dragul de a le schimba. daca tu consideri ca masina are problem, du-te si la un alt service pentru o verificare nu te apuca sa schimbi piese "la ghici" pana se remediaza problema. parerea mea, verifica masina la 2-3 service-uri si daca toti iti spun ca este in regula resemneaza-te "ca asa fac toate". |
--------------------
Megane II 1.5DCI
-
2007
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Am mai spus, Megane 3 se tine foarte bine pe parte de suspensie fata de Megane 2, foarte rar pica ceva.
Vezi mai multe service-uri, ia un tehnician de acolo in proba de drum cu tine si demonstreaza-i zgomotul. |
--------------------
.
.
.
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Scartaitul in general vine de la rotule. Capetii de bara si pivotii au rotule. Din experienta mea, in majoritatea cazurilor scartaitul a fost de la pivoti, acolo sta mizeria mai bine, se sparge burduful de cauciuc intra pietricele si incepe sa scartaie. De regula rotulele sunt injectate cu teflon sau alt material asemanator, de la drumurile noastre dragi se uzeaza teflonul (plasticul din rotula) si ajunge sa se miste rotula fier pe fier si scartaie, chiar daca nu este mizerie acolo.
Pivotii pot sa-si faca treaba in continuare dar sa scartaie. Incearca sa te intorci cu rotile virate maxim pe un drum cu denivelari. Daca auzi ceva sau scartaie posibil sa ai pivotii dusi deja. Bafta! |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Un scartait enervant a inceput sa apara si la mine, dar nu doar la denivelari ci si pe loc cand fac joc de volan stanga - dreapta! Ce cred eu ca ar fi, ori flansele de la amortizoare, ori bieletele antiruliu(care erau duse oricum, dar nu faceau sunetul asta, ci ca o trusa de scule pe fata), ori pivotii! Azi o urc pe rampa la garaj si incep sa ma joc cu ranga, poate depistez problema fara sa mai trec prin service!
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
soferix |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 April 09 ![]() |
Salut
si la mine a aparut un scartait cam de o luna, dar care se manifesta numai la viteze mici (evident ca la viteze mari nu am cum sa ascult), intermitent, adica nu mereu dar in special cand franez. altfel, la plecarea de pe loc, in linie dreapta sau la curbe, nu se aude nimic. am franat, am scartz... uneori mai tare, uneori mai incet. am 31000 km. ce ziceti? |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
caty2k |
![]()
|
Scartaitul ala il ai pe franare sau pe accelerare? Daca e pe franare, e din cauza placutelor ECO ... acelasi scartait enervant il am si eu pe franare, de cand am masina!
Legat de problema mea, am verificat azi masina si am dat de bieleta antiruliu pe partea dreapta. Maine imi vine piesa noua(70lei) si mi'o montez singur, cum am facut si cu cea de pe partea stanga! Azi am demontat'o si merg fara ... nu se mai aude asa de grav, dar tot se aude ceva! Daca se mai aude si dupa montarea bieletei noi, 100% sunt de vina si flansele de amortizor cu rulmenti(cei de pe dreapta par a fi scursi, asa la o scurta observatie) + pe stanga la amortizor mi s'a rupt protectia antipraf(burduful amortizorului). This post has been edited by caty2k: 9 Jan 2013, 23:13 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
soferix |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 April 09 ![]() |
@caty2K - multumesc
incepe DUPA prima franare si apoi mai scartaie mai nu scartaie... altfel nimic de semnalat decat scartaitul enervant thx zi buna |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
pavilion8373 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Deci s-a stabilit de la ce provine scart-ul?
La mine au bagat o spuma in puntea spate...a stat peste noapte la ei suspendata si a 2-a zi am luat-o Am fost liniste exact 20 de minute dupa care iar scartaie E adevarat ca face mai incet si parca doar de pe stanga zgomotul insa il face...mai ales la viteze mici IN rest....parfum masina...dar scartatitu asta ma enerveaza. |
--------------------
Una
mai
tanara
|
|
pavilion8373 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 July 08 From: Bucuresti ![]() |
la mine erau placutele blocate pe spate.
Roata dreapta mergea infranata iar cea stanga normal desi ambele aveau cate o placuta blocata. S-a curatat locul corespunzator...pus din nou alea. Totul ok.. ![]() |
--------------------
Una
mai
tanara
|
|
alexniculescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 January 11 ![]() |
operatia s a efectuat pe garantie ?
This post has been edited by alexniculescu: 23 Jul 2013, 19:59 |
--------------------
Renault
Megane Coupé
2009
- B904LEX
|
|
ovidiucna |
![]()
|
![]() Private User Group: Members Posts: 377 Joined: 31 October 10 ![]() |
Si mie imi scartaie ceva la roti cand trec cu o oarecare viteza peste un sant sau groapa si aud doar cand sunt cu geamurile deschise.Ma gandesc,daca merg la service pt garantie cum le arat mecanicilor ca imi scartaie?
![]() |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011 Dulce pomum quum abest custos
|
|
alexniculescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 January 11 ![]() |
asa ar trebui, dar de regula nustiu cum functioneaza universul asta de atunci cand iei mecanicul sa verifice nu se mai aude nimic ..
|
--------------------
Renault
Megane Coupé
2009
- B904LEX
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Scartaitul enervant provine de la placutele de frana spate. La mine pe stanga se blocasera ambele iar pe dreapta doar una. Eu am rezolvat prin polizarea superficiala a capetelor care se fixeaza in etrier si de 2 luni nu am probleme, curatatul nu tine, am incercat si dupa cca o saptamana suieratul a reaparut.
Placutele de frana, in varianta nepolizata, intra si ies foarte greu, eu fara ciocan nu am reusit sa le montez/demontez iar dupa cateva zile de franare in oras se coxeaza si raman blocate. La service, in afara de curatare superficiala nu fac nimic, zgomotul o sa reapara imediat. Atentie !!! Sa nu polizati prea mult ca va alegeti cu alt zgomot, doar ata cat sa intre lejer cu mana. Stima This post has been edited by mariusd4: 26 Jul 2013, 09:44 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
ovidiucna |
![]()
|
![]() Private User Group: Members Posts: 377 Joined: 31 October 10 ![]() |
Nu imi scartaie la franare.Se aude un scartait pe fata cred doar cand trec cu viteza mai mare de 50km/h peste un sant sau groapa....am impresia ca nu si la denivelari.
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011 Dulce pomum quum abest custos
|
|
V10 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 5 June 08 ![]() |
Salutare, si eu am acel scartait de pe la 10000 de km (cred ca am mai amintit de el acum cativa ani pe aici). A fost studiat mult si cu atentie, s-au verificat si strans toate suruburile si piulitele posibile, asta 2 revizii la rand si tot nu a disparut. Acum am 85000 km si pentru ca nu a generat si alte probleme a cam intrat in categoria "asa face toate". S-ar putea ca zgomotul sa provina tot de la ansmablul etrier-placute frana dar nu sint sigur, oricum inafara ca este deranjant nu are alt efect. Pentru cei interesati incercati sa curatati bine etrierul si placutele de acel praf care se aduna de la uzura placutelor si vedeti daca zgomotul dispare. La mine a disparut vreo citeva sute de km cind am schimbat placutele pe fata si apoi a reaparut.
|
--------------------
Renault
Megane III 1.6 16V
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:15 |