Adio Cutia de Viteze, Intra Foarte greu
![]() ![]() ![]() |
Adio Cutia de Viteze, Intra Foarte greu
valentin_1985 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 13 January 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 DCI
2006
|
|||
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
@valentin_1985
Masina ta e cel mai probabil dotata cu cutia PK6, manuala 6+1 .. care e cunoscuta cu mici probleme. Rulmentii, syncro-urile si rotile dintate se uzeaza si nu mai poate cupla. In general rulmentii se duc, dar ii poti gasi pe la magazine specializate. Sau ii poate gasi mesteru care iti va repara cutia. Cred sunt facuti ori de SNR ori SKF. Aici ai un tutorial in engleza, gratie Renault Forums UK: http://www.renaultforums.co.uk/showthread....ght=pk6+gearbox Bafta This post has been edited by bold.cristian: 19 Mar 2012, 01:11 |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
poti sa incerci si sa reglezi timoneria ...
|
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
Aster |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 March 10 From: Galati ![]() |
eu am avut o problema asemanatoare....
dupa un drum de vreo 200km cand am ajuns inapoi in oras nu vroia sa mai intre in prima viteza si in marsalier..... cu timpul nu a mai vrut sa intre nici in a doua si a treia..... pana la urma m-am interesat pe la service-uri si mi-au zis ca este de la placa de presiune... am cautat una sh ca noua ii foarte scumpa si intr-un final am gasit si am schimbato. dupa nu am mai avut absolut nici o problema.. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 - Dynamique
- GL-25-BGU George Bigu
Inspector Asigurari - Piraeus Insurance Broker (Galati) tel: 0743.418.959 e-mail : bigu.george@gmail.com |
|
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
ar trebui sa mai detaliezi putin problema ca ai descris-o putin cam general.Ceva zgomote se aud?a inceput treptat sau numai asa deodata?ai schimbat uleiul in cutie?
Eu am avut rulment spart in cutie, dar treptele cuplau bine numai se auzea un zgomot cand schimbam in treapta a 3-a sau a 4-a. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
2004/Emotion
- SM 60 TNG
|
|
bad_x |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 717 Joined: 5 February 08 ![]() |
Verifica daca cu motorul oprit intra in viteze mai bine,daca intra bine in viteze cu motorul oprit sa dus placa de presiune
|
--------------------
Renault
laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP
2004
|
|
catalin voicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 March 12 ![]() |
si eu am aceeasi problema cu intratul in viteza.in treapta intai intra foarte greu si atunci cand plec dupa loc scoate un zgomot,de zici ca e tractor.intrun cuvant vajaie . intr-a doua trebuie sa fortez sa intre ca imi sare din viteza . un sfat din partea voastra mi-ar fii de folos. multumesc anticipat si respect tuturor lagunistilor.
|
--------------------
RENAULT LAGUNA 2
1,9 DCI; BREAK
AN;2003
- IL-31-KAT
|
|
onu_sm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 09 From: Ploiesti ![]() |
E cam aceeasi problema cum a avut si userul Aster,din pacate,s-a dus placa de presiune...
|
--------------------
Renault/vw kafer
Laguna II-1.9 dci/ aircooled 1300
2003/1968
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
@ Catalin Voicu : aceleasi simptome le-am avut si eu. La mecanic mi-a spus asa - Pinioanele duse pe treapta I, sincronul treapta II dus, si rulmentul de presiune. La mine s-a rezolvat prin schimbarea cutiei de viteze. P.S. poti sa incerci sa vezi uleiul din cutie in ce stare e. La mine era plin de pilitura. Eu zic ca iesi mai ieftin sa schimbi cutia cu una sh daca are aceleasi probleme cum am avut eu.
This post has been edited by RuNNeRp: 20 Mar 2012, 09:58 |
--------------------
BMW
318i
|
|
Aster |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 March 10 From: Galati ![]() |
la mine nu ca sa dus de la uzura sau ceva....era sparta placa de presiune in 3 bucati....
de atunci m-am invatat sa nu mai imprumut masina nimanui... This post has been edited by Aster: 20 Mar 2012, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 - Dynamique
- GL-25-BGU George Bigu
Inspector Asigurari - Piraeus Insurance Broker (Galati) tel: 0743.418.959 e-mail : bigu.george@gmail.com |
|
catalin voicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 March 12 ![]() |
RuNNeRp; merci ptr; sfat. sincer cred ca asa o sa fac . o sa cumpar o cutie de vit; de la dezmembrari.Dar ca idee la ce bani ajunge?
|
--------------------
RENAULT LAGUNA 2
1,9 DCI; BREAK
AN;2003
- IL-31-KAT
|
|
valentin_1985 |
![]()
|
Revin cu problema mea putin mai detaliat.
Nici cu motorul oprit nu inta mai usor,are aceleasi simptome.Cand vreua sa bag in viteza 1 si 2 parca tine ceva si nu pot baga in viteze.Sunt si momente cand intra foarte usor parca nu as avea nicio problema la cutie.Sau daca fac mai multe pedale la ambreiaj si atunci intra usor.Si am si un sgomot ciudat,daca calc ambreiajul si nu reusesc sa bag in viteza 1 cand iau piciorul dupa ambreiaj se aude un zgomot ciudat parca ar lovi ceva.Am fost pana acum la 2 mecanici si unul mia zis ca ar fi popma hidraulica de la ambreiaj altum mi a zis ca sincroanele nu stiu ce sa mai cred.Si las mansalier am aceeasi problema ca la vitezele 1 si 2.Nici a 3 si mai ales a 4 numai intra la fel de usor ca inainte.A 5 si a 6 nu am nicio problema.Singurul lucru care nu il inteleg este e ce uneori inta foarte usor in viteze.As fi recunascator daca este cineva din bucuresti mar putea ajuta sa sa imi recomande pe cineva care se pricepe cu adevarat.Ca pana acum am dat numai de vacari nu de mecanici.RESPECT LAGUNISTI. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 DCI
2006
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
@valentin_1985
Nasol ce patesti cu masina dar ... asta e. De unde esti? Poate iti recomanda cineva un mecanic bun in zona ta. |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
Liviu_pl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 29 August 09 ![]() |
valentin daca esti din zona ploiestiului iti pot recomanda un mecanic bun ptr cutie. si eu am umblat la a mea si sunt foarte multumit de lucru si de banii dati
|
--------------------
Renault
LagunaII
2005 1,9dci 101cai
- PH 83 LGN
|
|
valentin_1985 |
![]()
|
Sunt din Bucuresti.Acum de dimineata am plecat cu masina si a facut figuri destul de rar cu intratul in vitezele 1 si 2.Numai inteleg nimic ce ar putea avea.Inainte sa faca figurile astea am spalat motorul.Exista vreo posibilitate sa fi intrat ceva apa pe acolo?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 DCI
2006
|
|
Liviu_pl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 29 August 09 ![]() |
nu prea vad cum sa intre apa. dar de uleiul de la cutie ce stii?
|
--------------------
Renault
LagunaII
2005 1,9dci 101cai
- PH 83 LGN
|
|
valentin_1985 |
![]()
|
Uleiul din cutie a fost schmbat acum 2 luni,am bagat elf 75w80nfp exact 2,4 litri.Pana astazi facea figur si la mansalier acum vad ca intra bine.Doar nu cred ca sa reparat singur.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 DCI
2006
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
@catalin in ce stare e uleiul din cutie ? O cutie se invarte intre 200 si 350 euro ...
This post has been edited by RuNNeRp: 22 Mar 2012, 15:09 |
--------------------
BMW
318i
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
sal am taiat si eu azi maneta schimbator am facut o mai mika si am montat o nuca care are putin joc intre ea si tija stie cineva cu ce sa dau pe tija ceva cu care sa bag nuca fortat si sa nu se mai miste stanga dreapta ...ms ast sf fara super glue si alceva
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna2
2003
- B-200-DNI dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
nnightwolf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.938 Joined: 7 January 09 ![]() |
incearca poxipol sau poxilina
|
--------------------
Renault
Laguna/Megane/Velsatis/Kangoo/Clio
2000-2010
- BC-01-AAA Piese Second Renault (toata gama)
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
da ar dupaia nu o mai dau jos niciodata ..ceva gen banda izoliera da daia din hartie sau panza sa nu alunece merge ....manson ceva
|
--------------------
renault
laguna2
2003
- B-200-DNI dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
costel_36 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 7 January 12 ![]() |
ieri am schimbat uleiul la motor, iar mecanicul a observat cutia de viteze uda de ulei. dupa o cautare sumara a spus ca pierde ulei pe la un cablu dela timonerie. stie cineva daca se gaseste acel semering sau ce are acolo? a mai patit cineva asa ceva? poate ma ajutati cu un sfat. va multumesc.
|
--------------------
renault
laguna2
2001 privilege 1.9dci
- GJ-73-CER
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 12:26 |