Centuri de siguranta blocate sau care merg greu, Megane 2, toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Centuri de siguranta blocate sau care merg greu, Megane 2, toate motorizarile
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
alintosu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 9 September 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Felicitari pentru tutorial...foarte bine realizat.Acum ca a trecut frigul ma voi apuca si eu de lucru pentru ca am aceeasi problema la centuri...si este chiar foarte enervanta...keep up the good work!!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Grandtour, 1.5 dCI, 74kW
2004 126cp, 260Nm
|
|
23yomayo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 20 January 11 ![]() |
salut, am urmato tutorialul teu exact dupa sfaturile tale insa a scapat arcul. acum nu mai pot pune arcul la loc. pentru moment centura soferului nu mai este tensionata! oare se gaseste arc de cumparat? ce poate fi facut in situatia asta?
|
--------------------
Renault
Megane
sedane confort 1.5 dci 105hp
- 7360 DNX
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu ai incotro, trebuie sa te chinui sa pui arcul la loc. Stiu ca la prima vedere pare imposibil mai ales ca se incurca lamelele acelea. Si eu cand l-am scapat si l-am vazut asa m-am speriat si am zis ca s-a dus centura aia, trebuie alta noua. Insa cu putina rabdare, atentie si chin se pune la loc.
|
--------------------
Renault
|
23yomayo |
![]()
|
eu am facut un fel de dispozitiv din un buson de bidon de 20 l si am trecut o surubelnita prin el iar pe o laterala are o gaura de 2 mm pe unde intra lamela de arc. il rulez pana la capat insa nu pot sa il scot de acolo fara sa se desfaca.
|
--------------------
Renault
Megane
- 7360 DNX
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Pai nici nu cred ca vei reusi sa il transferi asa tensionat din acel buson in locasul de pe suportul centurii. Eu l-am roluit direct pe suportul centurii. De asemenea ai grija cand il roluiesti, sa o faci in directia buna, adica sa traga centura, nu sa o desfaca. Altfel va trebui sa il desfaci iar si sa il roluiesti in sens invers. Eu incepusem sa il roluiesc invers, insa noroc ca nu apucasem sa ii dau decat 3 ture pana mi-am dat seama.
|
--------------------
Renault
|
23yomayo |
![]()
|
Problema rezolvata! insa cu mici probleme! In cazul in care sare arcul care retrage centura, cea mai sigura si simpla metoda de a-l pune la loc este urmatoarea:
1) se deruleaza toata centura si se scoate de pe tamburul ei prin impingere si scoaterea boltului de plastic din cusatura, o data scos, se trage de centura si se scoate din tambur. 2) se desface capacul negru din partea cu arcul si se pun primele 2-3 spire cu mana apoi se inchide capacul peste spira si se ruleaza tamburul centurii (de data asta fara centura propriu zisa in el) cu mana pana ce se trage toata spira. 3) cu mare grija se scoate capacul si se tine arcul cu o surubelnita plata ca sa nu se desfaca (are tendinta de a se desface dinspre interior spre afara) iar cu un patent se trage urechea arcului in locul ei (taietura mica din exteriorul plasticului alb). 4) se blocheaza tamburul cu o surubelnita lata si se introduce centura in tambur (atentie la sensul centurii), de mare folos este o ata tare care se trece prin cusatura centurii si se trage de ea prin tambur, se pune pinul de plastic in cusatura si se scoate surubelnita! problema mea acum este ca am folosit alt arc, mult mai tare, si acum ma strange centura! ![]() spor la treaba! |
--------------------
Renault
Megane
- 7360 DNX
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(23yomayo @ 9 May 2012, 10:52) problema mea acum este ca am folosit alt arc, mult mai tare, si acum ma strange centura! ![]() ![]() Bine ca ai rezolvat-o. |
--------------------
Renault
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
si la mine centura facea figuri de ceva timp, trebuia ajutata sa revina la locul ei, cum achizitionasem una sh, dar parea mai noua de la un user reno..am decis sa o inlocuiesc, din pacate dupa ce am reusit sa o inlocuiesc si aceasta avea alt simptom... nu se mai tragea deloc, doar dupa ce am scos acel mecanism cu bila am reusit sa merg cu centura pusa, afecteaza cu ceva ca nu mai este biluta acolo?
Cum o am in casa pe veche, voi incerca remedierea acesteia cf. tutorial ! |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Da, nu ti se vor mai bloca centurile daca ai scos bila.
|
--------------------
Renault
|
alex1988 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 5 June 09 From: Bacau ![]() |
si la mine face la fel, trebuie sa le imping pe cele din fata. Daca le scoatem si le dam cateva rotatii inapoi va merge? Imi cam este frica sa umblu ca am vazut ca are un sistem de retractare
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Sper sa nu am gresit topicul, dar as dori sa mai adaug cateva amanunte care ar putea fi de folos.
As vrea sa va spun ca am urmat sfaturile date de initiatorul topicului si.... surporiza. Buba la mine nu este de la rola centurii ci.... de la mecanismul care acopera locul superior de pe stalpul central, unde se prinde centura, precum si de la cantitatea mare de mizerie(scame amestecate cu praf) stransa pe interiorul plasticului tapitat. Pentru a argumenta ce am zis, am facut in felul urmator: am verificat roluirea, dupa ce am dat jos plasticul tapitat si am tras centura la maxim iar aceasta a revenit TOTAL ca din prastie. Voi reveni cu problema rezolvata. (deja este ora 16 si se intuneca repede si nu vreau sa fac lucrul de mantuiala, asa ca o las desfacuta si finalizez maine) Tot acolo am descoperit si zgomotul de greieri de la un plastic care vine peste locasul de fixare superioara in stalp. ![]() Pentru cei interesati de eliminarea zgomotului de acolo voi da informatii cu imagini pe topicul cu Eliminare ,, greieri", dupa ce rezolv problema. ![]() 27 Nov 2012, 17:40: Un alt loc unde posibil ca centura sa atinga la derulare-rulare, este in zona unde trece manunchiul de fire prin burete, respectiv captuseala de pasla care imbraca manunchiul de fire. Am postat o imagine. Se observa urme de frecare intre centura si pasla ce imbraca manunchiul de fire. Ce s-ar putea face? Am incercat ca fixez mai bine in burete dar degeaba. Un eventual izolier plasticat lat, peste zona de frecare nu ajuta pe timp indelungat. 28 Nov 2012, 15:02: Am terminat operatiunea de curatare si gresare a rolei de la centura inclusiv eliminarea unui zgomot provenit tot de acolo, de la un plastic care atingea la trepidatii de stalpul central-metalic al masinii. Acum centura se retrage perfect. This post has been edited by cosmin_69: 28 Nov 2012, 15:02 Attached thumbnail(s) Fotografie013.jpg ( Size: 865.28k ) Number of downloads: 2525 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Atentie cand puneti la loc plasticul cu tapiterie.
Nu va grabiti si puneti-l cu atentie in asa fel ca la sfarsit piedica ce blocheaza reglarea centurii pe inaltime, sa culiseze lejer. Cu ocazia asta am observat ca dupa curatarea TEMEINICA a centurii si plasticului tapitat, acum merge foarte usor piedica de reglare a centurii pe verticala, fata de partea dreapta(sofer) care merge cam greu, usor intepenita. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
floricelu71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 22 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Fiindca sunt antitalent la mesterit, va rog sa ma ajutati si pe mine sa rezolv problema. Bineinteles, contracost! Sunt din Bucuresti. Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007/1.9DCi/Privilege
- B 73 UWU
|
|
alexh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca sunt ceva mai ghinionist.
Am incercat acum 2 saptamani aproape tot ce a scris cel care a initiat topicul (multumesc!) dar fara mare succes. Singura chestie pe care n-am facut-o, din lipsa de timp si prea multi nervi a fost largitul bucatii din plastic negru. Nervii au fost cauzati de faptul ca, desi am fost foarte atent, tot mi-a scapat arcul. Si dupa ce m-am muncit o gramada sa-l pun la loc mi-am dat seama ca l-am strans in sensul invers si a trebuit s-o iau de la capat. Asa ca, AVERTISMENT pentru cei carora le scapa arcul: aveti grija in ce sens il puneti la loc ca altfel munciti degeaba. Ca sa va dati seama cel mai usor, infasurati-l cateva ture si vedeti in ce sens opune rezistenta. Succes celor care se mai baga. Eu cred ca astept vremea frumoasa ca sa mai incerc ceva. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
2004 - 1,5 dCi - 82 CP stock - 101 CP OBDtuning
|
|
rmegane2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 22 October 15 ![]() |
Astazi am reparat si eu centurile. Au fost de ajutor pozele tale ! timp de lucru -cca 3 ore. Centurile le-am uscat cu feonul deoarece e frig afara si nu am avut rabdare sa stau cu masina dezmembrata. Pentru cei ce doresc sa le repare sfatul meu este sa nu umblati la arc.
|
--------------------
Mercedes
w204
2010
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Spalati centurile cu detergent(frecati-le cu o perie moale pe ambele parti),stergeti-le bine intindeti-le la uscat in masina si nu veti mai avea probleme cu retractarea lor.Incercati sa spalati si zona unde freaca pe stalp.Si acolo se aduna o mizerie cleioasa pe care nu o vedeti.Este de preferat sa fie cald afara.Se va inbunatati retractarea cu cel putin 60%.
Nu ma credeti ? Incercati,dureaza putin si este usor. https://www.youtube.com/watch?v=Ar0pyHHUUvQ This post has been edited by jas2: 5 Feb 2016, 08:15 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
freelif3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 15 From: București ![]() |
Imi da cu virgula. La cel de la sofer, mi-a sarit arcul. Asa ca am tras cu ochiul la celalalt sa vad cum e prins arcul in mijloc
![]() 2017_03_21_23.21.54.jpg ( Size: 1.49mb ) Number of downloads: 538 |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
freelif3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 15 From: București ![]() |
Postarea de mai sus, poate fi stearsa sau folosita imaginea ca si exemplu de arc sarit.
Dupa toata aceasta operatiune, va pot sfatui sa nu scoatete centura din tambur! Riscati sa va sara arcul si pe langa asta, va veti chinui sa bagati centura inapoi. Mai bine o intindeti prin casa ca sa o curatati. Umarul cauciucat care tine centura in stalp, intr-adevar e foarte stramt si din cauza lui centura nu culiseaza bine. Cam prost facut. Nu inteleg de ce l-au facut atat de stramt. Las si o idee pentru cei care se chinuie sa bage centura inapoi in tambur. Puteti pune pe margine doua ace de siguranta, apoi trageti cu patentul de ele pana iasa pe partea cealalta centura. 2017_03_22_17.50.51.jpg ( Size: 2.92mb ) Number of downloads: 388 |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Pentru un cap de centura dreapta spate care nu se mai clipseaza ce rezolvare ar fi?
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
Fan Megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 2 June 19 ![]() |
Schimbi capul.
|
--------------------
Renault
Renault Mégane 3 1.5Dci 110pk Eco2 Collection
2012 Expression
|
|
cosmin_69 |
![]() ![]()
|
Reiau problema centurilor pe fata. Asa cum a spus mai demult si colegul skorpio_bog, problema este mai mult de la tot ce intra in frecare cu centura, respectiv umarul negru ingust si nu numai, ci si capitonajul alb-gri prin care trece centura, al stalpilor.
Dupa ce am demontat ambele centuri pe fata si le-am strans cat s-a putut arcurile spiralate, am facut urmatoarea proba. Am mers mai bine de doua saptamani cu centura fara sa clipsez la loc elementele textile albe de sus,de pe ambele parti. Centurile se retrag practic ca din prastie. Problema sunt si acei umeri negrii care trebuiau mai largi turnati prin care culiseaza centurile, dar foarte mult si elementele de mascare albe de la capitonjele stalpilor, care ajung sa devina frane pentru retragerea centurilor. Incercati sa vedeti ca am dreptate. Hai ca centurile le mai inlocuim, dar ca sa schimbi si capitonajul stilpilor ca sa se retraga usor centurile este prea de tot. Ce este de facut? This post has been edited by cosmin_69: 7 Mar 2021, 15:27 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Se potrivesc centurile față stânga-dreapta, între ele, la un renault megane 2 ? Adică se poate monta pe față stânga una de pe față dreapta?
This post has been edited by cosmin_69: 26 Feb 2024, 14:20 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, una e gandita sa mearga inclinata spre fata, ailalata merge inclinata spre spate. In mod normal si piciorusele de montaj nu permit inversarea.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Si totusi merge montata.Am demontat-o pe cea de pe partea stanga, pe care trebuie sa o inlocuiesc(breteaua are textura scamosata,tocata si desirata) si am pozitionat-o pe dreapta ca pozitie de montare.Sunt identice si la montare.
This post has been edited by cosmin_69: 26 Feb 2024, 15:33 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:50 |