Schimbare placute frana spate.
![]() ![]() ![]() |
Schimbare placute frana spate.
buldysor |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 November 11 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|||
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Hmmm, greu nu e dar iti trebuie sculele adecvate, in special pentru impingerea pistonaselor inauntru. Se foloseste o presa speciala care impinge si rasuceste pistonasul in acelasi timp. Daca desfaci acolo o sa intelegi mai bine ce spun.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
Treaba e destul de simpla nu iti trebuie foarte multe scule. Iti trebuie o cheie imbus de 7mm (cumpara una de firma fiindca suruburile sunt fixate cu Loctite sau ceva similar), un patent si o surubelnita sa dai jos clemele metalice si apoi presa pentru a roti si impinge etrierul (http://www.ebay.co.uk/itm/BRAKE-PAD-CALIPER-PISTON-REWIND-TOOL-RIGHT-HANDED-AUDI-FORD-TOYOTA-ECT-ECT-/280831851214?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item4162e1face) ceva de genu.
Daca nu vrei sa dai banii pe o presa de asta ia un patent cu falci subtiri si in invarti in sensul acelor de ceasornic in timp ce impingi pistonul. This post has been edited by ViperRS: 25 Feb 2012, 14:08 |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
fazer |
![]()
|
![]() Rider and Driver! Group: Members Posts: 429 Joined: 1 November 09 From: TIMISOARA ![]() |
Se schimba destul de usor...o scris ViperRS mai sus,dar completez ...sa cureti cu o perie de sarma interioarele,adica locul unde stau placutele caci e posibil sa fie mizerie acolo si nitica calamina,fa si o observare a garniturilor si sa nu fie eventuale scurgeri de lichid,mai uita te si la pistonasele alea care imping placutele in functie de uzura lor,baga un pic de vaselina acolo,eu unul am dat cu spray de uns lantul MOTUL asta ca aveam la indemana de la motocicleta...cam atat!Numa bine!
|
--------------------
Renault Megane
III 1.5 dci 110 cp Grandtour
- De ...TM.
2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
|
|
lupascuiulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 28 November 10 From: iasi ![]() |
nu trebuie presa e f bun si un spit(patent cu varful ascutit)
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp |
|
buldysor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 November 11 ![]() |
merci mult baieti.
azi imi comand placutele, care costa 15 lire.... si pe marti ma apuc de treaba. multumesc din nou pentru ajutor. ViperRS : nu pot sa iti dau PM. Merci de intentie, eu sunt in Kent, dar ma descurc, pentru ca mai am vreo 3-4 romani pe aici care sa ma ajute. This post has been edited by buldysor: 26 Feb 2012, 11:12 |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
Daca tot economisesti banii pe partea de manopera, iti recomand sa cumperi placute de calitate. Avand in vedere ca tin in jur de 60 de mii de km cumpara o marca consacrata nu ceva facut pe vapor.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
grija la palcuta de la interior, trebuie prinsa pe pistonas
Attached thumbnail(s) 180720112932.jpg ( Size: 576.61k ) Number of downloads: 2339 180720112933.jpg ( Size: 695.91k ) Number of downloads: 2608 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
Liviu_pl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 29 August 09 ![]() |
przamfiri eu am montat placutele pe spate si nu imi aduc aminte sa fi prins placuta pe piston... poate de aici sa si trancane asa pe denivelari mici? ca atunci cand calc usor frana nu se mai aude? e normal ca cea de pe interior sa aiba o uzura mai mare decat cea de pe exterior?
|
--------------------
Renault
LagunaII
- PH 83 LGN
2005 1,9dci 101cai
|
|
ady.sandu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 18 November 10 From: resita ![]() |
si eu am scimbat un etrier pe spate si intradevar placuta dinspre pistonas se prinde de pistonaj cu ajutorul unei tablite.bafta e floare la ureche
|
--------------------
renault
laguna 2
- cs12aas
2001/privilege/1.8,16v
|
|
liman64br |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 10 November 10 ![]() |
Salutare tuturor , stie cineva care e grosimea minima la placute de frana , sau cand trebuie schimbate , eu nu am scartaieli , franele tin foarte bine desi am kilometri la bord cu ele , varianta cu kilometri parcursi o resping din start
|
--------------------
renault
laguna III
2014
|
|
12AHD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 24 December 09 From: Ploiesti ![]() |
Salut, asta te va lamuri!
![]() Attached thumbnail(s) IMAGE_262.jpg ( Size: 223.4k ) Number of downloads: 2344 |
--------------------
Renault
Laguna 3 110kw
2009 break automata
|
|
mihhai |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 12 October 07 From: Bucuresti ![]() |
salut. stie cineva daca si la placutele de pe fata este acelai sistem, adica prin invartire, sau este mai simplu, respectiv doar se impinge pistonasul? pe spate am schimbat placutele la service, neavand presa respectiva, acum trebuie sa le schimb si pe fata, placutele le am deja, iar daca este la fel ca la clio, unde le-am schimbat singur (doar am impins pistonasul, fara invartire), nu mai e nevoie de service. ms mult.
|
--------------------
renault
laguna 3
2014 pisi 318i cabrio '97 1.8i
|
|
12AHD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 24 December 09 From: Ploiesti ![]() |
Pe fata, doar se impinge pistonul, fara rotire.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 110kw
2009 break automata
|
|
mihhai |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 12 October 07 From: Bucuresti ![]() |
ok, ms.
|
--------------------
renault
laguna 3
2014 pisi 318i cabrio '97 1.8i
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Am fost in dimineata asta la service si mi-am schimbat placutele spate . Dar , dupa cca 30 km si o gramada de frane , tot nu am pedala cum trebuie . Si daca fac pedala si tin apasat coboara dupa o vreme pana la podea . Nu au fost desfacute conductele , nu s-a pierdut lichid . Si frana de mana prinde foarte sus ( 12 click-uri ) si nu prea tine . Ce poate fi , ce ar trebui sa-i fac ?!
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- MS 07 NAT
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
|
|
evox |
![]()
|
![]() Volaniard Group: Members Posts: 89 Joined: 17 October 06 ![]() |
Eficacitatea maxima o s-o obtii dupa 2-300 km parcursi, dupa ce se rodeaza placutele pe discuri...
Faptul ca pedala tinuta apasata coboara nu e o anomalie, asa face la Laguna... Daca franarea e clar mai buna la a doua pedala ar trebui aerisit circuitul de franare... La frana de mana se regleaza intinderea cablurilor de la surubul situat sub fundul cotierei... vezi si sa nu fie incorect cuplat la vreo roata... |
--------------------
Renault
Laguna II Privilege 1.9 dCi 120 CP
2002 “Amateurs train until they get it right. Professionals train until they cannot get it wrong.”
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
sal. cumpar etrier spate dreapta laguna 2 din 2002 ast pm ms
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
2003 dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|
pandurughgh1gj |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 24 March 13 ![]() |
Salut! Am pe spate dreapta o problema cu pistonasul.La franare mai violenta se retrage mai greu si discul se incalzeste.Mentionez ca am gasit burduful acela de protectie spart ,iar pe acolo a intrat apa si mizerie. Am schimbat burduful si garnitura si tot mai freaca.Chiar trebuie pusa vaselina pe pistonas, caci ai intrat usor prin rotire in etrier,dar dupa o perioada iar nu se retragea?Poate fiindca nu am montat placuta din interior in prealabil pe piston?
|
--------------------
renault
laguna 2 dinamique
- GJ 16 SAS
2003 ,1,9 dci
|
|
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
aceeasi problema am si eu, dar numai dupa ce folosesc frana de mana. se pare ca ramane blocat parghia franei de mana in etrier.(trage inapoi parghia si incerca asa fara sa folosesti frana de mana o perioada, vezi daca se mai incalzeste)
|
--------------------
Renault
Megane
- HR-10-xxx
2013 1.6 dci Bose Edition
|
|
pandurughgh1gj |
![]()
|
Nu este de la frana de mana. Cu roata suspendata se blocheaza doar dupa ce eliberez pedala,nu si dupa ce las maneta franei de mana.
|
--------------------
renault
laguna 2 dinamique
- GJ 16 SAS
2003 ,1,9 dci
|
|
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
atunci cauza poate sa fie ca nu ai montat placuta pe pistonas, si din cauza asta cand apesi pedala pistonasul nu atinge uniform placuta si se blocheaza in locas.
|
--------------------
Renault
Megane
- HR-10-xxx
|
|
pandurughgh1gj |
![]()
|
Cred că am găsit hiba.În interiorul pistonașului mai este practic un pistonaș mai mic fixat cu un arc elicoidal și care culisează doar câțiva milimetri dar destul cât să descarce presiunea exercitată de piston asupra plăcuțelor și să permită retragerea pistonașului.Fiindcă fostul proprietar nu a schimbat lichidul de frână la timp ,acolo a avut loc o corodare ,iar pistonasul nu mai culisează.Totodată garnitura de la acest piston din interior nu mai etanșează perfect și lichidul de frână scapă pe lângă.
|
--------------------
renault
laguna 2 dinamique
- GJ 16 SAS
2003 ,1,9 dci
|
|
s-ervin |
![]()
|
ai si o poza?
|
--------------------
Renault
Megane
- HR-10-xxx
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
sal are cineva placute fara spate noi sau sh bune .. pt partea dreapta spate laguna 2 ms ca pe partea stanga am noi.. pm
![]() |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
gAnY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 6 February 10 From: Paris ![]() |
daniLaguna, cred cã glumesti cu plãcutele sh, nu?
|
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCI 180 GT 4Control
2008 Renault Laguna II 1.9 dCI 120
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
imi trebuiau urgent nu glumeam...
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 20:19 |