Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accident auto,vinovatul contesta PV, Accident auto,vinovatul contesta PV

georgianbz
post 9 Dec 2011, 03:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut.Am fost implicat intr-un accident auto cu alta masina. Cum sa intamplat: Mergeam pe o strada din oras cu o banda dus o banda intors si in fata mea la aproximativ 20 30 m. era o masina cielo,brusc vad ca fara semnalizare trece pe banda stanga pe contrasens calcand linia continua de la o trecere de pietoni, eu crezand ca va opri acolo am mers inainte dar ma trezesc cu cielo in fata mea vrand sa intre in parcare(el a facut o bucla ca si cum ar intra cu tiru in parcare),nemaiputand evita am intrat in el lovindul.am fost la politie unde soferul la cielo a fost gasit vinovat dar fiind incapatanat a contestat procesul verbal pe motiv ca eu as fi cel vinovat si ca lui i sa facut o nedreptate..Acum sunt cheamt ca si martor la procesul dintre el si politie.Ce sanse sunt ca sa castige contestatia PV? Multumesc

--------------------
dacia solenza 2003 - bz 23 sam
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 9 Dec 2011, 07:55
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Depinde de conditia concreta la fata locului si de incadrarea in lege, respectiv articolul mentionat in procesul-verbal.

Am fost int-o situatie asemanatoare, decat ca nu era linie continua si am semnalizat dreapta in timp ce o luam usor spre stanga pentru a putea intra in parcare (nu era in spic)!. Masinile parcate deja faceau imposibila intrarea in parcare fara depasirea axului.
Ei, un "partener" deosebit de grabit si "dibaci" a incercat sa se strecoare prin drepta. Am oprit eu, a oprit el, apoi a inceput sa simuleze ca ma loveste, claxoane ... etc., considerand ca sunt 100% vinovat si este indreptatit sa ma loveasca.

In cazul meu, singura vinovatie cf. OUG195 a fost ca am stanjenit traficul prin manevra facuta. Dar cum se putea altfel? Intr-un oras aglomerat, este imposibil sa nu apelezi la bunavointa celorlalti.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
espacern
post 9 Dec 2011, 09:41
Post #3

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Era bine daca postai si PV sa vedem concret actul.
La biroul tamponari nu prea se fac greseli in PV contrar la cele din trafic.
Este dreptul fiecaruia sa conteste o "nedreptate"si doar justitia stabileste daca este sau nu corecta sanctiunea.
Sansele tale sunt mai mari in instanta pentru ca ai statut de parte vatamata la Politie.....dar asta nu inseamna ca ai castigat.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
georgianbz
post 9 Dec 2011, 13:03
Post #4

Membru incepator

Adi faza este ca el nu a semnalizat nici cand a facut stanga pe banda cealalta probabil nici cand a facut dreapta sa intre in parcare altfel poate as fi oprit. In PV scrie ca el este vinovat pentru ca nu s-a asigurat si nu a dar prioritate la schimbarea directie de mers.

--------------------
+
Marian66
post 9 Dec 2011, 21:11
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

era singur in masina? daca era singur in masina nu are nicio sansa.
seara buna!

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
georgianbz
post 9 Dec 2011, 23:27
Post #6

Membru incepator

El era cu prietena lui si eu de asemenea eram cu maicamea, dar doar mie mia venit citatie lu maicamea nu chiar daca am scris in PV ca eram cu ea.

--------------------
+
kaspersky
post 10 Dec 2011, 00:58
Post #7

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(adi_ar @ 9 Dec 2011, 06:55)
Am fost int-o situatie asemanatoare, decat ca nu era linie continua si am semnalizat dreapta in timp ce o luam usor spre stanga pentru a putea intra in parcare (nu era in spic)!. Masinile parcate deja faceau imposibila intrarea in parcare fara depasirea axului.
*

acum sa ma ierti, da' cam cit de lata era banda? nu te cred ca era asa de ingusta, "decit" daca erai cu tiru'

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 11:48
Dacia