Comportament la franare
![]() ![]() ![]() |
Comportament la franare
teodtc |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 27 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megane II
2004 1,5 dCI, 100CP 134.444 Km Peugeot 206 1,4 HD (ca I-ul a cazut) 67CP, 67.777 Km
Passat B3 1992 1,8 injectie monopunct, 290.000 Km Ce-i mult strica, ce-i putin e destul. |
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.393 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
99% ca problema ta este fie din cauza anvelopelor uzate, fie din cauza unor anvelope de proasta calitate ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Daca franarea s-a facut pe un asfalt bun, deci eliminam cauzele naturale (nisip, praf, pietris, etc) atunci ai doua variante: ori de la uzurea placutelor ori de la uzura anvelopelor.
Intr-adevar, cand intra ABS-ul la Reno in functiune, zici ca se rupe masina. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
da Intrarea Absului la renault cateodata e prea devreme si te duci ca pe gbheata, daca apesi tare pedala va scapa in gol cumva, si tacane ABS dar frana nu mai ai
O cauza sesizata de mine este si dela anvelope, cu cele de iarna pe asfalt uscat Abs intra corect am probleme cu cele de vara care sunt uzate DAR ar trebui testat ABS la tine pe banc, am avut la Firma unde lucram un Megane care avea comportament ciudat la franare- problema nu s-a rezolvat Eu la Symbol, de foarte multe ori trag frana de mana la franare brusca- ex trecere pietoni etc Se mai poate ridica piciorul de pe frana si facuta des si scurta cursa presiune in circuit in timpul franarii bruste ( daca mai e timp) se dau pedale ca la vechea Dacie dar foarte scurte si rapid, si intra absul mai tarziu iar pedala tine mai sus PS de multe ori Abs mai ales pe uscat intra aiurea si nu e o fericire dar de cele mai multe ori e BUN poti vira masina in timpul franarii si evita un eventual obstacol This post has been edited by mihai leu: 20 Sep 2011, 11:14 |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
cosmin_angh3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt de parere ca ABS-ul de la Reno intra mult prea repede. Am condus si eu f multe masini deoarece asta imi este meseria si nu am vazut abs care sa intre asa de repede ca cel de la reno. De exemplu cel de la Logan este mult mai ok decat cel de la reno.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2,2007/1.6 16V Megane 3 1.5dci 110
Dacia Logan,2017/1.5
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am crezut acelasi lucru... pana am schimbat anvelopele stock turcesti.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(teodtc @ 20 Sep 2011, 11:40) ... dar daca bag piciorul in pedala la maxim ca in cazul unei frane bruste de urgenta intra instantaneu ABS-ul si ma duc ca pe gheata, ceea ce nu ma ajuta de loc. .... Daca bagi piciorul la maxim intra in functiune AFU. Si eu pateam chestia asta la inceput, dupa ce m-am obisnuit a fost totul ok. Cat despre "ma duc ca pe gheata" asta e un nonsens, ABS-ul tocmai avantajul asta ti-l da, ca se pastreaza controlul masinii, deci in nici un caz nu te duci ca pe gheata. Plus ca da, colegul 19vik are perfecta dreptate, si mie imi intra enervant de repede iarna spre exemplu cat am folosit all season, in momentul in care am pus anvelope de iarna de calitate s-a schimbat radical situatia. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.393 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Puneti niste anvelope ok de la un producator cunoscut si nu mai aveti probleme cu intrarea ABS-ului .... caz concret ... m-a pus dracu sa iau odata un set de matador Aquilla .... ABS-ul intra rapid la orice franare mai puternica ... le-am inlocuit dupa 1 luna cu Continental si dupa ce s-au tocit astea cu Yokohama ... de atunci .. ABS-ul intra doar cand este nevoie .... cu anvelope proaste ... nu poti sa emiti pretentii ... dar fiecare ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Sailas2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 20 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Am observat si eu o chestie legata de franare , daca apas bruc pe frana fara ambreaj , nu intra ABS , iar daca apasa brusc pe frana + abreaj intra ABS-ul.
Incearca poate o fi si la tine asa. Catre ceilalti posesori de megane 2.1 , si la voi e la fel ... ? |
--------------------
Opel
Astra H 1.7 CDTI -
EX Megane 2.1 - 1.5 DCI Nici viitorul nu mai e ce a fost ...
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
am patit-o si eu si nu cred ca este de la anvelope.am brifgestone B390-uri. cand am franat brusc, in 5 m, dupa o plecare in forta de la semafor, a intrat ABS-ul si s-a dus cum au zis unii, ca pe gheata. bineinteles ca m-am oprit pana la urma, dar in fundu' altui Megane:)) . ce-i mai nasol, este ca-ti provoaca o stare de panica, stiind ca ai piciorul pe frana si se duce la nesfarsit
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Este sigur de la B390-uri.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Cauciucurile alea sunt niste petarde.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
poate amortizoarele....
|
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
2003 2.1 dci + Lume multa oameni putini !
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Am pățit-o și eu să frânez foarte brusc și să am impresia că o secundă - două nu ține deloc frâna. Oricum, senzația asta am avut-o doar la frânări de urgență, când ar fi fost normal să înghețe frânele, mai ales că de fiecare dată se aprindea și semnalizarea. Plăcuțele erau ok, anvelopele excelente (Dunlop SP Sport 01).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
- NT-23-DAC
2008 - Lux Privilege 1.6 16v Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
teodtc |
![]()
|
Anvelopele mele sunt in regula, poate ar trebui sa schimb amortizoarele, dar deja mi se pare prea mult ca investitie (avand in vedere cat a mancat masina asta pana acum, circa 3000 euro in 2 ani in consumabile de genul rulmenti, ambreiaj, planetara, discuri de frana, capete de bara, bielete antiruliu si urmeaza kit rulment flansa amortizor stanga, macara geam dreapta si inca ceva momentan nedefinit pe stanta).
O sa iau in considerare sfaturile si am sa-mi fac curaj sa schimb anvelope si amortizoare, dar la primavara ca acum vine iarna. Cat despre masina pot spune ca amicul meu caruia i-au furat Megane-ul acum 3 ani a iesit mai ieftin asa. ![]() Multumesc tare mult. Cele bune. |
--------------------
Reno
Megane II
2004 1,5 dCI, 100CP 134.444 Km Peugeot 206 1,4 HD (ca I-ul a cazut) 67CP, 67.777 Km
Passat B3 1992 1,8 injectie monopunct, 290.000 Km Ce-i mult strica, ce-i putin e destul. |
|
gamihai |
![]()
|
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu am 2.1 si la mine ABSul e chiar super ok. Am tot avut frane bruste si nu mi-a intrat niciodata pe uscat. Am Cauciucuri Michelin de vara din februarie 2005 neschimbate (folosit in permanenta si iarna).
Pana acum a intrat doar de 2 ori in functiune si de ambele dati ma salvat. Prima oara eram in pasaj la Marasesti si era apa multa pe jos , a fost accident in fata si am franat de nebun si am avut control. A doua oara pe gheata ca sticla am franat in parcare si am avut control asa bun ca am parcat-o din alunecare ![]() |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
dodox |
![]()
|
![]() Liber cugetator Group: Members Posts: 127 Joined: 16 July 07 From: Bucuresti(RO) ![]() |
Si eu am observat o diferenta destul de mare intre Bridgestone B390 si Michelin Energy in special la franarea pe carosabil umed(ABS-ul intra mult mai rar cu Michelin, dar "am reusit" chiar si pe drum european uscat)
Iarna am foslosit cauciucuri de iarna. |
--------------------
Renault
Megane
- SB-XX-XXX
Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier
|
|
leonardodavinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 January 11 ![]() |
Am 'luat' un colt de bordura acum vreo trei saptamani (abia plecasem de pe loc, deci cu o viteza foarte mica), mi s-a indoit janta (tabla, desigur...
![]() Am observat ca de la evenimentul cu pricina se aude un scartait la franare 'treptata'...si mi se pare ca e chiar pe partea rotii cu pricina (dreapta fata). Care sa fie cauza ? In rest masina pare absolut ok (directie, amortizoare, etc.) |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 - 1.4 16V/100CP
2009 PRIMA
|
|
gigi_kent |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 2 September 07 ![]() |
Bridgestone B390 sunt cele mai proaste cauciucuri posibile. ABS-ul e foarte bun, sunt si vestite Megane-urile ca au frane de "te scot prin geam", anvelopele sunt cele care ajuta masina sa franeze mai bine, si uneori se pare (dupa cum se vede) ca unele marci de mare renume o dau in bara.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan 1.5dci
- is
2007 www.cartefunciara.com
|
|
teodtc |
![]()
|
@Gigi_kent
Nu contest capabilitatile masinii la franare normala, vorbeam de franare brusca, citeste putin mai sus. Mi-am facut curaj. A venit si iarna si a venit momentul sa schimb anvelopele, ceea ce am si facut. Din lista pe care mi-o facusem de piese ce trebuiesc inlocuite si am schimbat si placutele de frana cu un set TRW Lucas. Constat ca la frana brusca masina se comporta la fel, intra instantaneu ABS-ul iar la frana graduala franeaza foarte bine. Concluzia cu placute noi, discuri aproape noi si alte cauciucuri masina face la fel, este ca tine de proiectarea masinii acest comportament. S-ar putea ca preventiv sa nu blochezi roata la presiune prea mare in instalatie sa intre direct ABS-ul si acum sa nu se poata face nimic pentru schimbarea acestui comportament. Daca este vreunul dintre voi care nu are aceasta problema m-ar interesa deltalii. Spre exemplu sistemul ABS (la mine este Bosch 0 265 234 311), la voi? This post has been edited by teodtc: 20 Oct 2011, 09:37 |
--------------------
Reno
Megane II
|
gigi_kent |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 2 September 07 ![]() |
Am inteles ce zici, dar eu nu am aceste probleme, poate franezi tu prea brusc in situatii in care nu ar trebui? (ma gandesc). O sa verific ce tip de ABS am.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan 1.5dci
- is
2007 www.cartefunciara.com
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
Pe langa niste anvelope bune iti trebuie si telescoapele bune. Aceasta senzatie ca se duce ca pe gheata si intra ABS prea repede este comuna tuturor masinilor cu pachet de drumuri grele. Fiind o suspensie moale de tip "barca" asa se intampla. Personal abea astept sa mi se uzeze de tot telescoapele si sa schimb suspensia cu una normala.
|
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
@teodtc: amortizoarele le-ai verificat? De cand sunt pe masina?
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(gigi_kent @ 19 Oct 2011, 16:53) Bridgestone B390 sunt cele mai proaste cauciucuri posibile. ABS-ul e foarte bun, sunt si vestite Megane-urile ca au frane de "te scot prin geam", anvelopele sunt cele care ajuta masina sa franeze mai bine, si uneori se pare (dupa cum se vede) ca unele marci de mare renume o dau in bara. Confirm si eu. La mine franeaza impecabil, indiferent de starea drumului. Cauciucurile, toate sunt pe 16. De vara am Michelin ES, iar de iarna Goodyear UG (toate au fost luate de noi,acum 1 an si jumate). Nu am mai avut asa frane de la P307-ele din 2005 care frana super ok. ABS-ul la Megane mi-a intrat o singura data, pe timp de vara, cand am trantit efectiv piciorul pe pedala intr-o situatie nasoala. In rest ingheata masina cand franez ![]() This post has been edited by ritter: 25 Oct 2011, 13:26 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 22:23 |