schimbarea uleiului
![]() ![]() ![]() |
schimbarea uleiului
sxnc |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 1 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Megane II
Estate
2005/ 1.6 16V
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
sxnc |
![]()
|
Ma refeream la cel existent! Logic ca dupa aceasta operatie se va pune uleiul cel nou!
|
--------------------
Megane II
Estate
2005/ 1.6 16V
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Bine bine, dar asta: "Am inteles ca e cam periculos la strangerea busonului....exista pericolul ca mecanicul sa nu-l stranga bine si sa strice baia de ulei...." de unde ai scos-o?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
C0my |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 May 11 ![]() |
este buna si aspirarea dupa ce ii dai drumu la ulei pentru ca de la schimb la schimb mai ramane cate putina depunere de calamina in baia de ulei care nu curge !
PS : nu are cum sa strice baia de ulei din cauza busonului ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.9 dCI
|
|
sxnc |
![]()
|
Din ce am auzit, mecanicul nu a strans corect busonul si a stricat filetul din baia de ulei...de-asta intrebam cum e mai bine....
|
--------------------
Megane II
Estate
2005/ 1.6 16V
|
|
mibuletz |
![]()
|
![]() MIB Group: Members Posts: 184 Joined: 22 September 08 ![]() |
Daca nu e in stare sa stranga un surub, ala nu se poate numi mecanic.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2013/1.5 DCI 110 / Bose Edition
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Da, uleiul se schimba cel mai bine prin metoda clasica, se desface busonul de la baie si se lasa sa se scurga uleiul vechi, cu motorul cald in prealabil. In functie de mecanic, exista posibilitatea sa se strice filetul la baie, daca respectivul strange busonul ca taranul, pana ii tremura mana pe cheie, caz in care ai cam rupt-o in fericire. Trebuie data baia jos, rectificata gaura de scurgere pe strung si facut filet nou, apoi facut buson cu filet nou pt baie, deci iti cam prinzi urechile. Tocmai de aceea prefer sa imi schimb uleiul singur, pentru ca stiu cat sa strang ca sa nu se rupa vreun filet. E valabil si pentru filtrul de ulei, respectiv filetul de pe rampa, unde se monteaza filtrul. Daca se strange prea tare filtrul, exista posibilitatea sa se strice filetul rampei si sa nu mai iasa filtrul decat dupa ce se da rampa jos de pe motor. In orice caz, du-te la un mecanic dintr-un service, ca stie ce face, nu la nea gigel de la coltul strazii care schimba uleiul pe trotuar cu masina urcata pe scaune.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Saracu' ce s-a chinuit mecanicul de ieri sa desfaca filtrul de ulei... Revizia de dinainte a fost facuta in reprezentanta si cred ca l-a strans de a fuzionat.
Ar mai fi posibilitatea sa fie din cauza dilatarii ca era motorul cald, dar cat sa se stranga? |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Am patit-o si eu la ultimul schimb de ulei. Nu am reusit sa demontez filtrul de ulei cu cheia speciala, filtru montat tot de mine la penultimul schimb, deci infiletat cu simt de raspundere. Am incercat apoi cu metoda perforare cu surubelnita. Nici asa nu se clintea, se rupea tabla de pe filtru dar de desfiletat canci. Pana la urma am demontat rampa din motor si l-am desfacut in menghina. Se lipise garnitura pe buza rampei si de aceea era gripat. Greseala fusese tot a mea pt ca la penultimul schimb uitasem sa ung garnitura cu putin ulei
![]() |
--------------------
Renault
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Eu daca eram in locul tau rupeam ceva
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Schimbat ieri uleiul-Elf Excellium 5 W 40,filtru ulei si de aer Mann,totul ok,manopera schimb ulei 20 ron, toarce impecabil dieselul...
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:20 |