Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

am si eu probleme la directie

paulmav
post 14 Jun 2011, 12:18
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salutari la toti colegi dp forum si o sa incep cu problema pe care o am eu.
am o laguna 1 din 1998 si recent am avut ceva probleme la directie,am schimbat pivoti,capeti de bara si bieletele,am fost la unghiuri dar primul le-a facut de mantuiala asa ca m-am dus la temeco service pt cei din tm stiu ce vorbesc,la care mecanicul de acolo a zis ca roata din dreapta ii plecata mai inapoi si nu poate decat sa imi faca sa nu imi uzeze cauciucurile,am fost la un tinichigiu bun care din primele observati a zis ca roata din partea stanga ii duasa 7mm mai in spate,incanu am fost cu ea sa se uite mai bine ca nu am avut timp inca,tin sa mentionez ca,cd am luato acum 7 luni nu avea prob la directie de vreo 2 luni a inceput sa traga dreapta si am fost cu ea in sevice si tot nu am reusit sa o fac,va rog dc se poate sa ma ajutati,va multumesc

--------------------
renault laguna 1 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
overburn_x
post 14 Jun 2011, 13:45
Post #2

VLAD

From: Zalau

ti tu minte sa fi dat intr-o groapa mare la viteza mare? sa fi escaladat o bordura inalta ? in cazul ala poti sa ai diferenta aia la roata daca nu s-ar putea sa fi cu bucsile foarte uzate cele din bratele de directie, . Eu recent le-am schimbat dar nu mi-am remediat 100% problema pt ca in trecut am luat o astfel de groapa la viteza mare si oricat ai duce-o la reglarea directiei...nu vei scapa de trasul dreapta. Daca gasesti leac anunta-ma si pe mine cum. Bafta

14 Jun 2011, 13:47:
scz dar ma mai gandesc la anumita posibilitate, cauciucurile in ce stare sunt? nu e posibilitatea sa iti fi rupt o sarma pe lungimea cauciucului si astfel sa traga dreapta?

This post has been edited by overburn_x: 14 Jun 2011, 13:47

--------------------
renault laguna 1 1.6 l , 16 v - SJ64VLD 1999 / 12 model - habar n-am-
+
paulmav
post 14 Jun 2011, 19:06
Post #3

Membru incepator

din cate tin eu minte nu am luat nici o groapa,dar mai circula si tatal meu cu ea asa ca nu stiu ce sa zic,am vb cu un prieten si ma zis sa incerc sa schimb busele de la telescoape si tija ce intra in caseta de directiepe care vin capeti de bara,o sa incerc si varianta ta cu bucsele de la brat,ms

p.s.cauciucurile sunt bune,aproape noi

This post has been edited by paulmav: 14 Jun 2011, 19:09

--------------------
renault laguna 1 1998
+
katalyn03
post 16 Jun 2011, 07:43
Post #4

Membru autentic

From: Craiova

in primul rand iti zic sa schimbi rotile intre ele, dar inainte sa le echilibrezi(chir dac ai mai facut treaba asta)
in al doilea rand cu roata mai in spate poate sa fie brat indoit si numai daca il schimbi vezi diferenta, sau amortizor indoit, sau flansa de la telescop montata invers(daca are ghidajele rupte), daca s-a umblat acolo inainte de a incepe sa tragadreapta
bafta

--------------------
Renault laguna - DJ 84 HRB 1998 1.6 16v
Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99
+
MatzuJr
post 17 Jun 2011, 15:54
Post #5

Matzu

From: Hunedoara,Calan

salutare,revin si eu cu o problema la directie ce cred ca au legatura cu cele de mai sus.Cand plec de pe loc si virez aproape maxim,se aude o pocnitura dupa care in mers masina trage in partea in care am luat curba la plecare , cand dau invers de volan dupa ce am plecat uneori se aude iarasi aceea pocnitura,dar nu mai trage in nicioparte.Am fost la un prieten ce are elevator am ridicat partea din fata si am prins de roti cu mana ca si cum ai face curba,o roata merge bine cealalta nu are cursa la fel de bine adik are cursa intrerupta,am intrebat cativa mecanici , dupa care mi-a spus cineva cu o laguna ca este vorba despre rulment de sarcina,ceva ce este pe la mijlocul amortizorului fata.Voi ce pareri aveti?

--------------------
Renault Laguna 3 grandtour 4 control - Hd 2.0 dci m9r 12.2009
+
overburn_x
post 17 Jun 2011, 18:13
Post #6

VLAD

From: Zalau

Parerea mea fara sa te supere raspunsul e sa mergi la service ! Poate fi bratul de directie, bieleta directie,antiruliu, orice.

--------------------
renault laguna 1 1.6 l , 16 v - SJ64VLD 1999 / 12 model - habar n-am-
+
Adi R5
post 20 Jun 2011, 19:56
Post #7

Membru autentic

From: A R A D

QUOTE(MatzuJr @ 17 Jun 2011, 16:54)
salutare,revin si eu cu o problema la directie ce cred ca au legatura cu cele de mai sus.Cand plec de pe loc si virez aproape maxim,se aude o pocnitura dupa care in mers masina trage in partea in care am luat curba la plecare , cand dau invers de volan dupa ce am plecat uneori se aude iarasi aceea pocnitura,dar nu mai trage in nicioparte.Am fost la un prieten ce are elevator am ridicat partea din fata si am prins de roti cu mana ca si cum ai face curba,o roata merge bine cealalta nu are cursa la fel de bine adik are cursa intrerupta,am intrebat cativa mecanici , dupa care mi-a spus cineva cu o laguna ca este vorba despre rulment de sarcina,ceva ce este pe la mijlocul amortizorului fata.Voi ce pareri aveti?
*

http://www.reno.ro/rulment-de-sarcina-tele...ta-t191266.html

lectura placuta....din nou... icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Espace 2007
+
katalyn03
post 21 Jun 2011, 19:14
Post #8

Membru autentic

From: Craiova

QUOTE(MatzuJr @ 17 Jun 2011, 15:54)
*

asculta mecanicul nu pe cei care dau cu parerea
ca de aia te-ai dus la el, daca-ti piesa si era aceiasi problema atunci te duci la altu
inca ceva, daca stiai o faceai u si ii invatai si pe alti, dar asa iti expica unul care se duce cu masina la mecanic................
sa mearga fiarele!

--------------------
Renault laguna - DJ 84 HRB 1998 1.6 16v
Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99
+
Adi R5
post 22 Jun 2011, 23:00
Post #9

Membru autentic

From: A R A D

QUOTE(katalyn03 @ 21 Jun 2011, 20:14)
......daca-ti piesa si era aceiasi problema atunci te duci la altu.....
*

? wacko.gif blink.gif

on topic: de ce sa merga la altul? sa merga tot la ala sa-i faca treaba buna pina la capat. asta e prostia la romani: la o "baba" 7-8 mecanici....

--------------------
Renault Espace 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd August 2025 - 00:46
Dacia